folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Kde Düşük Sistemlerde Gnome Den Daha Hızlı Çalışıyor

Kde Düşük Sistemlerde Gnome Den Daha Hızlı Çalışıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

KDE nin Gnome den çok daha yavaş olduğu binlerce kez test edilmiş zaten, bana daha yavaş geldi sankim diye test yapılmaz.

KDE daha amatör linuxçular için oldugundan görsellik çok daha fazla. Kernel aynı olduğu halde KDE li linux çok daha yavaş çalışır.

01000100 01101101 01110010 01001011 01100101 01101110
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

DmrKen bunu yazdı:
    -----------------------------

KDE nin Gnome den çok daha yavaş olduğu binlerce kez test edilmiş zaten, bana daha yavaş geldi sankim diye test yapılmaz.

KDE daha amatör linuxçular için oldugundan görsellik çok daha fazla. Kernel aynı olduğu halde KDE li linux çok daha yavaş çalışır.

hoca bmw mercedesten hızlıdır aha testler burda demek var

birde benim aldığım bmw işte böyle gidiyor demek var.

Testlere falan güvenmem.İsteyen denesin, indirsin, kursun görsün.Geçip yok kde amatörler için falan saçmalamaya gerek yok.Neye göre amatörce ?? 

tabi gnome kral kde amatörce dimi ? amatörler kullanır.bu iş zevk meselesi amatörce diye bok atmaya gerek yok

bu işi tartışmaya götürmeye gerek yok.gnomecilerin alayı amatör o yüzden gnomeci gibi bi tabir nasıl olurdu acaba ?

--

ben testlere, söylentilere yada UZMANLARIN!! (artık hangi konuda uzmanlık yapıp kimin zevkine göre söylüyorlarsa) yazdığı blog yazılarınada inanmam.

Denedim gördüm ilk halleriyle (yani şu bu yüklenmeden ayar değiştirmeden) , 

kdeli pardus gnomeli ubuntudan hızlı çalışır.Bunların ikisi kubuntudan hızlı çalışır.Ne gnome ne kde nede ubuntu veya pardusa bir düşmanlık şu bu olarak bakmadım.

Objektif olarak yükledim 1 er gün kullandım.Durum budur.İsteyen dener.celoron denemiş görmüş.Şimdi gelip testler yapıldı gnome daha hızlı demenin mantığı nedir ?

Testler nasıl yapıldı ???

-----

ubuntuyu alıp bi kde birde gnome yüklediyseniz gnome daha hızlı olacaktır.Yok benim gibi kdeli pardus ve gnomeli ubuntuyu test etmişseniz kde hızlı gelecektir.

"Bana daha yavaş geldi " Hatta bana değil açıkça yavaştır.Gitsinler linus u mu bulup bu konuda makale yazdıracaklar yoksa dediğim gibi uzman!! arkadaşlara mı bilmem.Fikrimi değiştirmez.Ben denedim gördüm celoron gibi arkadaşlar dener görür.

Şu amatörce bunun kıçı kırık diyerek hiç birine laf söylemeye gerek yok.Ubutunun forumunda da kullanıcılar gnome nin yavaş çalıştığını yazmışlar.Bir tanesinin linkinide verdim. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

Öncelikle amatörden kastım, kullanıcı etkileşiminin ve windows benzerliğinin daha fazla olması, dolayısıyla acemi kullanıcıyı soğutmamak için tasarlanması.

Yoksa kde kullananlar amatördür diye birşey söylemiyorum.

Ayrıca kde yada gnome karşılaştırması yapacaksan pardusa gnome yi yükle oturum açarken bir kde ile birde gnome ile aç test et.

Ayrıca hız sadece klasörler arasında kaç ms de geçtiğiyle ölçülmez, her masaüstü yöneticisinin kendi programları vs vardır, bunların hepsi test e tabi tutulur.

Uzman dediğim adamlar da öyle blog kurup uzmanlık yapanlar değil tabiki. Gnome nin yazıcısı GNU dur, kde de biz gnome den daha hızlı çalışıyoruz diye iddaa etmiyor zaten, son kullanıcı için daha basit bir arabirim sunduklarını söylüyorlar.

Hız konusunda zaten bu işin uzmanları hemfikir, sadece sizin gibi takım tutar gibi masaüstü yöneticisi tutanlar kafasına göre ahkam kesiyor..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

DmrKen bunu yazdı:

Öncelikle amatörden kastım, kullanıcı etkileşiminin ve windows benzerliğinin daha fazla olması, dolayısıyla acemi kullanıcıyı soğutmamak için tasarlanması.

Yoksa kde kullananlar amatördür diye birşey söylemiyorum.

Ayrıca kde yada gnome karşılaştırması yapacaksan pardusa gnome yi yükle oturum açarken bir kde ile birde gnome ile aç test et.

Ayrıca hız sadece klasörler arasında kaç ms de geçtiğiyle ölçülmez, her masaüstü yöneticisinin kendi programları vs vardır, bunların hepsi test e tabi tutulur.

Uzman dediğim adamlar da öyle blog kurup uzmanlık yapanlar değil tabiki. Gnome nin yazıcısı GNU dur, kde de biz gnome den daha hızlı çalışıyoruz diye iddaa etmiyor zaten, son kullanıcı için daha basit bir arabirim sunduklarını söylüyorlar.

Hız konusunda zaten bu işin uzmanları hemfikir, sadece sizin gibi takım tutar gibi masaüstü yöneticisi tutanlar kafasına göre ahkam kesiyor..

ahkam kesme değil yükledim benim için programları hızlı açması, fazla programda daha rahat işlem yapabilmesi önemli.Kimin ne kadar ram yediği falan pekte önemli değil. tahminimce ubuntuda kde nasıl kötü çalıştıysa pardustada gnome kötü çalışacaktır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

Ben ne gnome ne de kde kullanıyorum, lxde kullanıyorum.

Ama pardusta da ubuntudada tüm masaüstü yöneticilerini denedim. Gnomeyi yazanlar babamın oğlu değil ama hızlıysa hızlı, sadeyse sade. He sen kde yi seversin öbürü xfce yi sever ona karışmam.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

DmrKen bunu yazdı:

Ama pardusta da ubuntudada tüm masaüstü yöneticilerini denedim. Gnomeyi yazanlar babamın oğlu değil ama hızlıysa hızlı, sadeyse sade. He sen kde yi seversin öbürü xfce yi sever ona karışmam.

karışma meselesi değil zaten

hangi kde sürümünü denedin ? bahsettiğim kde 4

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

DmrKen bunu yazdı:

karışma meselesi değil zaten

hangi kde sürümünü denedin ? bahsettiğim kde 4

KDE yi bir yıldır kullanmıyorum. Debian + lxde yi kullanıyorum. KDE 4 de çok fazla performans artışı beklemiyorum ama denemek lazım tabi:)

Ancak zamanında birçok dağıtımda birçok masaüstünü denedim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

DmrKen bunu yazdı:

KDE yi bir yıldır kullanmıyorum. Debian + lxde yi kullanıyorum. KDE 4 de çok fazla performans artışı beklemiyorum ama denemek lazım tabi:)

Ancak zamanında birçok dağıtımda birçok masaüstünü denedim.

hocam lxde veya xfce düşünüyorum masaüstü için yanılmıyorsam lxde yeni çıktı bugg durumu falan nasıl ?

--

kde 4 öncesini kullandım.Açıkçası bana göre kde 4 tam bi milat olmuş :) yani öncesi ve sonrası.Kde 4 te görsellik  kadar performansta da birşeyler yapılmış gibi tavsiye ederim.

Kde 4 ajax lı gibi görsellik konusunda.farklı geldi daha doğrusu.Kesinlikle denenmeli.

Fakat benim amacım tamamen performans olduğundan xfce masaüstüne geçmeyi düşünüyorum ubuntu altında.Karar veremedi lxde yide bekliyorum.

live cd vardı kurulmuyordu lubuntu diye lxde li ubuntu.Güzel gelmişti ama bekliyorum kurulan cdsini.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

hocam lxde veya xfce düşünüyorum masaüstü için yanılmıyorsam lxde yeni çıktı bugg durumu falan nasıl ?

--

kde 4 öncesini kullandım.Açıkçası bana göre kde 4 tam bi milat olmuş :) yani öncesi ve sonrası.Kde 4 te görsellik  kadar performansta da birşeyler yapılmış gibi tavsiye ederim.

Kde 4 ajax lı gibi görsellik konusunda.farklı geldi daha doğrusu.Kesinlikle denenmeli.

Fakat benim amacım tamamen performans olduğundan xfce masaüstüne geçmeyi düşünüyorum ubuntu altında.Karar veremedi lxde yide bekliyorum.

live cd vardı kurulmuyordu lubuntu diye lxde li ubuntu.Güzel gelmişti ama bekliyorum kurulan cdsini.

Lxde'nin görünümü beni büyülüyor :) pek bug yok ama gnome deki bazı seçenekler lxde de bulunmadığı için kaybolabiliyor :). 

Performans olarak iyi bir makinada zaten çok fark göremezsin, ama makina pek iyi değilse debian+lxde süper çalışır.

KDE 4 ün görünümü benimde hoşuma gitti, 3.5 da sevmediğim birçok şeyi kaldırmışlar, görünüş olarak tabi. Ama perfornans da pek değişiklik yoktur diye deneme gereği duymamıstım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomu
    tomu's avatar
    Erkek

Gnome ile başladım ve son 2 yıldır xfce kullanıyorum. Eski makinama kde kurup berbat bir performans aldıktan sonra gnome'nin daha hızlı ve stabil olduğuna kendimce karar verdim. Birçok yerdeki testlerde gnome'nin daha iyi olduğu söyleniyor.

12 nisan 2009 tarihli linux mag karşılaştırmasında sonuç berabere.

http://www.linux-mag.com/id/7296

Toplam Hit: 5623 Toplam Mesaj: 22