Kediler Neden Ters Düşmez?
-
https://services.tubitak.gov.tr/edergi/user/konuArama.jsp
burda arayabilirsin. hatırlıyorum küçükken okumuştum ya bilim çocukta, ya bilim teknikte ikisinde birinde bu konuyu açıklamışlardı.
sırtüstü düşerken önce ön iki ayağını çeviriyordu belini kıvırarak sonra arka iki ayağını sonra da dizlerini bir amortisör gibi kullanıyordu. -
hipokondriyak bunu yazdı:
-----------------------------
gökyüzü neden bu kadar mavi ?
babam bu kadar güzel pasta yapmayı nereden öğrendi ?
-----------------------------hahahah:)))
-
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------ben 13 14 yaşlarimda iken Annem anlatirdi..
Hatirladigim kadari ile peygamberlerden birtanesi Kedinin Sirtini Sivazlamış ozamandan buyana kediler Sirt üstü düşmezmiş..
kafamda Soru isareti olustu Bende Birgün Bir kedi Yakalayip 6nci katin Catisindan aşşagiya attim Kedi kafa üstü cakildi..
Sonra annemin Kediler Hakkinda Anlattiklari Bana sacma Gelmeye Basladi..
-----------------------------Ne alaksı var :D Ayaklarının altını sıvazlasa uçacakmıydı :D :D :D
-
skyvalet bunu yazdı:
Düşer.Küçükken inadına denemiştim zorlıyınca ters düşebiliyor.=)
-----------------------------havada düşerkenmi zorluyosun ?
-
ByMusty bunu yazdı:
-----------------------------Hell yeah, That's the fucking answer all we need! Forget about all other fucking scientific researches
Tbt ingilizce öğreniyor :)
-
var mı la bilen çözen...
-
Pikacu bunu yazdı:
var mı la bilen çözen...
----------------------------- -
:D
-
Reberals bunu yazdı:
Google diye bişey var.
Eğer arayamıyosan senin için arayayım;
http://lmgtfy.com/?q=kediler+neden+4+ayak+%C3%BCst%C3%BCne+d%C3%BC%C5%9Ferler.
-----------------------------hocam site supermis :D
-
Ya buna hala kafa mı yoruyorsunuz cücük gibi? "Çita nasıl bizden hızlı koşar?" gibi bir soru bu. Öncelikle hayır, her zaman 4 ayak üstüne düşmezler. Ama bu bir içgüdüdür, bu insanda da vardır. Siz de düşerken el ve ayaklarınızın üstüne düşmeye çalışırsınız refleks olarak. Kedi denen mendebur hayvanın omurgası çok esnek, refleksleri çok hızlı, iskelet ve kas sistemi genel olarak çok esnek, ve denge duyuları da gelişmiş olduğu için. Çok hızlı ve rahat bir şekilde bacaklarının üzerine dönebiliyorlar. Olay bundan ibaret yani. Hurafelere, murafelere inanmayın lan keko gibi. Yok peygamber sırtını okşamış. Ee peygamberin okşadığı başka şeylerin üzerine düşülebiliyor gayet ona bakarsan.