Kapatalizm
-
üretim, üretim, üretim.
hiçbir şey üretemeyen insanın 'kapitalizm çok kötöööö' demesi gayet normal. kapitalizm, teoride insanların düşünerek ulaştığı en faydalı sistemdir bana göre. çünkü kapitalizm; üretenin ve onu zekasını kullanarak pazarlayanın sırtını okşar, tüm ömrü tüketmekle geçen insanın değil. ve bence günde 10 saat ofiste, bilgisayar başında çalışmanın üretkenlikle yakından uzaktan alakası yok.
onlarca sektör, binlerce ihtiyaç var. yeni ürünler üretmek imkansız değil. sadece çalışkanlık, özveri ve ihtiyaçları algılama becerisi istiyor.
o yüzden kapatmayalizm, üretelizm. asgşljasgıasgosa. :D
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------üretim, üretim, üretim.
hiçbir şey üretemeyen insanın 'kapitalizm çok kötöööö' demesi gayet normal. kapitalizm, teoride insanların düşünerek ulaştığı en faydalı sistemdir bana göre. çünkü kapitalizm; üretenin ve onu zekasını kullanarak pazarlayanın sırtını okşar, tüm ömrü tüketmekle geçen insanın değil. ve bence günde 10 saat ofiste, bilgisayar başında çalışmanın üretkenlikle yakından uzaktan alakası yok.
onlarca sektör, binlerce ihtiyaç var. yeni ürünler üretmek imkansız değil. sadece çalışkanlık, özveri ve ihtiyaçları algılama becerisi istiyor.
o yüzden kapatmayalizm, üretelizm. asgşljasgıasgosa. :D
-----------------------------hocaam imkan vermiyorlar spartada profları ucaktan aşşa atıyorlar boru ham olarak bir kamyonunu güleceğin kadar ucuz bir fiyatlar veriyorlar üretilizm üretilizmde bu teee baştakilere kadar gider :F yinede bu şartlarda Türk milleti zorluyor önümüz açık olsa japonlarrr demezdik Türklerrr denirdi.. yinede bazı konularda deniliyor ;)
-
bilmiyorum, bir tek bana mı bunların konuşulması anlamsız geliyor? Hatta komik ?
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------bilmiyorum, bir tek bana mı bunların konuşulması anlamsız geliyor? Hatta komik ?
-----------------------------yalnız değilsin dostum :)
ben de şunu diyeyim: "İnsanlar sistemleri yaratır. Sistemleri değil kendimizi değiştirmeliyiz."
-
...
-
ortada görülen herkesçe bilenen eşit dağılım yapılmayan bir maaş sistemi var. ve bu maaş sistemi işine gelirse sistemi mal benim malım sen işçisin keyfin bilir piyasada eleman çok misali.
şu an piyasa da fiyatlar kimsenin umrunda değil. fırsatını bulan geçiriyor.
25 tl lik malzemeyi 100 tl ye satılabiliyorsa.. -
bu meseleyi çok düşünüyorum bende.. daha demin arkadaşımla laflarken işin inceliklerini sordum.. ( tüp dağıtıcısı )
aynen muhabbeti olduğu gibi aktarıyorum;
ben : hacı bi tüpün maliyeti ne kadara geliyor ?
arkadaş : 28 ila 30 lira arası ( 63'le 67 arası değişiyor tekirdağ'da kıyasıya rekabet olduğundan )ötv'sini kdv'sinide yansıtıyor o fiyat yukarıda olduğu gibi şişiyor.
ve gaz şirketleri manyak paralar döndürüyor.
18 milyarlık ( eski paraya göre ) mal indiriyorlar bunun 3 milyarı ötv 2 milyarı kdv yok özel taşıması yok başka şeysi derken 4/4.5 milyarı buluyor.
devlete nerden baksan dağıtımdan da üretimden de 8 bin lira civarı para kalıyor.
sana ne kalıyor peki ?
arkadaş : valla hacı eskiden ötv falan yokken %30'u kalıyordu. yaklaşık olarak 3.5 / 4 milyar ( eski para.. )
--adama bakıyorum üstü başı pislik içinde sabahın 6 sından akşamın 8 / 9'na kadar direksiyon sallıyor resmen kazandığı paranın kölesi olmuş.
anlatmak istediğim şu ; bizler kazandığımız paranın kölesiyiz.
işte bu da benim zoruma gidiyor, alıyorsun diyelim ki 1.500 lira ev kirası su elektrik telefon yemek falan fişman derken yine çıkmazdasın. ( evli birisi için hele ki metropol bölgesinde iyice köle hayatı )valla onu bunu bilmiyorum ama artık ne yapsam kar dır dönemini yaşıyorum..
-
Arkadaşlar hiç konuşmayın üretim yapın diyenlere gülüyorum.
Yahu en basitinden, bir işletim sistemi temilimiz yok bunu halkın içinden yapan olsa bile destek lazım lojistiği lazım,
En basitinden pardus dediğiniz olay devlet desteklimi ? tüm işlemlerin başı şuan bir işletim sistemi yani kısacası bir oturmuş sistem, ordan burdan f1 o bu yazılımı istiyoruz dilenci gibi.
Zamanında devlet verseydi, sistemlere katkıyı insanlar aptal değil o kadarda herhalde inadına yabancı ürün kullanacak kadar ama devlet önce kendi kurumlarında destekledimi onun güncelide gelecekti gelişmişide onlar olmayınca çok şeyin önü kapanıyor.
Herkeste üret üret diyor üret diyenler bile 1 cacık üretmiş değil, bizde biliyoruz her şeyi kendimizin üretmesi gerektiğini 1000 tl maaşla benmi kalkıp yapacağım sen mi omu bumu.
Ben bir tane tozun bile başka bir yerden gelmesini istemeyen biriyim haberlerde bile gördüğümde kızıyorum her şey türk olmayan kökenli çünkü şu yazdığımız pc bile işlemcisi intel ekranı asus klavyesi a4tech mouse logitech ne yani bir tane parçası bile türk değil kos koca devlet parça bile üretemiyor mu bu kadarmı düşük yada bunu yapmak isteyenleri hiç desteklemeyecek kadar körmü.
Üret demeden önce devlete laf atın arkadaşlar biz üretmek istemesek zaten kapitalizm'den gem vurmayız olaya.
Tekstilde o kadar ilerdeymişiz sözde vs vs. Kaç tane kaliteli markamız var ( satılmamış, meşhur )
Hadi toplanın araba yapıyoruz uçak yapıyoruz demekle olmadığını sizde biliyorsunuz. -
-