Keman Çalan
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------
hocam alet perdesiz olmasından dolayı notaları duyman gerekli bir de notasyonu öğrenirken batı mı doğu mu çalacaksın onu bilmelisin ayrıca çook zaman ayırman pes etmemen gerekir keman ne gitara benzer ne de başka alete önce bunu gerçekten isteyip istemediğini test et
-----------------------------Hacı istiyorum da şimdi notaları duyma derken korkuttun beni ha : )
-
hocam notaların yeri tam belli değil yani ellediğinde ha burası şu diyemiyorsun sürekli pratik yapmalı ve elin oraya gelmeli alışırsın yani parmaklarla alakalı bir durum
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------
hocam notaların yeri tam belli değil yani ellediğinde ha burası şu diyemiyorsun sürekli pratik yapmalı ve elin oraya gelmeli alışırsın yani parmaklarla alakalı bir durum
-----------------------------Tamam hacı
-
kemanın sesi insanı kendine aşık etsede çalması çok zor diye biliorum ama öğrenmeyi başarırsan hatta sesini duydukça kemana aşık olursan başaramıycağını sanmıyorum
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------çenenin altı morarana kadar çalışırsan 1.5-2 sene yok ben 2-3 elime alır sallarım diyosan asla
Keman zordur kardeşim ama zor olduğu kadar mükemmeldir de enstürmanların en estetiğidir sesi en güzelidir şimdiden yay çekmeye başla ve bol bol reçine yutacaksın ona da hazır ol ama kafan bozukken eline alıp bi çalmaya başladın mı inan hiçbirşey etkilemez seni ondan sonra
-----------------------------hacı öyle bi anlattınki insan kemana aşk olup sevişesi felan geliyor :)
keman aynı kadın gibidir kemanına aşık olacaksın öpeceksin onu dokunacaksın
-
konuyu anlaman bâbında söylüyorum. keman'a iyice hakim olana kadar harcadığın emek ve zaman'la;
html + css + php + asp + mysql + jquery + photoshop + illustrator + flash öğrenirsin. hatta öğrenmekle kalmaz sahibinden.com gibi bir e-ticaret sitesi yaparsın.
tabii 3-5 şarkı öğrenip keman çalıyorum demeyi kastetmiyorum. genelde çocuk yaşta başlanır hem boş vakit bolluğu hem kas yapıları anatomik olarak müsait hem de öğrenme kabiliyeti ile bizlerden avantajlı durumda oldukları için daha kısa sürede öğrenirler.
-
zordur öğrenirken çıkan seslerden önce kemandan sonra kendinden tiksinebilirsin :)
-
http://www.youtube.com/watch?v=cd4jvtAr8JM
cin kaçmış bu alete
-
ben de ne zamandır çalmak istiyordum. insan stresini atıyor. iyisi nerden alınır?
-
Keman en sevdiğim enstrümandır..Hayırlı olsnun şimdiden hocam..Ayriyetten güzel olduğu kadar zordurda kolay gelsin .) Ama merak etme sıkı çalışırsan sonucu alınca iyiki çalışmışım başarmışım diyeceksin..