Kasik Araçlar Artık Asfaltları Terk Mi Ediyor...
-
slm ben hacettepede okuyan bir öğrenciyim bu sene bir woswos almayı düşünüyordum ama son yapılan bir kanunla20 yaş üstü araçlar trafikten men edilecekmiş yıkıldım bilgisi olan bilgilendirisin lütfennn
-
men edileceğini sanmıyorum. benimde 86 model 131 murat'ım var canavar gibi.
hurdaya ayırırsam 5bin tl veriyormuş devlet. ben satmak istesem 4 - 5bin tl arasına gidiyor. zati değerinde veriyor.
satar mıyım ? SATMAM.
satsam ne olacak ? yeni bi araba almak için daha çok paraya ihtiyacım olacak. aracımın yakıt düşük. yıllık vergisi 80kusur tl.
yeni araba alıp yıllık 400tl niye vergi vereyim devlete??
trafikteki 4 milyon arabanın 1milyonu klasik araç olduğunu düşünürsek. men edemezler millet ayaklanır.
-
millet hiç bişide ayaklanmadığı gibi bundada siklemez zaten sürüüüü psikolojisi
-
can498 bunu yazdı
hurdaya ayırırsam 5bin tl veriyormuş devlet. ben satmak istesem 4 - 5bin tl arasına gidiyor. zati değerinde veriyor.
satar mıyım ? SATMAM.
satsam ne olacak ? yeni bi araba almak için daha çok paraya ihtiyacım olacak. aracımın yakıt düşük. yıllık vergisi 80kusur tl.
trafikteki 4 milyon arabanın 1milyonu klasik araç olduğunu düşünürsek. men edemezler millet ayaklanır.
mantık da zaten bu değil mi vergiyi artırrak gelir kaynağını çoğaltmak
trafikte 20 yaş üstü arabalar kaldırılsa insanlar artık yürümeye değilde araba sürmeye alıştığı için yeni araba alacaklar
araba ile gelen vergi de artıcak ve böylece devlet baba vergilerden daha fazla yiyicek
-
c0nverse bunu yazdıcan498 bunu yazdı
satar mıyım ? SATMAM.
mantık da zaten bu değil mi vergiyi artırrak gelir kaynağını çoğaltmak
trafikte 20 yaş üstü arabalar kaldırılsa insanlar artık yürümeye değilde araba sürmeye alıştığı için yeni araba alacaklar
araba ile gelen vergi de artıcak ve böylece devlet baba vergilerden daha fazla yiyicek
elimizden toplayacakları arabaların paralarını halka verebilmek için bütçe yetmeyecek bu seferde herşeye zam gelecek. işin birde bu boyutu var.
-
zaten sigorta primlerinin ucunu devlet açtı 20 yaşında bi araç için hele bide yaş 30' un altındaysa 800 TL' den aşağı sigorta pirimi yok e hadi tamam ödeyelim de kaza yapınmca tedarikte edemiyor amk firmaları klasikten soğutmaya başladılar iyice amk çocukları tedarik edemeyeceksen ya sigorta yapma yada poliçenin fiyatını sembolik tut zaten tedarikte sıkıntı yaşıyorsun sonra gelip bana sen bul öde faturasını bana gönder ben öderim diyorsun 3 ayda anca ödeme yapıyorsun. Bu hükumet otomobil dünyasında attığı adımlarla insanları klasiklere karşı küstürdü amk.
-
devlet kimsenin elinden aracını almaz sadece trafikten çekmek için teşfik eder
kanun yasalaşırsa yeni alınan araçlarda ötv indirimi olaacak
eski model araçların sigorta pirimine gelince normalinden %10 fazla ödenir okadar abarmaya lüzum yok
-
benim araçta 22 yaşında.
evet öyle bişi söz konusuydu , yeni yıl ile beraber araçlar 6.500 tl sayılacaktı.
tabi bu miktar sadece sıfır otomobil alırken geçerli olucaktı.
yeni araç alırken onu veriyorsun senden 6.500tl düşüyorlardı.
mehmet şimşek açıklamış geçen çok büyük bir mebla çıkacağından , öyle bişide vazgeçmişler :D
sakiniz yanii :D
-
Adamın 93 model Porsche si var ve 20 yasında şimdi bu arabanın piyasa değeri 50-60bin tl buna 5 bin tl verip senin aracı men ettim diyebilirmisin hayır.
Mantıksız.
-
yanlış düşünüonuz
bu yasayla birlikte 20 yaşına yaklaşan arabaların fiyatları düşecek böylece sevdiğiniz arabaları daha uygun fiyata alacaksınız... -
Men olayı yok. Teşvik var. İsteyen verir. Ki bu olay olmayacak. Haber sitesine bu konuyu eklemem için takibe almıştım. Bakan Şimşek cari açığımız var deyip olayı bitirdi şuan için. Ki ilerde olsa da herkes verecek diye olay olmaz. Teşvik diye geçiyor zaten çıksada.