Kekemelik Nedir? Nasıl Kurtulunur?
-
kararti bunu yazdı:
-----------------------------
Öncelikle geçmiş olsun. Ben bir tv kanalında çalışıyorum dün sağlık programı vardı ve konu kekemelik ve konuşma problemleriydi. bu konuda eğitim almış bir dil ve konuşma uzmanı geldi dediğine göre kekemelik tam olarak tedavi edilmemekle birlikte eger bu tip bir uzman a başvurulduğu takdirde büyük oranda ilerleme sağlanabiliyormuş. Ben onun yalancısıyım artık. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama uzmanla görüşeceksen ayarlamaya calısırım belki indirimde yapar ;) tekrar geçmiş olsun kardeş
-----------------------------Tıpta Zaten bu şekilde tedavi yok hatta tıpta böle bir hastalık yok tıpta olan tek bir hastalı kvar bu konuya ucu deyen Dil Altı Bağlama Hastalığıdır Dilin Alt Kısmı Yapışık Şekilde Olup Harfleri Telefuz Edemeyişidir Hastalıktır..
Uzmanların Dediklerine Aynen Katılıyorum Araştırmaların Çoğu O Şekildedir Dedikleri Gibidir Yani (=
Bu arada Yardımın İçin Saol Hocam
-
Ardaguley bunu yazdı:
Usta kitap okumak da iyi gelir ama daha da önemlisi tekerlemeyi hızlı söylemektir sen bunun üzerinde dur en iyisi. Değişik değişik tekerlemeler ezberle onları söylemeye çalış.
-----------------------------Evet Her İkiside Doru Tekerlemeler Ve Kitap Okumak Dediğim Gibi Kitapı Hiç Denemedim Ama Deniyeceğim (: Tekerlemede Bir Fantezi Deniyelim (:
-
konu herhangi bi sebepten silinmez umarım eve gittiğimde okumak isterim.
-
küçükken embesil ablam beni korkutmayı çok sevdiği için benimde konuyla ilgili küçük sıkıntılarım oldu.benim sorunum cümleyi başlatamamaktı ilk kelimeyi söylediğim zaman geri kalanını söyleyebiliyordum.berbat bişeydir haftalarca ezberlediğiniz şiirin ilk başını söyleyemediğiniz için yüzlerce kişiye madara olursunuz.durum böyle olunca insan içine çıkmaya korkardım.o yıllarda teyzemin evinde bulduğum kitapta dilinize nane sürün geçer yazıyodu tahmin ediceğiniz gibi hiçbir faydası olmadı,nihayet zamanla geçti.
çevrenizde bu tarz rahatsızlığı olan kişilerle dalga geçmeyiniz,çok gurur kırıcı bir şeydir.
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
bol bol kitap oku.çok işe yarar.
-----------------------------Hacı kitap okumak palavra bendede var kekemelik haftada 3 ten fazla roman bitiriyodum hiç bi şey olmadı
-
JohnD bunu yazdı:
küçükken embesil ablam beni korkutmayı çok sevdiği için benimde konuyla ilgili küçük sıkıntılarım oldu.benim sorunum cümleyi başlatamamaktı ilk kelimeyi söylediğim zaman geri kalanını söyleyebiliyordum.berbat bişeydir haftalarca ezberlediğiniz şiirin ilk başını söyleyemediğiniz için yüzlerce kişiye madara olursunuz.durum böyle olunca insan içine çıkmaya korkardım.o yıllarda teyzemin evinde bulduğum kitapta dilinize nane sürün geçer yazıyodu tahmin ediceğiniz gibi hiçbir faydası olmadı,nihayet zamanla geçti.
çevrenizde bu tarz rahatsızlığı olan kişilerle dalga geçmeyiniz,çok gurur kırıcı bir şeydir.
-----------------------------Seninkide ayrı bir problemmiş dostum ablasının kardeşine yaptığı bu işkence (= Dile Nane Sürülmesini İnan Hiç Duymadım ama denenmesi bile guru verici (:
Anlattığın ve sölediğin şeylerin arkasıdnayım insanların bu hastalarla alay etmesi dalga geçmesi gurur verici bunun için insanlar konuşmaya çekiniyor birbirleriyle
-
Aristoteles bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
bol bol kitap oku.çok işe yarar.
-----------------------------Hacı kitap okumak palavra bendede var kekemelik haftada 3 ten fazla roman bitiriyodum hiç bi şey olmadı
-----------------------------Peki Şuanda Kurtuldun mu?
Kitabı seslimi okuyordun genelde bir odaya kendini kapatmanı ve kitabı sesli okumayı önerirler bağıra bağıra.. Ve Her Cümlenin Başında Nefes Alıp vermeni Öneririm Konuşmayı Mutlaka Etkiliyor :) Kitabın zararı yok ama işte bu hastalığada çok öneriyorlar Nasıl etki etmedi sende anlamadım..
-
walla yiğenimde vardı 1700 felan verdik bir rehabilitasyon merkezine gönderdik flashda yapılmış yaklaşık 100 dü herlde ders verdiler pc ortamında çalışıyo bende uzun zamandır paylaşıyım diyordum bir pree üyelilikle upload etcem sewabına müthiiş işe yarrıyo mantık şu hem okuyorsun hem dndiliyorsun
kulaklıkları takıyon bağaıra bağıra okuyorsunn.. şu pc de varsa hemen upload etcem faydamız olsun insanlara ablam sadece bu program olsa 1700 gitmezdi diyo ama ben pekde inanmadım muhakkak merkezinde faydası olmuştur. çocuk şimdi kendini baya topladı...
-
Dil temrimleri yaparak bunu aşabilirsiniz. Zor bir iş ama yapıldıgı zaman et gösteriri. aynı zamnada kitap okumakta iiyi gelir. dil ve çene tembelligini ortadan kaldırmak gerek bunun içinde o bölgeyi sürekli çalışır durumda tutumak gerek biz konservatuvarda her gün çalışırz bze hep böyle söylerler stanislavski buna örnektir. derler..
-
Gladiator bunu yazdı:
walla yiğenimde vardı 1700 felan verdik bir rehabilitasyon merkezine gönderdik flashda yapılmış yaklaşık 100 dü herlde ders verdiler pc ortamında çalışıyo bende uzun zamandır paylaşıyım diyordum bir pree üyelilikle upload etcem sewabına müthiiş işe yarrıyo mantık şu hem okuyorsun hem dndiliyorsun
kulaklıkları takıyon bağaıra bağıra okuyorsunn.. şu pc de varsa hemen upload etcem faydamız olsun insanlara ablam sadece bu program olsa 1700 gitmezdi diyo ama ben pekde inanmadım muhakkak merkezinde faydası olmuştur. çocuk şimdi kendini baya topladı...
-----------------------------işte onu dinletmesi beyine nasıl konuşacağını göstermesidir.. Dediğin sistemi biliyorum ben gördüm ve girdim.. Kulaklığı takıyorlar slayt eşliğinde bir adamın ağzından tane tane harfleri okuyarak ardı ardına masallar anlatıyor ve hastalarda bunu hem dinler hemde sesli okur Bölece beyin nasıl konuşacağını Anlamaya çalışır ve onu ezberler.
Dediğin dersler varsa uplarsan sevinirim hocam (: