Kde Düşük Sistemlerde Gnome Den Daha Hızlı Çalışıyor
-
zumsuk adlı müridin söylemesi üzerine kde yi ve gnomeyi düşük güçlü bir makinada denedim ve kde daha hızlı çıktı. açıkçası nedenini bilmiyorum. bilen varsa merak içindeyim. bize hep gnome daha hızlı dmeişlerdi :)
-
bu da herkese kapak olsun :D
-
Şaşırdım. Kde 4'den bahsediyoruz değil mi burada?
-
Celeron rica etsem testi nasıl bir makinada hangi kütüphaneler programlar vs vs neler vardı tam bri liste verirmisin..Hem daha inandırıcı olur hemde daha bilimsel.... hatta mümkünse bende test etmek istiyorum...
-
Ben de gnome kullanıyorum genelde. Daha doğrusu debian standart kurulum yaptığım için gnome geliyor ellemiyordum. Bu ara kde denemeyi düşünüyorum. Test yaparsam ben de sonuçları yazarım.
-
işlemci:2.26 ghz,ram: 256mb, ekran kartı:128mb nvidia 5200fx, denenen sistem: kubuntu 7, sonuç:denenen sistemde gnome de bazen yavaşlama, kde de normal çalışma görülmüştür. aradaki fark büyük değil ama hissedebiliyorsunuz. edit: pardusuda denemeyi düşünüyorum hadi hayırlısı
-
gnome için ubuntu kde için kubuntumu kurdun yoksa ayrı ayrı yükledin mi? birde benchmark programı kullanarak test etmek lazım.Gnomela kdenın versionları neler.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
gnome için ubuntu kde için kubuntumu kurdun yoksa ayrı ayrı yükledin mi? birde benchmark programı kullanarak test etmek lazım.Gnomela kdenın versionları neler.
-----------------------------
daha önceden ubuntu 8 ile denemiştim :) ama aralarında okadarda fark olacağını zannetmiyorum. -
Malesef olabiliyor.Hem daha saglıklı hemde daha inandırıcı olması için ortam ve test metodu çok önemli:S
-
benm bıldıgım bılgısayraı yoran asırı gelısmıs gorsel temaların olmamasından dolayı ve cekırdek arayuz kullanıdmıdan dolayı lnux ısletım sıstemlerı dusuk bılgısyarlarda bıle olanca hızlı calısıyor...
-
abicim çok enteresan yaw şu an ubuntudayım.Gnome kullanıyorum fikirlerimi söyliyim
- gnome 4 gb ddr2 800 mhz ram, 1 gb nvdia gforce 9600 gs ekran kartı, 2.13 ghz, 3 mb l2 cache, 1066 mhz fsb işlemcili laptopumda
kubuntu kullandım.durum : berbat.Kdeli ubuntu gnomeli ubuntudan çok yavaş, kasıyor, saçmalıyor açılışta falan kde simgesi kayıyor acayipleşiyor.
Gnome daha kararlı duruyor, en azından saçmalama falan yok.Daha hızlı.
- Aynı makinaya pardus kurdum gnomeli ve kdeli ubuntudan daha hızlı..
--
sonuç olarak kubuntu kullanmayın.Kubuntu kendi testim ile gnomeli ubuntudan daha yavaş kaldı.Fakat pardusu kde li kullandım hepside son sürümdür, daha hızlı oldu.
dip not: bazı arkadaşlar yazılarımdan dolayı gnome karşıtı olduğumu düşüne bilir.Yada ubuntu fakat iki şeyi yeterince net anlatamadım
1-ubuntu bazı codec vs.. lleri yüklü gelmediği için yenilere biraz sıkıntı yaratabilir.Bunun için herşeyin yüklü olduğu pardus kullanıabilir
2- eğer sisteminiz düşük ise gnome yerine kde kullanın.
Tabi bu 2 açıklamanın altına kdeli ubuntu kullanmayın demek istiyorum.Çünkü kdeli ubuntu gnomeli ubuntudan daha yavaş çalışıyor ve sapıtıyor.,
hepsini son sürüm olarak denedim.