folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kekemelik Nedir? Nasıl Kurtulunur?

Kekemelik Nedir? Nasıl Kurtulunur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Selam Hocalar..

Şimdi Ben Bu Hastalığın Muzdaripi Olarak İlk Önce Hastalıktan Bahsetmek İstiyorum..

Hastalığı Araştırdığım Kadarıyla (Net,Özel Polikilinikler vs..) 

Bu Hastalık Ufak Yaşlarda Oluşan Korku Ve Şiddete Dayanıyor (Geneli). Küçükken Gördüğümüz Korkular Yada Şiddetler den Sora Aynı Olayı Yaşama Korkusuyla Beyinde Oluşur. Buda Nadir Olsada Konuşmaya Etkiler Ve İnsan Telafuz Edeceği Kelimelerde Takılır Bunu Yıllar Boyunca Yaptığını Varsayarsak Beyinde Artık Butür Konuşma Sistemine Alışır.. Ve Ağızdan Çıkan Herkelime Ya Yutkunulur Yada Uzatılır Veya Tekrar,Tekrar Sölenmeye Çalışarak Söylenir Yahut Dişler Çarptırılır Ayak Yere Vurulur Yada Vucud Çok Kasılır. Kekemeliğin Bin Bir Türlüsü Vardır. Bir Doğuştan Gelen Kekemeliktir Bu Küçüklükten Beri Böle Devam Eder Birde Korku Anı Geçmesine Rağmen Düzgün Konuşur Ama Genellemelerde Takılır. Ve Gereğinden Fazla Heyecan Yapar Söylüyeceği Cümleyi Söylemeden Bin Kez Beyninde Söyler Sıra Söylemeye Geldiğinde İse Kekeler.. Son Olarakda Nadir Kekemeler Vardır Aslında Bunlar Kekeme Hastası Bile Değildir Sadece Çok Hızlı Konuştukları İçin Çok Çok Nadir Harfte Takılır Buda Genelde 'S' harfinde  Olur..

Bende Bu Türlerde Olan Kekeme Hastasıyım Bilenler Bilir..

Şimdi Bu Hastalıktan Kurtulmak Mümkünmüdür Evet Mümkündür.. Özel Poliklinikler Ve Rehabilitasyon Merkezleri Bu Hastalık Üzerine Çalışmaktadır. Lakin Özel Poliklinikler Biraz Tuzludur Rehabilitasyon Merkezleri İse İnsanı Hafif Hafif Sömürür Ama Buda Sonuçta Tuzludur..

Bu Konuyu Benim Gibi Muzdarip Olan Arkadaşlar Ve Çevresinde,Ailesinde,Akrabasında Bu Hastalıkta Olanlar Varsa Bilgilensin Diye Açtım..

Ben Bir-Kaç Ay Tedavi Gördüm Üzerimde Genelleme Yaparsak Etkisini Gördüm Ama Doktorun Hiç Bir Dediğini Yapmadığım İçin Başladığım Gibi Yine Durumum.. Ama Daha Önce Gelipte Sonuca Ulaşan Çok Hasta Gördüm..

Sizlerede (Bu Hastalıktan Olanlara) Tavsiye Ederim.. Eğer Bu Hastalık Hakkında Bildiğiniz Kurtulma Türleride Varsa Yazarsanız Sevinirim..

Hep Açmak İstemişimdir Bu Konuyu (= Umarım Yararlı Olmuştur..

Saygılar

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

Kusura bakma yazıyı okumadım ama gercekten merakımdna sorumak ıstıyorum dusunurkende kekemelik oluyomu yoska sadece konusurkenmi?

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Baracuda bunu yazdı:
    -----------------------------

Kusura bakma yazıyı okumadım ama gercekten merakımdna sorumak ıstıyorum dusunurkende kekemelik oluyomu yoska sadece konusurkenmi?

Hiç Bir kekeme Hastası Kendi İçindeki Kendisiyle Takılmaz.. Hatta Şöle Örnek Veriyim Mp3 Ün Kulaklığını Kulağına Tak Ve Sokakta Yürüdüğün Düşün Kulağınada O Çok Sevdiğin Müzik Gelsin Sen Bunu Kendi İçinden Söylerken Takılırmısın? (=

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    bol bol kitap oku.çok işe yarar.

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

PoLLBuLL bunu yazdı:
    bol bol kitap oku.çok işe yarar.

Bu Rivayet Ortalıkta Çok Hatta Dişlerinin Arasına Kalem Sıkıştırıp Oku Diyende Var. Söleneni Yapmadım Ama Yapıcam Bu Yönüde Denicem. Saolasın Hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    Hocam umarım rahata erersin bu sıkıntından kurtularak , şu an kaç yaşındasın ve kaç yaşında başladı bu ? benim kuzenimdede vardı konuşurken ayağını yere vururdu tüm gücüyle , titrerdi konuşurken,bol bol kitap okuyordu ve müzikle çok içli dışlıydı,müzik yapmaya başladı,2 3 yıldan beri konuşması çok düzgün,yani kekemelik onun için artık mazide kaldı şu an normal bir şekilde konuşuyor,hiç bir şekilde rehabilitasyon görmedi,rehabilitasyonun çok tuzlu olduğuna eminim,elimizde sonsuz bir kaynak olarak kullanabileceğimiz internet var , illaki kendi kendine yapacağın egzersizler vardır,sen illaki araştırmışsındır ama bence biraz yavaş konuşmak ve heyecan yapmamak önemli,çünkü normal konuşan insanlar bile heyecan yaptıklarında elleri ayakları dolaşıyor,kekeliyorlar bu da dolaylı yoldan kekemeliğin heyecan ve panik ten olduğu fikrini yaratıyor insanda , ben kendi başına yapabileceğin egzersizleri araştırmanı öneririm.

dont think twice its all right
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Bir ara düzelmiştin olm.Araştırmaya bak düzeliyorsa düzelir düzelmiyorsada salla gitsin zaten çok aşırı bişey yok sende.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Lemuria bunu yazdı:
    Hocam umarım rahata erersin bu sıkıntından kurtularak , şu an kaç yaşındasın ve kaç yaşında başladı bu ? benim kuzenimdede vardı konuşurken ayağını yere vururdu tüm gücüyle , titrerdi konuşurken,bol bol kitap okuyordu ve müzikle çok içli dışlıydı,müzik yapmaya başladı,2 3 yıldan beri konuşması çok düzgün,yani kekemelik onun için artık mazide kaldı şu an normal bir şekilde konuşuyor,hiç bir şekilde rehabilitasyon görmedi,rehabilitasyonun çok tuzlu olduğuna eminim,elimizde sonsuz bir kaynak olarak kullanabileceğimiz internet var , illaki kendi kendine yapacağın egzersizler vardır,sen illaki araştırmışsındır ama bence biraz yavaş konuşmak ve heyecan yapmamak önemli,çünkü normal konuşan insanlar bile heyecan yaptıklarında elleri ayakları dolaşıyor,kekeliyorlar bu da dolaylı yoldan kekemeliğin heyecan ve panik ten olduğu fikrini yaratıyor insanda , ben kendi başına yapabileceğin egzersizleri araştırmanı öneririm.

Öncelikle Çok Saol Dostum..

Çıkardığım Egzersisler var evet Onlarıda Yürürlüğe Sokabilirsem Umarım Sıkıntı Olmucak.. Bu Kitap Meselesine Gelirsek Denemedim Ama Denicem Umarım (: 

Bu son 2 yıldır Bende Yani Ben Kendimde Hissetmeye Başladım Yaş 18 e geldik.. Müziğin Etkisi Varmı Bilmiyorum Ama Benimde Hayatımda 7/24 Müzik Var Sokakta KUlağımda Müzik,Evde  Son Ses Bilgisayardan,Tw den müzik.. Ve Evet Dediğin Şekilde Oluyor Ayakla Yere Vurmalar Konuşamamalar.. Şu Kitap İşi Eğer Kuzende Yaradyısa Bir Tanışmak İsterim Hocam

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

çızık atalım

le le le sakine
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kararti
    kararti's avatar
    Erkek
    Öncelikle geçmiş olsun. Ben bir tv kanalında çalışıyorum dün sağlık programı vardı ve konu kekemelik ve konuşma problemleriydi. bu konuda eğitim almış bir dil ve konuşma uzmanı geldi dediğine göre kekemelik tam olarak tedavi edilmemekle birlikte eger bu tip bir uzman a başvurulduğu takdirde büyük oranda ilerleme sağlanabiliyormuş. Ben onun yalancısıyım artık. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama uzmanla görüşeceksen ayarlamaya calısırım belki indirimde yapar ;) tekrar geçmiş olsun kardeş

Bayram geçtikten sonra yak g.tüne kınayı
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ardaguley
    Ardaguley's avatar
    Erkek

Usta kitap okumak da iyi gelir ama daha da önemlisi tekerlemeyi hızlı söylemektir sen bunun üzerinde dur en iyisi. Değişik değişik tekerlemeler ezberle onları söylemeye çalış.

Toplam Hit: 6687 Toplam Mesaj: 34