Kendi Çapımda Zayıflama Çalışmaları ( Görüş Ve Önerileriniz )
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------acayip yerim öyle böyle değil :D ama hiç kilo almam.
-----------------------------
tam dövülesi adam tipi :D
sakın böyle birşeyi şişman ortamında söyleme :D
kreyzi hacı zayıflamak matematik işidir. yediğin, harcadığından az olursa zayıflarsın. acele etme. ayda 3 kilo azalsa yeter. burada sporun sana ne faydası olur söyleyeyim, özellikle ilk zamanlar kasların salıklığı azalır gerginleşir böylece daha ince görünürsün. bu zayıflamak değildir ama öyleymiş gibi gelir. sonrasında sağlıklı zayıflamaya devam etmek için az çok spor en azından yürüyüş şart.
unutma ki bir şişmanların yaptığı iki büyük hata vardır : ertelemek ve hızlı zayıflamayı istemek
ertelemeyi aşmışsın. hızlı zayıflamayı da istemezsen sıkıntı yok.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------acayip yerim öyle böyle değil :D ama hiç kilo almam.
kreyzi hacı zayıflamak matematik işidir. yediğin, harcadığından az olursa zayıflarsın. acele etme. ayda 3 kilo azalsa yeter. burada sporun sana ne faydası olur söyleyeyim, özellikle ilk zamanlar kasların salıklığı azalır gerginleşir böylece daha ince görünürsün. bu zayıflamak değildir ama öyleymiş gibi gelir. sonrasında sağlıklı zayıflamaya devam etmek için az çok spor en azından yürüyüş şart.
unutma ki bir şişmanların yaptığı iki büyük hata vardır : ertelemek ve hızlı zayıflamayı istemek
-----------------------------zaten hızlı filan olsun demiyorum kendimi sıkarsam 2 gün sonra karışık kebap yerken bulurum kendimi iyi biliyorum :)
-
Sirkette bi tanidik 109kg idi. Diyete basladi senin gibi: salata, meyve vs turu tuketti hep. Tavuk haslama kizartma vs. 5 ay yapti halada yapiyor. Suan 89kilo. :-) Aksamlari 30dk yuruyus yapiyordu o kadar. Simdi xxl yerine m beden tisortler giyiyor. Bildigin eridi adam :D
-
Sigarayı azalttıysan aynı kilonda durmak bile zorlaşır. Aç olduğunda bir iki dal iç bak gör nasıl tokluk hissi veriyor.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------:D
peki bişey sorcam. millet azıcık yiyo kilo alıyo,ben o kadar yiyorum almıyorum. ama birçoğuna göre daha hareketsizim.
hatta çoğu olaya karşı tepki vermem çok sakin bir insanımdır.
kickboksla uğraşıyorum şuan,daha öncedende taekwondoyla falan uğraşmıştım 3-4 sene. ama 5 yıl bi ara verdim. o aradada kilo almadım. ve çok hareketsizdim.
peki ben yediğimi nereye harcamış olabilirimki böyle kilo almıyorum?
-
@dani
inş. kanks darısı başıma hedefim 'L' beden boy uzun m olmaz :F
@by_tet
hocu canım çekmiyor inan ki sabah 7.30'da aç karnına durağa kadar giderken içtim bi tane daha da canım istemedi :W
@pcdoktor
linç ederler adamı kan alırlar şişman konusuna post atma :)
-
20 çekersem bayram ederim demişsin hocam.
20 tane ile başla o zaman bugün. acayip yararını görürsün mekik çekmenin. sadece zayıflamazsın kasta yaparsın.
-
veysel bi ara dukana başladım 1 haftada 4 kilo verdim bıraktıktan sonra 1 kilo aldım. bu sabah itibari ile tekrar başladım bi 4 kilo daha versem yeterli olur şimdilik. haftada 3-4 günde akşamları düz koşu yapıyorum. bakalım sonuçlar nasıl olacak.
dukan diyetinde yasak olmayan yiyeceklerden istediğin kadar yiyebiliyosun. Aç kalmana gerek yok.
sabah ve öğlen yediklerimi yazayım
sabah:
1 bardak yağsız süt
2 tane haşlanmış yumurta
ve yağsız beyaz peynir
öğle:
tost makinesinde tavuk nugget pişirdim. (yağsız ve derisi olmayacak)
1 tane haşlanmış yumurta
bir kase yoğurt üstüne 2-3 kaşık yulaf kepeği
gün içinde bol bol su içiyorum.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------:D
peki bişey sorcam. millet azıcık yiyo kilo alıyo,ben o kadar yiyorum almıyorum. ama birçoğuna göre daha hareketsizim.
hatta çoğu olaya karşı tepki vermem çok sakin bir insanımdır.
kickboksla uğraşıyorum şuan,daha öncedende taekwondoyla falan uğraşmıştım 3-4 sene. ama 5 yıl bi ara verdim. o aradada kilo almadım. ve çok hareketsizdim.
peki ben yediğimi nereye harcamış olabilirimki böyle kilo almıyorum?
-----------------------------metabolizma hızı muhabbeti. her insanın vücudunda olanlar aynı değil. kimi oturduğu yerden saatte 50 yakar kimi 70 yakar belli olmaz. yani uyurken bile harcanan bi kalori var. insandan insana birim enerji maliyeti diyeyim (kalori) değişiyor.
-
bende 105'e vurdum kiloyu, 4 gündür spora başladım, eylülün başına kadar hedefim 95.
daha öncede 115den 80e inmiştim 6 ay gibi bir sürede sonra 4 yılda geri aldım :)
Benim önerilerim:
karbonhidrat ve şekeri sıfıra indir, nişastalı yiyecekler düşmanın olsun. Ancak dengeli beslenmez ve karnın doymazsa zayıflaman zorlaşır ve diyeti bıraktığın anda kiloları geri alırsın.
En büyük hata yağı sıfırlamaktır, yağ almazsan vitaminleri bünyede çözemezsin. yağ ihtiyacını balık tavuk gibi gıdalardan alabilirsin. Ancak bu demek değilki somon yiyip tavuğuda derisiyle götüreyim, en yağsız balığı buğlama, fırında(kağıda sararak) yada ızgara yapsan porsiyonundan alacağın yağ yanında yediğin salatanın vitaminlerinin emilimini sağlar.
Söylememe gerek yok sanırım ama sık sık yemek, metabolizmayı hızlandırır, vücud "nasılsa enerji sürekli geliyor" diyerek yağ depolama ihtiyacı hissetmez, gelen enerjiyi yakar. altın kural budur.
Satatalık domates az kalorili ve doyurucu gıdalardır her ögünde ve ara öğünlerde çok abartmamak kaydıyla yiyebilirsin.
protein ağırlıklı beslen, yumurta, yağsız peynir (çökelek gibi), tavuğun yağsız bölümleri(göğüs gibi), ara ara yağsız kırmızı et ve sebze meyvelerle zenginleştirilmiş öğünler ile hem doyarsın hem damak tadını bozmamış olursun hemde kilo verirsin.
yemeğini bir tepsiye al böylece psikolojik olarak bittiğinde doygunluk hissedersin.
akşam yemeklerinde klasik hazır çorbalardan iç kalorisi az ve doyurucu olur,
spor yapacaksan:
ben kas kütlemi arttırmak istemedim hiç çünkü, sporu bırakınca sarkmalar çok oluyor, bunun içinde koşu yaptım.
eğer zayıflamadan mekik çekersen belin kalınlaşır, wcw karakterleri gibi görünür, ha ben zaten kaslı görüneyim aygır gibi olayım dersen yap istemiyorsan efor harcatıcı ve bel inceltici hareketler ve sporlar yap.
ben bir kilometre kadar koşup bel hareketleri yapıp 500m kadar daha koşup bitiriyorum, zamanında 7kmye kadar çıkmıştım :(