folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kendi İşinizi Kurmak Mı Kariyer Yapmak Mı ?

Kendi İşinizi Kurmak Mı Kariyer Yapmak Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

SaNaL_AjaN bunu yazdı:
    -----------------------------

syklops bunu yazdı:

SaNaL_AjaN bunu yazdı:

Evet senin verdiğin örnek de çok güzel kendi işini kuranlar onun keyfini zorluğunu bilirler verdiğin örnek gibi benim de çevrem de çok var aslında benim de inandığım bir şey var eğer bi adam zengin olabiliyor sa deli cesareti vardır zekidir atak dır iş konusunda düşünüyorsun fabrika da 20 yıl çalış adam işten çıkartsın yaşın olsn 40 45 cebinde 3 kuruş para tazminat o yaştan sonra ne iş yapabilirsin ki çırak mı olacan yada inşaatta mı çalışacan o yüzden her zaman kendi işini kurmak mantıklı geliyor bana da

20 yıl çalışmış adam ne yapmış, ne yapıyor o önemli, piyasada tecrübeli insanlara her zaman ekmek vardır, adam vasıfsızsa, dediğinde haklısın, ama diğeri için

söyleceğim tek şey o adam işe alımlarda tercih sebebidir.Biz fabriakaya eleman alıyoruz gençler sürekli kaçıyor 1 ay bile olmadan, ama usta alıyoruz adamlar 

zorluguda kolaylıgıda herseye varlar, adamlar usta zamandan kazanıyorsun iletişimin kolay, neyse bu sadece o sözün içindi...

kendi işin konusunda ise, ne yaptıgını bilmiyorum ama bende kendi işimi kurmak istiyorum, ama şu var şuan ben bir fabriakda çalışıyorum, bir çok olayı görüyorum

tecrübe ediyorum, gelecekte bunlar tek tek karşıma çıkıcak, şuan sadece maaşımla ilgileniyorum, ne sigortası ne osu ne vergisi hiç bişey, kafamı sadece işe 

odaklıyorum ve kendimi dolduruyorum, piyasaya çıkma zamanı için epey var... bence biraz daha dur, 5-10 sene kadar

HOcam ben normal de bilgisayar sektöründe çalıştım aynı şekilde okudum.Bu sene böyle olmayacağına kanaat getirdim kendime fotograf üzerine bir iş kurdum bir yerin fotograf işini aldım günlük 300-400 tl kadar da kazancı var ortalama turizim de çalışan arkadaşlar bilir kazancı güzeldir tatlıdır sıcak para sonuçta iş kuracaklara da tavsiyem o yönde yani su sat limon sat ama turizim bölgelerinde sat 5-10 sene bekle demene bi açıdan katılıyorum tecrübeyle piyasaya girmek gerek ama ben su an daha bekarım yani arkamda benden para  bkleyen bir aile yok bakmakla yükümlü olduğum tek kiş kendim 10 sne sonra bu kadar atak olamayacam çünkü evlenirim çoluk çocuk yani elimdeki parayı riske atamam gençken ne yaptın yaptın sonra yaptıklarının üzerine katabilirsin diye düşünüyorum

bu varya, anahtar cümle. İmkanın varsa durma dostum, bende ticari zekada yok çalışma azmide yok mesela ben iş kurmam ama bunlara gerekte yok, tek şey var, Hayatta karşına fırsatlar çıkacak bir elin parmakları kadar, bunları kaçırırsan o usta, kaçırmassan o patron olursun. Asla eline geçen parayı çar çur etme, yani deli gibi kazanıyorum zaten diyip etrafa dağıtma, benim peder kendi işini kurdu 21 yaşında, 30 yaşında aylık 55-60 milyar para kazanıyordu, çar çur etti, 40 lı yaşlarında günde 6 saatini otobüs minübüslerde harcadı bir poliçe için. Şimdi daha yeni arabası var, 45 yaşında hayata 0dan bile başlayamıyor bir sürü borcu var -5 ten başlıyorsun hayata 45 yaşında. Kariyer yapanlarda var, ama bir yere gelen çok nadir. İmkanım olsa 1 dk durmam kendi işimi kurarım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

VBDream hocam bende iş azmi var kafam da ticarete çalışıyor bunu kendi işimi yapınca keşfettim kısmet olursa seneye de aynı işten 2. yeri açacam gerçekden de kendi işin gibisi yok ben bir sezonda ortalama 20.000 Tl para kazandım bir insanın aylarca kazanacağı parayı 3 ay içinde kazandım şükür şimdi sezon bitti farklı kulvarlarda iş koşturmaya devam ediyorum bazı arkdaşlar az olsun kafam rahat olsun diyorlar uyuz oluyorum nasıl gençsin diyorum ben fabrika da çalışıp zengin olan kimse görmedim(hakkıyla) o yüzden kendi işim için koşturaacam baban sigortacı mı ? kazancı çok iyiymiş zamanında gerçekden de ama belki de yaptığı yanlışlardan dolayı bu duruma düşmü

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

SaNaL_AjaN bunu yazdı:

VBDream hocam bende iş azmi var kafam da ticarete çalışıyor bunu kendi işimi yapınca keşfettim kısmet olursa seneye de aynı işten 2. yeri açacam gerçekden de kendi işin gibisi yok ben bir sezonda ortalama 20.000 Tl para kazandım bir insanın aylarca kazanacağı parayı 3 ay içinde kazandım şükür şimdi sezon bitti farklı kulvarlarda iş koşturmaya devam ediyorum bazı arkdaşlar az olsun kafam rahat olsun diyorlar uyuz oluyorum nasıl gençsin diyorum ben fabrika da çalışıp zengin olan kimse görmedim(hakkıyla) o yüzden kendi işim için koşturaacam baban sigortacı mı ? kazancı çok iyiymiş zamanında gerçekden de ama belki de yaptığı yanlışlardan dolayı bu duruma düşmü

sigortacı dostum evet. Ki ben böyle azimli ve tecrübeli bir adam görmedim yani 3 kere yaklaşık 3-4 trilyon batırıp, kurtuldu ve eski haline dönmeyi başardı, en son 2005 senesinde bir battı hala uğraşıyo işte, artık azmide fayda etmiyor. Sana tavsiyem kazandığın paraya dikkat et seni değiştirmesin. İnişlerin hatta batışların olacak ama hepsinin bir çıkışı var, dediğim gibi ince görmen gerekiyor. Büyükbabam daha beter amk, adamın ekmek fabrikası vardı, aynı parayı kazanıyolardı aşağı yukarı, bir gün tartışmış ortağıyla, almış ceketini çıkmış gitmiş, arkasına bakmamış, gurura bak.

Ayrıca extreme örnek, Microsoft, Oracle gibi dünya zengini şirketlerin kurucularının %90 ı üni terktir. Hatta Oracle'ın kurucusunun bir konuşması vardır Yale Üniversitesinde, bulursan oku tavsiye ederim. Tahsil bir boka yaramıyo, sadece bikaç kelime daha fazla bilip ölüyorsun.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

SaNaL_AjaN bunu yazdı:

sigortacı dostum evet. Ki ben böyle azimli ve tecrübeli bir adam görmedim yani 3 kere yaklaşık 3-4 trilyon batırıp, kurtuldu ve eski haline dönmeyi başardı, en son 2005 senesinde bir battı hala uğraşıyo işte, artık azmide fayda etmiyor. Sana tavsiyem kazandığın paraya dikkat et seni değiştirmesin. İnişlerin hatta batışların olacak ama hepsinin bir çıkışı var, dediğim gibi ince görmen gerekiyor. Büyükbabam daha beter amk, adamın ekmek fabrikası vardı, aynı parayı kazanıyolardı aşağı yukarı, bir gün tartışmış ortağıyla, almış ceketini çıkmış gitmiş, arkasına bakmamış, gurura bak.

Ayrıca extreme örnek, Microsoft, Oracle gibi dünya zengini şirketlerin kurucularının %90 ı üni terktir. Hatta Oracle'ın kurucusunun bir konuşması vardır Yale Üniversitesinde, bulursan oku tavsiye ederim. Tahsil bir boka yaramıyo, sadece bikaç kelime daha fazla bilip ölüyorsun.

HeHe bende üniversite terkim demmekki potansiyel bir zengin adayıyım :))) dediklerini kafama kazıyorum çünkü hayatta babandan dolayı bir çok tecrübe kazanmışsın gerek yaşayarak gerek görerek evet iniş çıkış bende de oldu herkes gibi olacak ta ticaretin kanunu buu kazandığım parayı savurmak yerine işimle alakalı alt yapıya harcamak bana daha mantıklı geliyor dedenin yaptığı gerçekden çok gururlu ama sonuçta ticaret bu yani yatırımın emeğin var işin ucunda 

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

insanın yaptıgı ıs ne olursa olsun yınede elınde bır meslegı dıploması olmalı.Battıgın takdırde eskısı gıbı degıl olaylar bır sıgorta fırmasına gırmek ıstesen bıle acıkogretım fakultesını dahı kabul etmezler.

Kendı ısının patronu olmak.Vergılerın ,sıtopajın yılbasında yıne vergı bır dunya problem olmakta.

Ama calısansan maasını alır gecersın.

Ha sımdı 600 lıra asagarı ucret alan calısanda var on bın tl alanda var. 

ama ben kendı ısımı yapıyorumve hep boyle devam edecek  nedenı cok yuksek paralar kazanmak degıl ,para arzusu hırsı değil.

Ben kimseden emir almam yapı gereği

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Kendi isini kurmak da Kariyer yapmakta geleceginiz acisindan iyi olabilir onemli olan onurlu serefli helal yoldan gecimini saglamaksa iki seceneginiz ile de bunu gerceklestirebileceginizi dusunuyorum , hayatinizda para kazanmaktan ote sevdiginiz isi yaparak para kazanmak daha onemliyse once bunu dusunerek secim yapmanizi oneririm , cunku tam tersi ile sevmediginiz bir isi cok para kazanarak yapip sonra o kazandiginiz para ile de sevmediginiz bir isi yaptiginiz icin uzunup uzuntulerinizi teselli edecek arayislara girmektense mutlu oldugunuz isi yapip az veya cok kazanip yuzunuzden gulumsemeyi yitirmediginiz surece ilk olarak kendinizi sonra da sizi sevenleri de mutlu edebilirsiniz .

Size seciminizi mutlu olmaniz yonunde kullanmanizi onerebilirim , kendinizi en iyi bilen sizsiniz , egitiminiz ileri noktalara tasimak da , is hayatinizi ilerletmek de sizin elinizdedir .

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

aynı olay bendede mevcut. arkadaşlarım okuduğumuz meslekle ilgili işe giriyor, bense işe girmekle - iş kurmak arasında kalıyorum :/

4-5ooo tl lik bir sermaye ile bi işe girsem - ki gireceğim iş için yeterlidir - diye düşünüyorum.ama bi yandanda yarın bi gün arkadaşlarım ilerlerken olduğum yerde kalmaktan korkuyorum :\  askere gidene kadar bi dükkan açsam biraz para biriktirsem die düşünüyorum. askerlik bitmeden zaten çok ciddi bi işe giremiyosun doğal olarak.

sokiyim mezuniyete yaa :\ yaşasın okumak amk :\

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

hafız eğer iş kurarsan aylık seni kaç bin kurtarırsa daha fazla kazanmak gerekecek.

3 bin ise seni kurtaran 5 bin kazanıcak ki kiranı, spotajını temmuz pulunu, muhasebeci defteri masrafını karşılasın.

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

hocam sorumu şimdi bu.tabii kendi işini kurmak

sabah kalkmak derdi yok.ooooh

dır-dır dinlemek derdi yok

yorulsan bile kendin için yoruluyorsan başkası para kazansın diye yok.

her yönden kendi işin

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

omerelili bunu yazdı:

hocam sorumu şimdi bu.tabii kendi işini kurmak

sabah kalkmak derdi yok.ooooh

dır-dır dinlemek derdi yok

yorulsan bile kendin için yoruluyorsan başkası para kazansın diye yok.

her yönden kendi işin

Kendi işin olmadığı belli. :) Hiç de öyle değil hocam. Bütün sorumluluk üzerinde. Çalışan olsa ulan maaş ödemeleri gelsin dersin iş sahibiyken ulan ne çabuk geldi dersin. Çalışan olursan zaman geçsin akşam olsun da eve gitsek dersin zaten aldığın para bellidir ama iş sahibiysen daha ne kadar açık tutup da geliri artırabilirim dersin. Çalışanların en sevdiği mevsim kıştır çünkü erken paydos edilir saatler de geri alındı mı off. Ama iş sahiplerinin ise yazdır. Yani bizim endüstriyel işler için söylüyorum. Saat 8 olmuş hâlen aydınlık tadından yenmez yani. Çalışan olursan tarihlerin senin için önemi evlilik yıldönümünü kaçırmamak daha doğrusu yıldönümlerini kaçırmamaktır, iş sahibi için çeklerin ödeme günleri, çalışanların sigorta falan filan, kredi kartı ödemeleri, gelecek gidecek mallar, hizmet/ürün teslim tarihi olur. :)

Kısacası bekâra karı boşamak kolaydır ama sorumluluk alırım diyorsan kendi işini kur. Daha önemli olan soruyu kendine sor. Elimden ne iş gelir, ne yaparım?

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
Toplam Hit: 3125 Toplam Mesaj: 27