Kasım 2012 Askerlik Yerler Açıklandı
-
Fatih bunu yazdı
sefer görev emri yazan yerden mi bakıyoruz?
Milli savunma bakanlığı yerinde ASAL Hizmetleri var orda sevk edilecek eğitim merkezleri yazıyor ordan
-
coLin bunu yazdıAmd-x bunu yazdı
öncelikle hayırlı olsun hocam :) ulan 93'lerle yada 94'lerle gideceğim askere.. çok koyuyor be :| amk nerden kaza geçirdim.
Sen gene mecburiyetten gidememişsin. Keyfi olarak tecil hakkını kullananları vay haline asıl. Askere gittikleri zaman "kafamı s. zamanında gelseymişim keşke" diyecekler. (Gerçi bunu bir tek ben demiyorum. Çoğu askere gidip gelen kişi zamanında gitmesi konusunda çevresine fikir sıkıyor)
Yaş kemale erince öyle bir ortamda çoğu şey size çok ağır gelir, bazen kaldıramazsınız, helede kaldıramadığınız noktada iplerinizde koptumu. Vay halinize diyorum. Bitmez o askerlik. Okul okuma yada mecburu nedenden ötürü erteleme dışında keyfi erteleme yapmayın. (Kişisel görüşüm)
Gerçi ben zamanında gittim. Ama geç gelenlerin neler çektiğini gördüğüm için söylüyorum.
biliyorum hocam :)
30 yaşına dayanmış bir abimiz gitti askere, olm çok eziliyorum lan diyor..hakkaride asker bide iyice sıyıracak kafayı..
o değil şu platini çıkartayım, kırıklar iyi bi hal alsın askerde kalmayı düşünüyorum zaten.. ( hiç olmadığı kadar )
neyse ya hayırlısı neyse o olsun, içim cız ediyor böyle arkadaşları gördükçe :/@fişek, yapacak birşey yok hocam. altçılık üstçülük işte :|
Amd-x tarafından 03/Kas/12 22:44 tarihinde düzenlenmiştir -
hacı onu bunu bilmemde kütahya hava er eğitim tugayı'na düşenler harbi söylüyorum ya*ağı yedii.
Artık eksiden yukarı sıcaklık görürlerse adak adasınlar. O derece yani :D
Mk ben giderken yok torpil nerden yok genelkurmayda tanıdığınızmı varda öyle güzel bir yere düştün falan diyodu millet
Bende sanıyorum tatile gidiyorum öyle bi seviniyorumki daha içeriden girer girmez gi o bağırıyo çağırıyo bi öteki bağırıyo çağırıyo :@
Bütün vatan ve askerlik sevgimi aldılar saolsunlar..
-17 derecelerde soğukta eldivensiz eğitim yapmalarmı dersin, -10 derecede buzun üstünde yat kalk sürün, ördek yürüyüşü yapmalarmı dersin..
Ordayken kendimi vietnam savaşında esir düşmüş düşman askeri gibi hissetmiştim Kur'an çarpsın..
Dedim 3. dünya savaşı çıkacak heralde bizi o yüzden bu kadar gerdiriyolar.
(Hiç bitmiicek sanmıştım çok şükür mazide kaldı o günler )
Askerlikten bu kadar nefret etmemde emeği geçen bütüüün herkesin annelerine buradan en içten dileklerimle kucaklar dolusu selam gönderiyorum..!!
-
askere gidecek olanlara hayırlı şafaklar
olum sabırlı olun. kafaya takmayın herşeyi.
izmir yenifoçada mıntıka yaptığımız günler geliyor aklıma şimdi offfffff
http://tahribat.com/Forum-Mayis-Celbinde-Askere-Gidenler-110978/
2 yıl ne zaman geçti anlamıyorum ama ömürden bi anda 1 bucuk sene ileri sarıyor zaman
kaygusuz tarafından 04/Kas/12 01:20 tarihinde düzenlenmiştir -
Askere gidecek Arkadaşlara Şimdiden kazası belasız hayırlı teskereler diliyorum. giyecekleri o şerefli üniformanın hakkını versinler ben taşımaktan gurur duydum her zamanda duyarım.
Amdx: Allah kolaylık versin kardeş yaşında gitmek en iyisidir herzaman ama fazla takma kafana senden küçük çocuk mıntıkı yaptırır eyvallah dersin ben senden büyüğüm dediğindede ben gençliğimin baharında 20 yaşımda kalkıp geldim sen nerdeydin der sana :) -
La harbi böyle konuları görünce burkuluyo içim :/
C_e_Z_a tarafından 04/Kas/12 01:32 tarihinde düzenlenmiştir
Ama tabi ben yaşadıklarımdan dolayı böyle olabilir, kimse umursuzluğa kapılmasın.
Hiç unutmam la , acemi birliği manisa alaşehir ulaştırma eğitim alayına teslim olurken, babamla amcam vardı :) Babama öylee baka kaldı ben kapıdan içeri girdiğimde... Ananı sikim sanki asmaya götürüyolardı :/
Lan dedim ne bok yicem...
Neyse, yat kalk yat kalk ( eğitimlerde :D ) bitti amk un acemiliği. Dedim kütük çorum ya , ya güneye ya kuzeye sürerler.
Uzak doğununda doğusuna gittim amk, ne işim var benim ağrı'da amkduklarım :D
Hacı yemin ediyorum hiç unutmam, resmen üst devre var ya ( 1 üst devre ) sarıldı şapur şupur öptü la - geldiniz ya artık gam yemeyiz diye :/
Adamları öyle bi sikmişler ki, bizim kışla doğu ordusunun mekanize bakım kışlasıydı. Aklına gelecek tüm tekerli, paletlileri bizim orda tamir ederlerdi. 3 aylık usta askerlerin elleri afedersin götüme benzemişti :D adamları sabaha karşı 3 te kar küremeye - 5 te koğuş temizliğine kaldırıyolardı.
Düşün, akşam 9 da yat yoklaması - 2 saat zaten uyuyamazsın sesten kalabalıktan - arada birde nöbet varsa. O gecen sikilmiştir.
Ben 90 günde, günde sadece 4 saat uyuduğumu bilirim. 20 saat ayakta :D
Ne siktiler ne siktiler sormayın gitsin amk.......
Öyle yada böyle, bitti pampalar...
Takmayın kimseyide , sözleride... Askerlik güzeldir.
Bakın ben elinde jiletle askeri hastanede kendi doğrayan adamın kankası oldum orda :D Ki jileti traş olmaktan başka bi kullanmışlığımda olmadı ömrüm boyu, nelere yaradığını orda öğrendim :D Yemekhaneden bıcak alıp gırtlağa dayayanlar, tamirhaneden aşırtılan tinerlerle gece alemleri, koridorda gezen nöbetçi astsb. ı siklemeden verilen esrar partileri :) Lan neler neler yaa.
70 yıl yaşarsınız, 15 ay ömür içinde ayrı ömrü yaşadım sayarsınız!
Allah tüm kardeşlerimize sağlıkla geri dönmelerini nasip eder inşallah :)
Askerlik güzeldir laaa :)
Edit : Ağrı'ya düşecek arkadaşlarımız olursa 3 ay sonra. Yaşadıkları memleketin soğunu kafadan silsinlerde gitsinler. Çünkü, soğuk gördüm demeyecekler oraya gittiklerinde :) 14 Ocak 2011'de son 30 yılın rekorunu kırdı Ağrı, -46 derece :D -
askerlik anıları bitmez anlatmayın amk :D bende kütahya jandarma'da yaptım acemiliği ordan usta birliği van'a gittim falan filan aklınız varsa kısa dönem yapın 15 ay inanın çooook uzun bi süre öyle hale geliyoki insan ananın babanın adını unutuyon arkadaş eve bi geldim sanki reset atmışlar amk hala gtü toparlayamadım açık maçık okuyun kısa dönem yapın
-
C_e_Z_a bunu yazdı
La harbi böyle konuları görünce burkuluyo içim :/
Ama tabi ben yaşadıklarımdan dolayı böyle olabilir, kimse umursuzluğa kapılmasın.
Hiç unutmam la , acemi birliği manisa alaşehir ulaştırma eğitim alayına teslim olurken, babamla amcam vardı :) Babama öylee baka kaldı ben kapıdan içeri girdiğimde... Ananı sikim sanki asmaya götürüyolardı :/
Lan dedim ne bok yicem...
Neyse, yat kalk yat kalk ( eğitimlerde :D ) bitti amk un acemiliği. Dedim kütük çorum ya , ya güneye ya kuzeye sürerler.
Uzak doğununda doğusuna gittim amk, ne işim var benim ağrı'da amkduklarım :D
Hacı yemin ediyorum hiç unutmam, resmen üst devre var ya ( 1 üst devre ) sarıldı şapur şupur öptü la - geldiniz ya artık gam yemeyiz diye :/
Adamları öyle bi sikmişler ki, bizim kışla doğu ordusunun mekanize bakım kışlasıydı. Aklına gelecek tüm tekerli, paletlileri bizim orda tamir ederlerdi. 3 aylık usta askerlerin elleri afedersin götüme benzemişti :D adamları sabaha karşı 3 te kar küremeye - 5 te koğuş temizliğine kaldırıyolardı.
Düşün, akşam 9 da yat yoklaması - 2 saat zaten uyuyamazsın sesten kalabalıktan - arada birde nöbet varsa. O gecen sikilmiştir.
Ben 90 günde, günde sadece 4 saat uyuduğumu bilirim. 20 saat ayakta :D
Ne siktiler ne siktiler sormayın gitsin amk.......
Öyle yada böyle, bitti pampalar...
Takmayın kimseyide , sözleride... Askerlik güzeldir.
Bakın ben elinde jiletle askeri hastanede kendi doğrayan adamın kankası oldum orda :D Ki jileti traş olmaktan başka bi kullanmışlığımda olmadı ömrüm boyu, nelere yaradığını orda öğrendim :D Yemekhaneden bıcak alıp gırtlağa dayayanlar, tamirhaneden aşırtılan tinerlerle gece alemleri, koridorda gezen nöbetçi astsb. ı siklemeden verilen esrar partileri :) Lan neler neler yaa.
70 yıl yaşarsınız, 15 ay ömür içinde ayrı ömrü yaşadım sayarsınız!
Allah tüm kardeşlerimize sağlıkla geri dönmelerini nasip eder inşallah :)
Askerlik güzeldir laaa :)
Edit : Ağrı'ya düşecek arkadaşlarımız olursa 3 ay sonra. Yaşadıkları memleketin soğunu kafadan silsinlerde gitsinler. Çünkü, soğuk gördüm demeyecekler oraya gittiklerinde :) 14 Ocak 2011'de son 30 yılın rekorunu kırdı Ağrı, -46 derece :DDostum bende ağrı doğubayazıttaydım :D telçeker karakayalar gökalp ne kadar karakol varsa tavaf ettim ve dediğin şu çümlelere çok katılıyorum "Ağrı'ya düşecek arkadaşlarımız olursa 3 ay sonra. Yaşadıkları memleketin soğunu kafadan silsinlerde gitsinler. Çünkü, soğuk gördüm demeyecekler oraya gittiklerinde :) 14 Ocak 2011'de son 30 yılın rekorunu kırdı Ağrı, -46 derece :D"
ağrı dağı eteklerinde bir karakol var soğuk cehennem lakaplı orada 2 ay kaldım dondurullmuş gıda gibi dolaşıyosun piyasada :D
-
---ALPER--- bunu yazdıDostum bende ağrı doğubayazıttaydım :D telçeker karakayalar gökalp ne kadar karakol varsa tavaf ettim ve dediğin şu çümlelere çok katılıyorum "Ağrı'ya düşecek arkadaşlarımız olursa 3 ay sonra. Yaşadıkları memleketin soğunu kafadan silsinlerde gitsinler. Çünkü, soğuk gördüm demeyecekler oraya gittiklerinde :) 14 Ocak 2011'de son 30 yılın rekorunu kırdı Ağrı, -46 derece :D"
ağrı dağı eteklerinde bir karakol var soğuk cehennem lakaplı orada 2 ay kaldım dondurullmuş gıda gibi dolaşıyosun piyasada :D
Sorma kardeşim sorma :) İnsan 6 ay asfaltı göremez mi ya :D 6 ay asfalt nedir, rengi nasıldır unuttum anasını sattımın yerinde :)
Ne günlerdi bee.... -
fisek bunu yazdı
merhaba müridlerim şimdi baktım ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI/ANKARA ETİMESGUT 22 Kasımda teslim olmam lazım nasıl bi yerdir yapan gören bilen duyan var mı :)
gel gel ankaranın toprağana kurban ol sen kardeşim :)