Kesici Delici Alet Taşımak ???
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
Arlong
satmak da suç demşsin ama burda Bursa'da şehir merkezinde ve birçok merkezi yerde açık yerlerde seyyar bıçakçı çakıcı var. yere seriyorlar aletleri boy boy şekil şekil ve satıyorlar. adam sokakta bıçak bileyiciliği yapıyor kaldırım üstünde seyyar halde.
hatta inanmıcaksınız belki kendim karşılaştım adam yine merkezi bi yerde < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> yol üstünde çakı bıçak yanına da kılıç koymuş satıyordu.
bildiğin samuray kılıcı (tabi ki adi bir çakma kılıç)
bunlara bişey dendiğine şahit olmadım hiç. acaba Bursa'ya özel mi :S
-----------------------------hayır tüm türkiyeye özel:D polsin insiyatifinde demiştim işte .çakılar falan sadece avcılık için kullanılabilir hatta avcılık için kullanacağım çakı için bile mülki amirlikten izin alınması akının sicil numarasnın falan kaydedilmesi gerekir onun duşında kelebekler sustalılar vs hepsi suç teşkil eder.birde taşıma esasları vardır mesela bi ekmek bıçağını bi ev kadını çantasında taşıyabilir bu ortaya çıktıgındedada 'komşuya mantı yapmaya gidiyoduk ' der ve suç teşkil etmez ama bi genç belinde taşıyamaz yani bu tür bıçak dır çakıdır falan filan belde cepta taşınamaz poşette çantada falan t aşınır, kanunda ani olaylarda kullanımı engelleyecek şekilde taşınması gerekir. diye belirtiyor.
suç aleti tanımı var birde bıçaklada suç işlersen 6136(ateşli silahlar ve )ya girer tornavidaylada adam deşersen oda 6136 ya girer veya telle adam boğarsın oda 6136 ya girer hukukce değilim ama bişldiklerim bunlar.
a) Bıçaklar; 6136 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde sayılan kama, hançer, saldırma , sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçak ve benzerlerini,
b) Diğer Aletler; şişli baston, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli ve zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletleri,
ifade eder.
ama ülkemiz muz cumhuriyeti olduğu için bunlar onemli değildir:D
-
arkadaşlar lütfen
konu gitti lütfen :-/
-
ortalık sakinleştiyse konuya devam etsek =)
-
Bir arkadaş demiş polisin hoşuan giderse el koyar polis el koyar ama kendi cebine atamaz o senden aldığı bıçağı çakıyı her neyse tutanak tutup emanete almakla yükümlü o zaman seni polis gasp etmiş olur bu da suçtur savcılığa bildirdiğiniz polis senden aldığı malı emanete almayıp cebe atığı çıkarsa ortaya ötürrürler onu :)
-
ya adamın parmakları uzunsa ne olucak? herkesin el yapısı aynı değil ki.
eskiden gerçekten hep böyle söylerlerdi ölçüsünü..
-
ismailca bunu yazdı:
ya adamın parmakları uzunsa ne olucak? herkesin el yapısı aynı değil ki.
eskiden gerçekten hep böyle söylerlerdi ölçüsünü..
evet o parmak ölçüsünden büyük olduğu vakit bıçağı parmağın arasına koyup jopla bıçağa vurmasıyla parmak arasını yarıyorlardı zamanında polisler tabi bunu herkese yapamaz kimi kimsesi olmayan it kopuk balici tinerci arkasından hakkını savunamayacak kimsesi olmayan kendi hakkını savunamayacak kişilere yapılıyor bunlar normal birisi taşıdığında böyle bir şey yapılması mümkün değil tabi Türkiye eski Türkiye değil insalar haklarını biliyor polisten dayak yediğinde işkence gördüğünde susup geçip gitmiyor gidip bir güzel raporunu alıyor oradanda savcılığa gittimiydi vay o polisin haline öyle astığım astık kestiğim kestik işkenceci polisler birazda eskide kaldı artık ;) bu memleket ortaokul mezuniyetinden sonra sınavla polis olan polislerle asayişi sağlandı düşünün artık gerisi. -
ufacık minicik bişeyler taşıyabilirsin.ama hani meyve soyacağı kadar :D büyük bişey yakalanırsa ne olur bilmiyorum.Taşımak istiyen ya ruhsat alır yada sonucunu göze alırda taşır.Yani psikolojisi bozuk adama psikolojik baskı yemez :D zamanında bende taşıdım.Taşıyosan göstermiceksin,gösterdiysen saplıcaksın.kural budur :P
-
SeRDaR bunu yazdı:
Bir arkadaş demiş polisin hoşuan giderse el koyar polis el koyar ama kendi cebine atamaz o senden aldığı bıçağı çakıyı her neyse tutanak tutup emanete almakla yükümlü o zaman seni polis gasp etmiş olur bu da suçtur savcılığa bildirdiğiniz polis senden aldığı malı emanete almayıp cebe atığı çıkarsa ortaya ötürrürler onu :)
-----------------------------Ya kardesım her polıs ıyı polıs mı? Keske hepsı alıp tutanak tutsa ne polısler var ızmır de kendılerı esrar ıcıp satıyorlar.
Emniyet amırlerı rusvetten gırıyorsa polıslerın bunları yapabılecegını dusunmek gerekır
-
shadowans bunu yazdı:
SeRDaR bunu yazdı:
shadowans bunu yazdı:
Yaklaşık 5 yıl boyunca büyük boy sustalı taşıdım. Kullandımda. Havalimanında bile gördüler valizde olduğu için ses çıkmadı. Valizde şiş bile vardı bi keresinde. Ona da birşey dememişti havaalanı güvenlikleri.
Benim bildiğim pek bir sorun yaratmıyor taşımak, kullanmadıktan sonra. Ama tabi belli bir ölçüsü vardır.
Kusura bakma ama hiç inandırıcı değilsin :)
Seni yada bi başkasını inandırmak zorunda değilim. Bilen biliyor sen merak etme.
-----------------------------havaalanında çantanın içinde küçük makas vardı metalden bendede çıkarttrıp el koydular.
senin durum enteresanmış.
-
shadowans bunu yazdı:
SeRDaR bunu yazdı:
shadowans bunu yazdı:
Yaklaşık 5 yıl boyunca büyük boy sustalı taşıdım. Kullandımda. Havalimanında bile gördüler valizde olduğu için ses çıkmadı. Valizde şiş bile vardı bi keresinde. Ona da birşey dememişti havaalanı güvenlikleri.
Benim bildiğim pek bir sorun yaratmıyor taşımak, kullanmadıktan sonra. Ama tabi belli bir ölçüsü vardır.
Kusura bakma ama hiç inandırıcı değilsin :)
Seni yada bi başkasını inandırmak zorunda değilim. Bilen biliyor sen merak etme.
-----------------------------öyle saçmalıkmı olur meyve bıçağı taşıdığı için ceza yiyen arkadaşım var hukuki olarak kanun bellidir aç oku şimdiye kadar başına sorun çıkmadıysa bundan sonrada çıkmıyacak diye bi kaide yok.
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde silah tanımı yapılmış, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet silah olarak nitelendirilmiştir.
Çakı taşımak başlı başına suç teşkil etmemektedir ancak saldırı ya da savunma amaçlı kullandığınzda eylem suç teşkil edecektir. Ayrıca örneğin maça girerken yapılan aramada üzerinizde çakı bulunursa çıkacak herhangi bir kavgada çakıyı saldırı ya da savunma aracı olarak kullanacağınız kuvvetle muhtemel olacağından çakı taşımanız burada da suç teşkil edebilir.Ayrıca ilgili mevzuattan bilgi edinebilirsiniz: Kısacası yakalanmadığın müddetçe sorun yok ;)
http://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=662
http://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=1703
http://www.hukuki.net/hukuk/index.php?category=22