folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kekemelik Nedir? Nasıl Kurtulunur?

Kekemelik Nedir? Nasıl Kurtulunur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

ispanyol bunu yazdı:
    -----------------------------

Dil temrimleri yaparak bunu aşabilirsiniz. Zor bir iş ama yapıldıgı zaman et gösteriri. aynı zamnada kitap okumakta iiyi gelir. dil ve çene tembelligini ortadan kaldırmak gerek bunun içinde o bölgeyi sürekli çalışır durumda tutumak gerek biz konservatuvarda her gün çalışırz bze hep böyle söylerler stanislavski buna örnektir. derler..

Dil Terimleri Derken Hocam?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

ben kendimi bildim bileli vardır, yaş 20, üniversite öğrencisiyim.çok sıkıntı yaşadım hem toplum içinde hem okul hayatımda, eminim ki bu problemim olmasa çok farklı şeyler başarabilecektim.

size sorulan bi sorunun cevabını bilmenize rağmen söyleyemeceğinizi bildiğinizden "bilmiyorum" demek sonra madara olmak nedir, beğendiğiniz hoşlandığınız kızın karşısına geçip 2 kelam edememek nedir, hatta zaman zaman minibüsten bile inememek en yakın inenle beraber inmek nedir sadece bu sorunu yaşayanlar anlar.başka kimse anlayamaz, hatta bi çoğu güler dalga geçer, taklit eder sizi.

çocukken bi konuşma terapistine gitmiştim yaklaşık 2-3 ay, çıkarmada güçlük çektiğim harflerin yoğun olduğu tekerlemeler hazırlardı bunları hece hece okumamı isterdi, bikaç farklı tedavi daha denedi fakat herhangi bi sonuç alamamıştım.

sonuç veren farklı yöntemleri ve deneyimlerimizi burda paylaşırsak pek faydalı bi konu olacağına inanıyorum.konuyu açtığın için de teşekkür ediyorum hocam.

http://kocaer.me
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

hergün düzenli genel takınılan kelimelerin tespiti ve normal kullanılan sözcüklerin en cok hangisinde problem yasaniyorsa söylerken zorlanılamayacak seviyeye gelininceye kadar tekrar

birde günlük düzenli nefes alisverisleri ve hafta da 2-3 kitap !

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

enesim sende yoktu ya? hiç fark etmedim buluşmalarda , ya da hatırlamıyorum.. :|

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:

ben kendimi bildim bileli vardır, yaş 20, üniversite öğrencisiyim.çok sıkıntı yaşadım hem toplum içinde hem okul hayatımda, eminim ki bu problemim olmasa çok farklı şeyler başarabilecektim.

size sorulan bi sorunun cevabını bilmenize rağmen söyleyemeceğinizi bildiğinizden "bilmiyorum" demek sonra madara olmak nedir, beğendiğiniz hoşlandığınız kızın karşısına geçip 2 kelam edememek nedir, hatta zaman zaman minibüsten bile inememek en yakın inenle beraber inmek nedir sadece bu sorunu yaşayanlar anlar.başka kimse anlayamaz, hatta bi çoğu güler dalga geçer, taklit eder sizi.

çocukken bi konuşma terapistine gitmiştim yaklaşık 2-3 ay, çıkarmada güçlük çektiğim harflerin yoğun olduğu tekerlemeler hazırlardı bunları hece hece okumamı isterdi, bikaç farklı tedavi daha denedi fakat herhangi bi sonuç alamamıştım.

sonuç veren farklı yöntemleri ve deneyimlerimizi burda paylaşırsak pek faydalı bi konu olacağına inanıyorum.konuyu açtığın için de teşekkür ediyorum hocam.

Ben sana teşekkür ediyorum anlattıkların için anlattıklarının aynısını yaşıyorum işte bende (:

Tekerleme işi mantıklı galiba banada önermişlerdi şimdi birde kitap deniyelim bakalım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Rmk bunu yazdı:

hergün düzenli genel takınılan kelimelerin tespiti ve normal kullanılan sözcüklerin en cok hangisinde problem yasaniyorsa söylerken zorlanılamayacak seviyeye gelininceye kadar tekrar

birde günlük düzenli nefes alisverisleri ve hafta da 2-3 kitap !

Takıldığım kelime şu yada takıldığım harfler şunlar diyemem çünkü yeri geldiğinde ben bile ummadığım kelimeyi harfi sölemirim ama yeri geldiğinde günde belki bir milyonkez sölediğim kelimeyi yada harfi yahut sayıyı söleyemem İş orda farklılaşıyor Ama Nefes İşi doru çünkü bazen nefes alarak konuşuyorum hafifte olsa kelimeleri telafuz ediyorum (:

@noneyim

Hacı vardı işte sende gördün bazen oluyor bazen olmuyor sende olmamış demekki (: Şansına artık bidahakine :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Gerçekten zor bir durum , inşallah konu faydalı olur ve bu sıkıntıyı yaşayan müritler atlatır..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ispanyol
    ispanyol's avatar
    Erkek

enes bunu yazdı:

ispanyol bunu yazdı:

Dil temrimleri yaparak bunu aşabilirsiniz. Zor bir iş ama yapıldıgı zaman et gösteriri. aynı zamnada kitap okumakta iiyi gelir. dil ve çene tembelligini ortadan kaldırmak gerek bunun içinde o bölgeyi sürekli çalışır durumda tutumak gerek biz konservatuvarda her gün çalışırz bze hep böyle söylerler stanislavski buna örnektir. derler..

KEKEMELİK VE PEPEMELİK

Konuşurken bazı kelimelerin başında, kimisinin ortasında, bazen de sonunda bazı harfleri çıkarırıken zorlanırız veya çıkaramayız. Bu harfler bazen B-P, bazen G-Ç, bazen M-N veya R-T harfleridir. Kekemeler konuşurken, gerek ağızdan gerekse burundan bir miktar nefes kaçırırlar. Takıldıkları harf yutularak söylenir. Genellikle takıldıkları konsol harflerdir. Kekemelik, tutkluğun ileri aşamasıdır. Söz söylerken birden bire duraklama, yüz buruşması ve gerilmehareketiyle, hecelerin tekrarlanması olarak tanımlanır. Kekemeler soluk aldıkları veya verdikleri anda konuşurlar. Kekemelik çocuklukta yaşanan baskı, şiddet ve utangaçlıkla gelişir. Çoğunlukla psikolojik bir sorundur. Kekemelikten kurtulmak için:

1. Yüksek sesle bol bol okuma yapın,

2. Ezberleyeceğiniz cümleleri ezberleyerektekrar okuyun,

3. Bol bol tekerleme çalışın,

Maksadınız Aşk Aşkınız Baki Kalsın
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

ispanyol bunu yazdı:

enes bunu yazdı:

ispanyol bunu yazdı:

KEKEMELİK VE PEPEMELİK

Konuşurken bazı kelimelerin başında, kimisinin ortasında, bazen de sonunda bazı harfleri çıkarırıken zorlanırız veya çıkaramayız. Bu harfler bazen B-P, bazen G-Ç, bazen M-N veya R-T harfleridir. Kekemeler konuşurken, gerek ağızdan gerekse burundan bir miktar nefes kaçırırlar. Takıldıkları harf yutularak söylenir. Genellikle takıldıkları konsol harflerdir. Kekemelik, tutkluğun ileri aşamasıdır. Söz söylerken birden bire duraklama, yüz buruşması ve gerilmehareketiyle, hecelerin tekrarlanması olarak tanımlanır. Kekemeler soluk aldıkları veya verdikleri anda konuşurlar. Kekemelik çocuklukta yaşanan baskı, şiddet ve utangaçlıkla gelişir. Çoğunlukla psikolojik bir sorundur. Kekemelikten kurtulmak için:

1. Yüksek sesle bol bol okuma yapın,

2. Ezberleyeceğiniz cümleleri ezberleyerektekrar okuyun,

3. Bol bol tekerleme çalışın,

aynen. Bu Şekildedir. Hastalığın tam manasıyla açıklaması budur.. Teşekkürler Hocam

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

boktan bi durum bi yardımcı doçent var selcuk üniveritesinde hipnoz ile tedavi edebilecegini söylüyor mail yoluyla görüştüm. konyada bi hafta seanslar sürüyomus.müsait olunca denicem sanırım.

le le le sakine
Toplam Hit: 6676 Toplam Mesaj: 34