Kendi Yapımım Tc Kimlik Sorgulama Otomasyonu
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------
Devam edelim bakalım:
(NOT: minibook tan giriyorum 1-2 haftadır inceleme fırsatım olmadı)
(NOT2: emailini at pm ile kefil olurum)
C# varmı bilmem ama MASKEDITBOX diye bir eklenti var onu kullana bilirsin, atıyorum;
Doğum Tarihi: __.__.____ = ##.##.#### (# = sadece rakam farz edersek)
Tel no: (0 ___) ___ __ __ = (0 ###) ### ## ## gibi. Bu eklenti maske edilmiş yerlere çabucak yazı yazılmasını sağlıyor yani adam 2129996633 tuşlarına basacak bu değer direk _ yazan yerlere yerleşecek yani bu (0 212) 999 66 33 değerini alacak. Daha hızlı ve görsel.
2-
Bu programın konsol versiyonuda yapılabilir. En azından konsol tarzı bir veri kontrol/rapor/kurtarma/tamir gibi olası bir çökme halinde dışarıdan kontrolü sağlayacak ve hızlı kullanıbilecek bir konsol eklentisi iyi gider(Her ne kadar hata olacağına inanmasamda sistem kararsızlıkları sonucu oluşucak şeylerden kaygım var, sonuçta bu Tc otomasyonu boru mu :) ).
3-
SQL de ki "like" kodunu pek sevmişsin her yaptığın programda bolca izine rastlıyorum :)
4-
Listboxtaki TC ye tıklayınca direk düzenleme sayfası açılsın.
5-
Bi açılış,loadscreen yap amk Program direk açılıyor, e-malini falan koy :)
6-
Show komutunu kullanmadan önce Load komutunu kullan ki çeşitli hatalarla karşılaşma... (bunu VB'ye göre söyledim)-----------------------------
C#'da Maseditbox var. Vb.net dekinin aynısı diyebiilirim. Maskeleme kullanmadım zaten tc kimlik ve doğum tarihini alırken tek arada boşluk felan girilmiyodu. O yüzden normal textboxt'un keypress eventini kullanarak sadece sayı girişine izin verdim. "e.Handled = char.IsLetter(e.KeyChar);"
Consol uygulamasına gelirsek gerek yok diye düşünüyorum. Console uygulaması yapmak yerne yeni özellikler eklemek ve sağlamlaştırmak daha iyi olur.
"like" komutu veri tabanındaki string tarzındaki verilerde kullandığım bir komut. "%" ifadesi ile birleşince güsel oluyor.
Listedeki tc numarasını tıklayınca zaten hangi sekmedeyse onunla ilgili alanları dolduruyor.
Giriş paneline ProgressBar, birde resim iş görür ve tabi sistray. (elinde uygun resim varsa pm atarsan iyi olur görselde fazla iyi değilimdir)
Vb ve c# da show olayı biraz farklı. vb de formu yüklemek için nesne felan tanımlamaya gerek yokken c# da form1 frm = new form1; diyerek nesne tanımlıyosun ve daha sonra formu istediğin kadar çağrabiliyosun :)