Kendi Çapımda Zayıflama Çalışmaları ( Görüş Ve Önerileriniz )
-
Hocam 130 kilolardan şuanda 78 kiloya inmiş birisi olarak söylüyorum ki, bir pasta gördüğünde, çikolata, kola gördüğünde ya da yanında birisi afiyetle kebap götürürken sen salata yediğinde eğer "biraz şundan yersem bişey olmaz" görüşünden vazgeçebilirsen, istediğin kilolara ulaşmak çok da zor değil. Ama bu görüşten vazgeçmek (sigara kullanmadığım için emin değilim) belki de sigarayı bırakmaktan daha zor :)
-
Egzersizler için uzman tv çok iyi bi kaynak, yarım saat bi saat takıl kafanda ne yapman gerektiği oturur.
http://www.uzmantv.com/vucut-gelistirmede-alt-karin-hareketleri-nelerdir
http://www.uzmantv.com/evde-hangi-egzersizlerle-belimizi-inceltebiliriz
yürüyüşte daha az yağ yakarsın, koşarken daha çok,
işin özü vücudu ne kadar zorlarsan o kadar kalori yakarsın,
ancak dikkat et sağlık için sağlığından olma, mesela ben nefes nefese kalmaya başladığımda koşmayı bırakıp hızlı tempo yürüyüşe geçiyorum kilo hemen kalbin sıkışmasına sebep oluyor, aman ha bi anda yüklenme, ısınmadan hareketleri yapma, tok karnına koşma yemeğinin üstünden bi yarım saat-bi saat geçsin, egzersizden sonra ben bir şey yemiyorum bilmem doğrumudur ama 8den sonra(12de uyuduğunu varsayarak) yemek yeme sporunuda o na göre ayarla, spor yaparken az az ara ara su iç susuz kalma...
-
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------Egzersizler için uzman tv çok iyi bi kaynak, yarım saat bi saat takıl kafanda ne yapman gerektiği oturur.
http://www.uzmantv.com/vucut-gelistirmede-alt-karin-hareketleri-nelerdir
http://www.uzmantv.com/evde-hangi-egzersizlerle-belimizi-inceltebiliriz
yürüyüşte daha az yağ yakarsın, koşarken daha çok,
işin özü vücudu ne kadar zorlarsan o kadar kalori yakarsın,
ancak dikkat et sağlık için sağlığından olma, mesela ben nefes nefese kalmaya başladığımda koşmayı bırakıp hızlı tempo yürüyüşe geçiyorum kilo hemen kalbin sıkışmasına sebep oluyor, aman ha bi anda yüklenme, ısınmadan hareketleri yapma, tok karnına koşma yemeğinin üstünden bi yarım saat-bi saat geçsin, egzersizden sonra ben bir şey yemiyorum bilmem doğrumudur ama 8den sonra(12de uyuduğunu varsayarak) yemek yeme sporunuda o na göre ayarla, spor yaparken az az ara ara su iç susuz kalma...
-----------------------------eyw. hoca akşam denemelere başlıyacam ilk hafta bi geçsin su an bunye zorlanıyor farkındayım alışmışız hergün hayvan gibi yemek yemeye
ama sanırım bi haftadan sonra alışır artık bünye bu duruma
-
valla ben 2bucuk ayda 19 kilo verdim yapılmicak sey degil arkadas gayret etsen yaparsın ama sabah aksam bir bucuk saat yurudum sende yuru.yuruyusun ardından mutlaka dus almalısın :)
ve aksamları sınırsız yogurt ve yagsız salata :)
-
1-sabahları kahvaltıdan önce 1 2 bardak su iç miğdeni temizle mümkünse her bardak için biriki damla taze limon damlat suyun tadı çok aşı derecede değişmicek düzeyde & aksam yatarkende aynı uygulamayı yapabilirsin
2-kahvaltıyı bu uygulamadan yaklaşık bir saat sonra yap ve ekmek tükemtimini min indir aksaray da fabirkası olan untad kepekli vsre ekmlerden tükett tadına baktınmı başka ekmek yemek istemessin saten ama aşırıya kaçma her ögün için 2 dilim bütceyide yıpratmamak lazım normal ekmekten biraz pahalı
3-yemeklerini çatalla tüket ve sebze ağırlıklı olsunlar yemeğin dip en lezzetli yaglı salçalı kısımlarını yeme :(, günde 3 ögün ve aynı vakitlerde yemeye özen göster aksam yemeğinden sonra şekersiz çay ve biriki meyve dısında tüketme
4-sporla alakan yoksa bir bisiklet edinebilirsin akşamları 1 saat gezinti yeterli olabilir yada benim en en çok önerdiğim ip atlamaktır 15 dk kültür fizikten sonra 15 dk ip atlaman derdine çözüm etkisindeki en tesirli halka olacaktır
5- şekermiktarı az meyvelerden sınırsız tüketebilirsin örn yeşil ekşi elma dilimleyip + üstüne kuru kahve serpiştirdinmi tadından yenmez normalde alkolik birini ayıktırmak içindir ama ben seviyorum :D
6-mevzim yaz havuz vaya denız imkanlarını da değerlendir derim
7-bol bol su tüket son olarak ve sabret & kg hemen kaybedersen hemen alırsın yada vücut ac bırakıyor bu herif beni der stok moduna geçer yediğin en küçk parçanın yarısını atar kenara bu yüzden zamana yay ve hedefinden çıkma 4-5 ay sonra zayıflayabildini ve kg almadını görürsün yeme alışkanlıklarını geriye döndürmedikçe kolay gele -
göbek varsa spor yapmadan eritmek çok zor bide dükkandayım diyosun . 20 tane yarım mekik çek 2 dk mola ver 20 çek 2 dk mola ver aynı şekilde bitane daha yap. 20*3 yani . Alıştıkça sayıyı ve turları arttırabilisin. Göt varsada onada bisiklet lazım usta
-
walla ben 4 aydır dietteyim sabah 1 bardak süt öğlen salata saat 3 4 gibi meyve akşamda 1 bardak süt ile idare ettim salı ve cuma günleri kickbox antremanım var bu sayede 85 kilodan 76 a düştüm 70 e düşene kadar da dewam etcem.
-
taekwondo bunu yazdı:
-----------------------------1-sabahları kahvaltıdan önce 1 2 bardak su iç miğdeni temizle mümkünse her bardak için biriki damla taze limon damlat suyun tadı çok aşı derecede değişmicek düzeyde & aksam yatarkende aynı uygulamayı yapabilirsin
2-kahvaltıyı bu uygulamadan yaklaşık bir saat sonra yap ve ekmek tükemtimini min indir aksaray da fabirkası olan untad kepekli vsre ekmlerden tükett tadına baktınmı başka ekmek yemek istemessin saten ama aşırıya kaçma her ögün için 2 dilim bütceyide yıpratmamak lazım normal ekmekten biraz pahalı
3-yemeklerini çatalla tüket ve sebze ağırlıklı olsunlar yemeğin dip en lezzetli yaglı salçalı kısımlarını yeme :(, günde 3 ögün ve aynı vakitlerde yemeye özen göster aksam yemeğinden sonra şekersiz çay ve biriki meyve dısında tüketme
4-sporla alakan yoksa bir bisiklet edinebilirsin akşamları 1 saat gezinti yeterli olabilir yada benim en en çok önerdiğim ip atlamaktır 15 dk kültür fizikten sonra 15 dk ip atlaman derdine çözüm etkisindeki en tesirli halka olacaktır
5- şekermiktarı az meyvelerden sınırsız tüketebilirsin örn yeşil ekşi elma dilimleyip + üstüne kuru kahve serpiştirdinmi tadından yenmez normalde alkolik birini ayıktırmak içindir ama ben seviyorum :D
6-mevzim yaz havuz vaya denız imkanlarını da değerlendir derim
7-bol bol su tüket son olarak ve sabret & kg hemen kaybedersen hemen alırsın yada vücut ac bırakıyor bu herif beni der stok moduna geçer yediğin en küçk parçanın yarısını atar kenara bu yüzden zamana yay ve hedefinden çıkma 4-5 ay sonra zayıflayabildini ve kg almadını görürsün yeme alışkanlıklarını geriye döndürmedikçe kolay gele
-----------------------------çok güzel tavsiyeler hocam yapmaya çalışacam :) ip benimde aklımda idi yazmayı unuttum
milletin içinde çıkıp koşmak filan koyuyor adama biliyon mu şişman olunca hele off pek sosyalde sayılmam onun için kosuya sıcak bakmıyordum
ip evde güzel olur diğer dediklerini yapacam yararı olur ıns.
-
orda su iç dedim ama sabah ki dışında bir bardağı veya 2 bardağı birkerede içme yudum yudum zamana yay bu şekli sevmesemde faydalısı bu
diğer türlü soguk suyu 30-40 dk ılık çay vsre tarzındakileri 15-20 dk metobolizma dışarı şutlar wc gitmekten bıkarsın :D ayrıca migdeni küçültmeye çalısıyoruz suyla şişirip genişletmek anlamına gelir bir bardağı 2 bardağı sık sık olduğu gibi içmek
sabır ve uygulamada kararlı olursan zayıflarsın ark merak etme . şunu yeme bunu yeme gibi şeler sölemek mantıksız sadece özentili ol şuanki yeme alışkanlığından 3-4 boy uzaklaş kafi hemen zayıflamadım diyede vaz cayma çünki şişmansın ve vucutta stok fazlası fazlasıyla var
kaç kg oldunu göremedim ama bu aşamada mekik şınav barfix kasmamanı tavsiye ederim örn 90-100 kg için 15-20 kg düşmeden barfix mekik şınav işine girişme çünki iskelet yapında sıkıntı doğurabilir özellikle böle insanlar ısınmadan başlıyor ve sonra al başına belayı yabel fıtı olur yabeli tutulur saten iskelet o kg taşırken şaftı kayıyodur
untad markasınıda özellikle söledim diğer kepekliler fırıncının insafına kalmış maliyetten çalmak için herşeyi yapar sadece üstüne kepek serpebilir yada yağı cok olabilir ki bu tipler senin işine yaramaz -
hocam boya göre normal değilmi