folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Kde Düşük Sistemlerde Gnome Den Daha Hızlı Çalışıyor

Kde Düşük Sistemlerde Gnome Den Daha Hızlı Çalışıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

tomu bunu yazdı:
    -----------------------------

Gnome ile başladım ve son 2 yıldır xfce kullanıyorum. Eski makinama kde kurup berbat bir performans aldıktan sonra gnome'nin daha hızlı ve stabil olduğuna kendimce karar verdim. Birçok yerdeki testlerde gnome'nin daha iyi olduğu söyleniyor.

12 nisan 2009 tarihli linux mag karşılaştırmasında sonuç berabere.

http://www.linux-mag.com/id/7296

-----------------------------

hocam dediğim gibi kde 4 ve öncesi bence çok farklı.Hea xfce yada lxde kadar performanslı olacağını sanmam (tabi okuduğum kadarıyla özellikle performans için geliştirilmişler) ama dediğim gibi kde 4 öncesini pardusla kullandımkötüydü beğenmiyordum kde 4 betada problemliydi kde 4 stabil sürüm ise birazcık buglufakat rahatsız etmiyor.

Şuda var anlayamadığım nokta o pardus kde ile ubuntu kde arasında dağlar kadar fark var.Yani kubuntu sapıtıyor aynı kde ama neden öyle anlayamadım.Diyeceksiniz ki ne gibi sapıtma var

girişten sorna yükleme çok yavaş pardusta pat pat yükleniyordu, başlangıçta kdenin yüklenmesi fazlasıyla uzun sürüyor.Kubuntu ya bakarak gnome daha iyi derim.Ama pardusa bakarak kde daha iyi derim

neden farklı dağıtımlarda farklı şeyler oluyor ? yani neden ubuntu gnome ile daha uyumlu hissi veriyor ?

Toplam Hit: 5625 Toplam Mesaj: 22