Kendi Yapımım Tc Kimlik Sorgulama Otomasyonu
-
Projeden biraz bahsediyim. Okulda hoca son senemiz öss ye hazırlanın diyerek c# ile ilgili birşey öğretmedi bende dönem ödevimi nesne tabanlı programlamadan almıştım. Konu olarka veri tabanı işlemlerini seçtim. Veri tabanı işlemlerini (Ekleme, Çıkarma vs) öğrenebilmek için böyle bir proje yaptım. Projede sorgulamadan, veri tabanını Gzip ile yedeklemeye kadar birçok şey yaptım. Projeyi yaparken kendimi biraz da olsa geliştirdime inanıyorum. İyi yada kötü yorumlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum ve tabi sorularınızıda.
Kullanıcı Adı "Admin" Şifresi "123". id ve pw yi veri tabanından çekiyor. Veri tabanın ismi "db.dll" şifresi "1234".
-
Cevap ve düzenlemeler için burayıda kendime ayırdım...
Projeyi kodları ile birlikte paylaştım. Bazı arkadaşlar kodlarını istiyor paylaştığım linkleri indirmeleri yeterli.
Önemli not: Projede kendi veri tabanımı kullandığımdan dolayı ekli olan veya ekliyceğiniz adresler hakkında sorgulama veya doğrulama yapabilirsiniz. Resmi sitesindeki veri tabanına bağlanmama izin vermezler...
Programın Genel Özellikleri;
1) Proramın 2 tür kullanıcı için yapılmıştır. Normal kullanıcılar sadece Tc Kimlik No Sorguleme & Doğrulama yapalabilir.
2) Sorgu sonunçlarının çıktısını alabilir print ayarları yapılabilir.
3) Veri tabanı bin\Debug kullasöründe "db.dll" adlı acces dosyası giriş şifresi "1234"'dür. Ayrıca giriş panelinde sorgulanan id ve pw yi databaseden çekmetedir ve bu sayede birden fazla kullanıcıya imkan verir.
4) Veri tabanını normal kopyala-yapıştır yaparken şişeceğini gözlemledim o yüzden veri tabanın imajını alırken Gzip ile sıkıştırıp çok az bir yer kaplamasını sağladım.
5) Admin kullanıcısına projenin tamamını kontrol etme imkanı sağladım. Sorgulamanın yanı sıra kayıt ekleme, çıkarma, güncelleme, yazıcı çıktısı alma ve veri tabanının imajını alma imkanları sundum.
6) İlerliyen günlerde kulanıcıların birbirine mail ile haberleşmelerini sağlıyan bir form tasarlıycam onuda 2. sürüm olarak çıkartırım büyük ihtimalle...
Edit 1: Veri tabanı olarak acces kullandığımı söylemiyi unutmuşum. Okulda Sql Server görmediğimden dolayı onu kullanmadım. Kısmetse bu yaz öğrenmeye çalışıcam.
Edit 2: Hocada bu kadar kaliteli bir ödev beklemiyordu. Doğal olarak iyi bir not aldım. Sorgulamanın dışında Ekleme, silme, güncelleme yazıcı çıktısı alma veri tabanını Gzip ile sıkıştırarak yedekleme gibi işlemleri var. 2 türlü panel koydum. Biri üye kaydı yapılmadan direk olarak Tc Kimlik No sorgulama ve Doğrulama 2. Kısım ise Admin için özel olan kontrol paneli. Yeni kayıtların, düzenlemelerin kısacası bütün herşeyin yapıldığı bölüm. Adminlerin kendi aralarında haberleşebileceği mail sistemi ve çet bölümüne yapıcaktım ama öss yüzünden hiç girmedim. Öss geçti herhalde mail ve çet olayınıda yakında yaparım. Ayrıca programı satma gibi bir çaba taşımadığımdan projenin tamamını paylaştım. Nette bu projeye benzer örnek alıcağım bir proje bulamamıştım. Hiçyoktan işi düşenlere bir örnek olur umarım.
Edit 3: Fikret ben Ercan, Emrenin kankisi tahribat için bir kefil bulamadım bende emrenin nickiyle giriyorum. Emrede vb.net te başlıycaktı ama emre bu bilyosun :D Ayrıca geçen birini sana yönlendirdim bi web sitesi için ekledi mi seni bilmiyorum.
Edit 4: yawuz bulabildiğim tüm kaynakları değerlendirdim. Ama ön büyük kaynak ve sağlam örneği Msdn buldum diyeblirim. Onun dışında şu an günde 2 saat boyunca kur çekimi videolar izliyorum. Hoca gerçekten derinlemesine anlatıyor.
Download: http://rapidshare.com/files/244880645/ssy_Ercass.rar
-
Daha indirip incelemedim ama indirip bakmadan önce yapımcısından öğrenmek isterim. Program sorgulama dışında neler yapabiliyo, ek özellikleri varsa bilmek isterim. Sadece sorgulama mı yapıyor, yapılan sorguları kaydedebiliyormuyuz?
Emeğine sağlık.. Bu projeden not aldın mı? Kaç aldın? Teşekkürler.
-
Universitelerdeki durum vahim , adam 1yil boyunca dersini goruyor sene sonunda "degisken neydi ya" diyor , boylesi kaliteli(!) bir ortamda bir ogrenci olarak iyi is yapmissin hoca.
Bence kodlarinida paylas hoca ki daha guzel ozellikler eklenerek gelistirilebilsin.Zaten maddi bir cikar gozetmiyorsun sanirim.
-
hoca nasıl calısıyor bu sadece kımlık noyu yazıp bılgılerı alabılıyormuyuz veya gbt gıbı bıseymı sucunu fln gosterıyomu :|
? -
adamgibi bunu yazdı:
-----------------------------
hoca nasıl calısıyor bu sadece kımlık noyu yazıp bılgılerı alabılıyormuyuz veya gbt gıbı bıseymı sucunu fln gosterıyomu :|
?
-----------------------------hocam indirip bakmadım ama anladıgım kadarıyla kayıtları sen tanımlıyorsun. ekleme silme düzenleme vs. sana ait.
emre hayırlı olsun bu arada ;) bi ara vb.net'e ba$lamayı dü$ünüyorum bende vakit bulabilirsem pasla$ırız :D
-
Hocada bu kadar kaliteli bir ödev beklemiyordu. Doğal olarak iyi bir not aldım. Sorgulamanın dışında Ekleme, silme, güncelleme yazıcı çıktısı alma veri tabanını Gzip ile sıkıştırarak yedekleme gibi işlemleri var. 2 türlü panel koydum. Biri üye kaydı yapılmadan direk olarak Tc Kimlik No sorgulama ve Doğrulama 2. Kısım ise Admin için özel olan kontrol paneli. Yeni kayıtların, düzenlemelerin kısacası bütün herşeyin yapıldığı bölüm. Adminlerin kendi aralarında haberleşebileceği mail sistemi ve çet bölümüne yapıcaktım ama öss yüzünden hiç girmedim. Öss geçti herhalde mail ve çet olayınıda yakında yaparım. Ayrıca programı satma gibi bir çaba taşımadığımdan projenin tamamını paylaştım. Nette bu projeye benzer örnek alıcağım bir proje bulamamıştım. Hiçyoktan işi düşenlere bir örnek olur umarım.
-
hocam bir öğrenci olarak ne gibi kaaynak/site lardan yararlanıyorusun bu hususta
-
Konuda ki 2. mesaj sana ait, bence orayı editle ve programın genel özelliklerini orda liste şeklinde topla, böylece konuyu gören site sahipleri bu programı kendi sitelerinde paylaşacaktır. Programın daha çok kişiye ulaşması için faydalı olabilir. yeni sürümünü çıkarırsan haberimiz olsun isteriz, teşekkürler.
-
Bulabildiğim tüm kaynakları değerlendirdim. Ama ön büyük kaynak ve sağlam örneği Msdn buldum diyeblirim. Onun dışında şu an günde 2 saat boyunca kur çekimi videolar izliyorum. Hoca gerçekten derinlemesine anlatıyor.
-
bişi diyecem resmi sitesinde tc doğrulama yok bundaki çalışıyor mu ?