Katsayı
-
Arkadaşlar çoğunuzun yazısını okudumda ne kadar beyinsiz kafasız yorumlar öyle.. Yok imam hatip yok şu yok bu.. Ya insan hayatından bahsediyoz siz gitmiş hala siyaset yapıyorsunuz bu kadar mı beyinsiz yorum yapılır. Ben meslek lisesi mezunuyum ve kendi bölümümün mühendisliğine bile giremiyorum ve ne yazıkkı başka bölümede geçiş yapamıyorum. Sırf imam hatiplilerden korkup g.t korkusuyla yaşamamak için bazılarının getirdiği katsayıya destek verenleri gördükce gülsemmi ağlasammı anlamıyorum.
İmam hatipliler lys ve ygs'de 400 ve üstü yapabiliyorsa bırakda kardeşim okusun, korkun ne ? 400 puan yapan düz liseli ile 400 puan yapan imam hatipli arasındaki fark neki de sen düz liseliler mühendis olsunda imam hatipliler mal olsun deme hakkın sahipsin? öss adı altında yapılan sınav da sorulan sorular aynı. Cevaplar aynı. Sınava girenlerin tüm şartları eşit. Fakat neden düz liseli 300 puan yapıpda rasgele bölümün mühendisliğine giriyorda ben kendi bölümümün bile mühendisliğine giremiyorum ?. Akıl mantık işimi bu. Anlamıyorum bazen böyle at gözlüğüyle dünyayı izleyen beyinsizleriii....
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar çoğunuzun yazısını okudumda ne kadar beyinsiz kafasız yorumlar öyle.. Yok imam hatip yok şu yok bu.. Ya insan hayatından bahsediyoz siz gitmiş hala siyaset yapıyorsunuz bu kadar mı beyinsiz yorum yapılır. Ben meslek lisesi mezunuyum ve kendi bölümümün mühendisliğine bile giremiyorum ve ne yazıkkı başka bölümede geçiş yapamıyorum. Sırf imam hatiplilerden korkup g.t korkusuyla yaşamamak için bazılarının getirdiği katsayıya destek verenleri gördükce gülsemmi ağlasammı anlamıyorum.
İmam hatipliler lys ve ygs'de 400 ve üstü yapabiliyorsa bırakda kardeşim okusun, korkun ne ? 400 puan yapan düz liseli ile 400 puan yapan imam hatipli arasındaki fark neki de sen düz liseliler mühendis olsunda imam hatipliler mal olsun deme hakkın sahipsin? öss adı altında yapılan sınav da sorulan sorular aynı. Cevaplar aynı. Sınava girenlerin tüm şartları eşit. Fakat neden düz liseli 300 puan yapıpda rasgele bölümün mühendisliğine giriyorda ben kendi bölümümün bile mühendisliğine giremiyorum ?. Akıl mantık işimi bu. Anlamıyorum bazen böyle at gözlüğüyle dünyayı izleyen beyinsizleriii....
-----------------------------çok güzel açıklamışsın kardeşim.
ama ne yaparsın seninde dediğin gibi beyinsiz olmaya dursun bir insan.
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------sen meslek liselisin niye meslek lisesine gittin adı üstünde meslek lisesi... meslek lisesi ile düz lise müfredatı aynı değil. meslek lisesi üzerinde katsayı kaldırılabilir sonuçta o bölümün temelini almakta...
ama imam hatip lisesine bak bakalım oraya niye gidiyorsun? imam hatip adı sana ne çagrıştırıyor? madem doktor olacaksın imam hatipte işin ne? aslında geniş düşünemeyen sizlersinz. insanlara beyinsiz demeden önce bi kendinize bakın.
ayrıca bazı meslek liselilerin ne kadar saf oldugu belki saf değil de menfaatçi oldugu aşikar...
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------sende gitseydin o zaman düz liseye ne işin var meslekte
katsayı kararı sadece öğrencilerinin kendi bölümlerinin mühendislik yada türevi bölümlerdinde kalkması gerektiğini düşünüyorum bende katsayıya karşı çıkanlar buna eyvallah diyormu demezz adam doğalgaz bölümü okumuş gidip tıpa girmek istiyor
Kafası çalışıyorsa girsin diyen beyinsizlere bende şunu diyorum kafanız çok çalıştığı için okuduğunuz meslek lisesinin bölümü haricinde başka bölümlerin faküğltelerine girmeye çalışıyorsunuz en büyük beyinsizlik budur başka birşey değil -
Arkadaşım düz liseli bir insan sanki 4 sene boyunca tıp mı okudu da o bölüme gitmek istesin. Tıp bölümü borumu 2-3 boşun olcak yanlışında değil. imam hatipli tüm sorulardan 2-3 tane boş bırakıp yane türkiye içinde ilk 5 bine giriyorsa neden istediği bölüme giremesin ben onu anlamıyorum ? Ben makine bölümüne gittim lakin orta okulu bitirdiğimde hem ben hemde ailem cahildi fikir danışcak hiçkimse bilmiyorum. 5-6 bölüm yazdık ve makine tuttu. istemediğim bir bölüme o zamn cahil halimle girdim. Şu anki aklım olsa o davranışlarımı sergilermiydim. Cocuk dediğimiz bir yaşta yaptığımız şeyin neden faturası bu kadar kabarık oluyor. Herkesin çevresinde onu yönlendirecek rehberlik yoktu. Okuduğum okulun rehberliği bile yoktu lise ney bilmezken gittim..
-
HanDsomE bunu yazdı:
Arkadaşım düz liseli bir insan sanki 4 sene boyunca tıp mı okudu da o bölüme gitmek istesin. Tıp bölümü borumu 2-3 boşun olcak yanlışında değil. imam hatipli tüm sorulardan 2-3 tane boş bırakıp yane türkiye içinde ilk 5 bine giriyorsa neden istediği bölüme giremesin ben onu anlamıyorum ? Ben makine bölümüne gittim lakin orta okulu bitirdiğimde hem ben hemde ailem cahildi fikir danışcak hiçkimse bilmiyorum. 5-6 bölüm yazdık ve makine tuttu. istemediğim bir bölüme o zamn cahil halimle girdim. Şu anki aklım olsa o davranışlarımı sergilermiydim. Cocuk dediğimiz bir yaşta yaptığımız şeyin neden faturası bu kadar kabarık oluyor. Herkesin çevresinde onu yönlendirecek rehberlik yoktu. Okuduğum okulun rehberliği bile yoktu lise ney bilmezken gittim..
EE Hayatta her yanlışın geri dönüşü olmuyor okula gidemeyen onlarca yaşlı insanlar var onlar ilkokuldan öteye okuyamıyorlar şimdi devlet sadece okumaz yazma kursu açıyor okuya bilse bile o yaşta örgün eğitim okuyamıyor onlar ne yapsınlar o zaman onlar için de örgün eğitim hakkı çıkarsınlar o zaman senelerce düz liseliler 2 yıllık yüksek okullara sınavla girerken sizlerde bedavadan sınavsız geçtiniz o ne olacka peki düz liselilere 2 yıllık sınavsız geçişi sağlayacaklar mı bu yapılan da haksızlık ozaman zamanında 2 yıllık sınavsıza bile geçemeyenler ne yapacaklar ?
Herkes keseri kendine yontuyor siyasi bir karardır bu imam hatip meselesine gelince millieğitimde kaç kanun adamlarına göre düzenlendi senin haberin varmı kaç tane imam hatipli müdürlük sınavlarına çok rahat girdi 6 aylık öğretmenlerin çok rahat müdür olduklarını duyurdular buna ne di,yeceksin amç kendi tabanını oluşturan imam hatiplileri kendileri istediği kadrolara yerleştirmek olay budur sanki hiç yapılmayan birşey bunlar da imam hatipli dediğimizde karşı çıkıyorsunuz -
hocam zaten o sınavsız geçişe bende anlam vermiyorum ve o konuda hak veriyorum sana. Bedava geçiş kötü birşey. Zaten o geçiş hakkım olmasına rağmen kullanmadım başka bölüme geçebilmek için ve o sınavısz geçişin kalkmasını bizzat meslek liseli mezunu olmama rağmen bende istiyorum. Fakat bir adaletsizlik var diye diğer tarafıda aynı tür adaletsizlikle eşitlencek diye birşey yok. Ben nasıl bazı konularda size hak veriyor ve o adaletsizliğin düzeltilmesini bekliyorsam banada o düzenle yaklaşılmasını isterim
-
HanDsomE bunu yazdı:
hocam zaten o sınavsız geçişe bende anlam vermiyorum ve o konuda hak veriyorum sana. Bedava geçiş kötü birşey. Zaten o geçiş hakkım olmasına rağmen kullanmadım başka bölüme geçebilmek için ve o sınavısz geçişin kalkmasını bizzat meslek liseli mezunu olmama rağmen bende istiyorum. Fakat bir adaletsizlik var diye diğer tarafıda aynı tür adaletsizlikle eşitlencek diye birşey yok. Ben nasıl bazı konularda size hak veriyor ve o adaletsizliğin düzeltilmesini bekliyorsam banada o düzenle yaklaşılmasını isterim
-----------------------------senin döneminde belki danışıcak bişey ya da kimse yoktu ama şu an internet var. katsayı kararı baharını yaşıyor. kimse bilgilenemedim diyemez. cocugunu meslege imamhatibe gönderende sonradan üzülür. ama geçmiş kuşaga haksızlıgı telafi ediceklermi bence etmicekler. 20 yıl önce siyasi davalarda insanın canını alıyolardı. şimdi eğitim hakkını alıyolar. buna da şükür demelerini bekliyolar sanırım :)
-
başımızdakilerin bir yanlışı binlerce hayatı götürüyor binlerce doğru yapsalar bu yanlış düzeltilemez..
(ama hükümet ama yargı benim için ikiside aynı bok çünkü birbiriyle restleşmekten başka bi sik yemiyorlar çözümün değil,sorunun parçası her iki tarafta)