folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Karşılaştırmalı Kuran Mealleri... [İstek]

Karşılaştırmalı Kuran Mealleri... [İstek]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PEAK
    PEAK's avatar
    Erkek
    _EzraiL_ bunu yazdı

"Karşılaştırmalı okumak amacıyla" diye belirtmiştim. Meal yazarlarına göre bazı ayetlere verilen manalar değişebiliyor,bunun bir farklı sebepleri olabilir.(Arapça-Türkçe dil bilgisi , eğitim aldığı kurumlar , ilmi bilgisi vb.)

Bu durumları göz önünde bulundurarak , bir ayete verilen mana aklıma takıldığında farklı mealler ile karşılaştırarak okumayı tercih ediyorum. Buda yetmez ise konuyu elimden geldiğince araştırıyorum .

Hocam çok kafana takılan konu çıkarsa tefsir yapan hocalar var biraz zamanını alır ama daha saglam olur

Ornek :Nouman Ali khan 

Sigara külü ile sirke karıştırılırsa ne olur ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Meal farklılıkları biraz da şundan kaynaklanıyor. Dünyanın düz olduğunu ima eden ayet var mesela. Dünya düz diye inanılırken dünya düz anlamı çıkacak şekilde çeviriyorlar. Bilim dünyanın düz olmadığını ispatlayınca bu sefer de aynı ayetten dünya yuvarlaktır anlamı çıkacak şekilde çeviriyorlar. Bilimle çelişecek çeviriler zamana ve kişiye göre bilime uyacak şekilde çevriliyor. O yüzden birşey bulununca hemen gidip islam 1400 sene önce zaten söylemişti diyorlar. Ama dinsizler bulmadan önce kimse bulamıyor nedense. Hem her şey apaçık yazıyor kitapta hem de kimse birşey anlamıyor. Bilim adamları çıkıp yanılmışız yeni elde ettiğimiz bulgular dünyanın üçgen olduğunu gösteriyor dese emin ol birileri aynı ayetlerden dünyanın üçgen olduğu anlamını çıkartır.

Kafanı çok karıştırma Elmalılı Hamdi Yazır oku geç. İmam-hatip okurken farklı çevirilere bakmıştım bana en anlaşılır olanı o gelmişti. Aradan neredeyse 20 sene geçti tabi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

Hocam piyasadaki en kaliteli meal-tefsir olarak su urunu tavsiye ederim;

https://www.isaretyayinlari.com.tr/kitap/muhtasar-hak-dini-kuran-dili-meal-tefsir-orta-boy

Piyasadaki meallerin bildigim kadariyla hrpsi elmalilidan alinip degistirilip sunulan mealler. Bunda elmalilinin meali ustune notlar alinip okuyucuya sunuluyor.farkli yorumlar belirtiliyor.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek
    _EzraiL_ bunu yazdı

Karşılaştırmalı okumak amacıyla, kendi kullanımım için  yaptığım bir excel dosyası var.İşine yarayabilir diye düşüyorum, istersen mail atabilirim.

Exceli gonderebilirmisin. Ben meal icin degil baska islerim icin kullanicam.

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Karşılaştırmalı meali bende alabilirim. 

Errare Humanum Est
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek
    _EzraiL_ bunu yazdı

Karşılaştırmalı okumak amacıyla, kendi kullanımım için  yaptığım bir excel dosyası var.İşine yarayabilir diye düşüyorum, istersen mail atabilirim.

Hocam aldım. Sonsuz teşekkürler... 

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    juniourfalcon
    juniourfalcon's avatar
    Erkek

ben eskiden hasenat programını kullanıyordum bir deneyin yeni versiyonuda çıkmıştı onun 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek
    bloodmage bunu yazdı

Hocam merak ettim de amaç nedir? Kuran-ı Kerimi anlamak için normal bir insanın aklı yeter ancak ilmine erişebilmek için Lugat , Nahv , Sarf , İştikak , Mana , Beyan , Bedi , Kıraat , Akaid , Fıkıh , Nuzül , Hadis gibi bir çok ilmi bilgiye sahip olmak gerekir. Bu bilgilere haiz olan müfessirlerin  kitaplarını okumanı tavisiye ederim. Kıyas yapıp bir şeyler devşirmek cahil insana yarardan çok zarar verir. Bu son söylediğimden seni tenzih ederim cahil derken kendimi kastettim :)

insanların okumasından bu kadar çok korkmayın lan dümbükler. 

kuran da ki ilk söz "oku" dur. 

tabi lan
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı

Kuran meallerini karşılaştırmalı okumak istiyorum. Şimdiye kadar diyanet'in ve Yaşar Nuri Öztürk meallerini okudum. Genel olarak karşılaştırarak okumak istiyorum. Aslında kullanılabilecek bir site var, ama ben site üzerinden okuyamıyorum. Kağıt üzerinde olacak, çizeceğim-yazacağım (@RitmFarbRacourci : bu Kısım bende de böyle. Sayfa kenarlarına Notlar aldığın da oluyor mu? ) ....

Bu tarz bir meal istiyorum. Hatta şu siteyi ( http://www.kuranikerim.gen.tr/ ) indirmek ve bastırmak istiyorum , (@RitmFarbRacourci: Açıkçası böyle birşey harika olur. Fakat karşılaştırmalı meal hacim olarak, bir hayli Yer kaplar.

Aklıma Pdf yapmak gibi bir fikir geldi. Pdf`de de istediğin yere, ve hattâ Renkli bir şekilde Not da alabiliyorsun.)
    bu mümkün müdür? 

DarkSkull bunu yazdı

Meal farklılıkları biraz da şundan kaynaklanıyor.

Dünyanın düz olduğunu ima eden ayet var mesela. Dünya düz diye inanılırken, dünya düz anlamı çıkacak şekilde, çeviriyorlar. Bilim dünyanın düz olmadığını ispatlayınca, bu sefer de aynı ayetten , dünya yuvarlaktır anlamı çıkacak şekilde çeviriyorlar.

Bilimle çelişecek çeviriler , zamana ve kişiye göre bilime uyacak şekilde çevriliyor . O yüzden birşey bulununca, hemen gidip, islam 1400 sene önce ,zaten söylemişti ,diyorlar.

Ama dinsizler bulmadan önce, kimse bulamıyor nedense.

Hem her şey apaçık yazıyor kitapta , hem de kimse birşey anlamıyor. ( ^^D ) Bilim adamları çıkıp," yanılmışız, yeni elde ettiğimiz bulgular, dünyanın üçgen olduğunu gösteriyor" dese, emin ol ,birileri aynı ayetlerden dünyanın üçgen olduğu anlamını çıkartır.

Kafanı çok karıştırma Elmalılı Hamdi Yazır oku geç. İmam-hatip okurken farklı çevirilere bakmıştım, bana en anlaşılır olanı o gelmişti. Aradan neredeyse 20 sene geçti tabi.

Şaka maka, gerçek aynen böyle gibi.

Bu arada, Herhangi birimiz Diyanet dahil Farklı meallerin Karşılaştırmalı hallerini BASILI halde bulursa, haber versin. Onada bakalım.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 3692 Toplam Mesaj: 20
karşılaştırmalı kuran meali