folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Kde Düşük Sistemlerde Gnome Den Daha Hızlı Çalışıyor

Kde Düşük Sistemlerde Gnome Den Daha Hızlı Çalışıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek
    zumsuk adlı müridin söylemesi üzerine kde yi ve gnomeyi düşük güçlü bir makinada denedim ve kde daha hızlı çıktı. açıkçası nedenini bilmiyorum. bilen varsa merak içindeyim. bize hep gnome daha hızlı dmeişlerdi :)

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek
    bu da herkese kapak olsun :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Şaşırdım. Kde 4'den bahsediyoruz değil mi burada?

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Celeron rica etsem testi nasıl bir makinada hangi kütüphaneler programlar vs vs neler vardı tam bri liste verirmisin..Hem daha inandırıcı olur hemde daha bilimsel.... hatta mümkünse bende test etmek istiyorum...

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Ben de gnome kullanıyorum genelde. Daha doğrusu debian standart kurulum yaptığım için gnome geliyor ellemiyordum. Bu ara kde denemeyi düşünüyorum. Test yaparsam ben de sonuçları yazarım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek
    işlemci:2.26 ghz,ram: 256mb, ekran kartı:128mb nvidia 5200fx, denenen sistem: kubuntu 7, sonuç:denenen sistemde gnome de bazen yavaşlama, kde de normal çalışma görülmüştür. aradaki fark büyük değil ama hissedebiliyorsunuz. edit: pardusuda denemeyi düşünüyorum hadi hayırlısı

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    gnome için ubuntu kde için kubuntumu kurdun yoksa ayrı ayrı yükledin mi? birde benchmark programı kullanarak test etmek lazım.Gnomela kdenın versionları neler.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı:
    -----------------------------
    gnome için ubuntu kde için kubuntumu kurdun yoksa ayrı ayrı yükledin mi? birde benchmark programı kullanarak test etmek lazım.Gnomela kdenın versionları neler.
    -----------------------------
    daha önceden ubuntu 8 ile denemiştim :) ama aralarında okadarda fark olacağını zannetmiyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Malesef olabiliyor.Hem daha saglıklı hemde daha inandırıcı olması için ortam ve test metodu çok önemli:S

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek
    benm bıldıgım bılgısayraı yoran asırı gelısmıs gorsel temaların olmamasından dolayı ve cekırdek arayuz kullanıdmıdan dolayı lnux ısletım sıstemlerı dusuk bılgısyarlarda bıle olanca hızlı calısıyor...

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abicim çok enteresan yaw şu an ubuntudayım.Gnome kullanıyorum fikirlerimi söyliyim

- gnome 4 gb ddr2 800 mhz ram, 1 gb nvdia gforce 9600 gs ekran kartı, 2.13 ghz, 3 mb l2 cache, 1066 mhz fsb işlemcili laptopumda

kubuntu kullandım.durum : berbat.Kdeli ubuntu gnomeli ubuntudan çok yavaş, kasıyor, saçmalıyor açılışta falan kde simgesi kayıyor acayipleşiyor.

Gnome daha kararlı duruyor, en azından saçmalama falan yok.Daha hızlı.

- Aynı makinaya pardus kurdum gnomeli ve kdeli ubuntudan daha hızlı..

--

sonuç olarak kubuntu kullanmayın.Kubuntu kendi testim ile gnomeli ubuntudan daha yavaş kaldı.Fakat pardusu kde li kullandım hepside son sürümdür, daha hızlı oldu.

dip not: bazı arkadaşlar yazılarımdan dolayı gnome karşıtı olduğumu düşüne bilir.Yada ubuntu fakat iki şeyi yeterince net anlatamadım

1-ubuntu bazı codec vs.. lleri yüklü gelmediği için yenilere biraz sıkıntı yaratabilir.Bunun için herşeyin yüklü olduğu pardus kullanıabilir

2- eğer sisteminiz düşük ise gnome yerine kde kullanın.

Tabi bu 2 açıklamanın altına kdeli ubuntu kullanmayın demek istiyorum.Çünkü kdeli ubuntu gnomeli ubuntudan daha yavaş çalışıyor ve sapıtıyor.,

hepsini son sürüm olarak denedim.

Toplam Hit: 5619 Toplam Mesaj: 22