Kesici Delici Alet Taşımak ???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

Benim ilk Bicak tasima hevesim 9 yasinda basladi ilk bicagim 60 cm buyuklugunde  kelebekti her zaman yanimda tasirdim..Dugunde disarda heryerde cikartir hava atar kavgalarda alir saplarim diye tehdit ederdim..Tabi ozamanlar polise yakalandigimda oluyordu ama birsey yapmadan elimden alip yolluyolardi..Hep boyle devam edecek  sanarak 15 yasina kadar bicak tasimaya devam ettim..En son aldigim bicak siyah rambo bicagi bir guzelde bilettim belime koyup tasiyordum..Ve gunler gecerken birgun aksam saatlerii parkta otururken bi anda siviller gelip ustumuzu aramaya basladilar..Ve polis belimden bicagi cikartinca kan beynime sicradi..Ve ayagima jobu vurarak polis arabasina koyup goturduler..Polisler beni doverken bende aileme soylememeleri icin yalvariyordum..Polis karakolunun onune gelince beni birakcaklarini saniyordumki ne yazikki 2 iri yari polis gelip beni kaldirip nezarete goturduler ve bi guzelde jobla orda dayak yedim..Polis amiri gelip eger birdaha bicak tasirsam jobun ustune otuttururum die tehdit ederek disari cikartti.Boylece dayakla kurtulmus oldum..Oysaki ordan direk savciliga bile goturulebilirdim..Simdi bunlari anlatmamin nedeni bicak tasimaya hevesi olanlarin basina nelerin gelebilecegini gostermekti..Insafli poliste var acimasizida var..Delikanli adam bicagina degil bilegine guvenir :) Böyle kötu aletlere heveslenmeyin derim..

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Selamlar..

TCK'da Kesici,Delici,Bereliyici alet taşımak salt suç olarak tanımlanmamıştır ve tanımlanmaması da akla uygun olanıdır.

Silah saldırı ve savunmaya elverişli,elverişli olmasa bile özgülenebilen her şey olabilir.Dolayısıyla kanunda tahdidi olarak sayılmaması doğal.

Ancak; 6136 No'lu kanunun uygulanmasına yönelik yönetmeliğin Nakil ve Taşımayla ilgili olan 11. maddesine bakmak gerek;

Nakil ve taşıma esasları:

Madde 11 - Bıçak, diğer aletler ve benzerleri her ne sebeple olursa olsun üstte taşınamaz.

Bunların nakilleri aşağıda gösterildiği şekilde yapılır;

a) Bavul, valiz, takım veya el çantalarında,

b) Çuval, bez torba veya ambalajlarında,

c) Araçların bagajlarında,

d) Ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle sarılıp paketlenmiş şekilde üstte,

Taşınıp nakledilebilir.

Bu madde hükmüne aykırı olarak bıçak ve diğer aletleri üstlerinde taşıyanlar, kullanım belgeleri olsa dahi, haklarında 6136 sayılı Kanunun 15 inci maddesi gereğince işlem yapılır.

6136 Sayılı Kanun'un 15. maddesine yollama yapılmış,ona bakalım ;

Bu kanun hükümlerine aykırı olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve üçbin liradan onbin liraya kadar ağır para cezası hükmolunur.

-----

Taşıma ve nakilde,kanunun öngördüğü amaç,taşıma esnasında,silahların,kullanıma elverişli bulundurulamayacak şekilde taşınması,yani bir gazeteye,beze,bavula,çantaya,naylon poşete konarak taşınması.

-----

Dolayısıyla,parmak boyu olayı bir efsaneden ibarettir.Ayrıca idari para cezaları  da uygulanabilir,kimi valiliklerin aldığı kararlar mevcut.

Çekil,Önümden Çekil...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

tckyı okuyan arkadaşlar bir de savcılık kararı olmadan hiçbir şekilde üstünüzü arayamayacaklarınıda bilirler...

hocam en yasalı biber gazı ve havalı tabanca... havalı tabancalar oyuncak sınıfına girdiği için bişi olmamakta... sonradan düzeltildiyse bu durum bilen arkadaşlar sölesinler...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:
    -----------------------------

Nakil ve taşıma esasları:

Madde 11 - Bıçak, diğer aletler ve benzerleri her ne sebeple olursa olsun üstte taşınamaz.

Bunların nakilleri aşağıda gösterildiği şekilde yapılır;

a) Bavul, valiz, takım veya el çantalarında,

---------------------------------

Demekki neymiş? Bavuldayken kimse bişey demiyomuş.

Düşme Peşime.. Düş Peşindeyim..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

tckyı okuyan arkadaşlar bir de savcılık kararı olmadan hiçbir şekilde üstünüzü arayamayacaklarınıda bilirler...

hocam en yasalı biber gazı ve havalı tabanca... havalı tabancalar oyuncak sınıfına girdiği için bişi olmamakta... sonradan düzeltildiyse bu durum bilen arkadaşlar sölesinler...

yanlış biliyosun her şekilde üstünüzü arayabilme hakları var.

kesici alet taşımanın aslında cezai yaptırımı olmadığını söyleyebilirim. tabiiki yasalarda idari para cezaları vs. var ama kimseninde o cezaları pek fazla verdiği yok. sadece yakalandığında bıçağı elinden alırlar, yani üzerinde bıçak var diye karakola götürüp savcılığa falanda çıkarmazlar.(polisle ters konuşursan yapma hakkı var)

ayrıca taşıyanlara psikolojik baskıyı ben, sen biraz deli adamsın , gözün kavga ettiğinde hiç bişeyi görmüyo , allah korusun kavga ettiğinde adama saplarsın başın belaya girer :) diye yapıyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

Doğru diyorsun Havalı tabanca oyuncak sınıfındadır faturasını yanında bulundurduğun sürece birşey olmuyor polis el koyamaz havalı tabancaya koymak isterse vermeyin şayet hır çıkartırsa verin şikayette bulunun polis sizi gasp etmiş oluyor oyuncak sıfatından çıkartılan tabanca kurusıkı tabancadır havalı tabanca oyuncak olarak nitelendirilmektedir kanunlarda hala

Bıçak Çantada olunca Aranmaz diyen arkadaşa şunu diyorum o kural havalimanında geçerli değil :D:D:D

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek

s.a muridler ben bu sitede yeniyim sırf bu konu için üye oldum neyse ben geçen kelebek aldım taşımak istiyorm ama korkuyorm tassam hapis ceza fln alırmym ya da para cezası bu arada ankara'da yasıyorum bi sorn cıkar mı?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dogu0678
    dogu0678's avatar
    Erkek

bende muşta tasıyorum arkadaslar dan felan duydugum 6 ay cezası varmıs galıba :S

http://bilgibirikimim.blogspot.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

mettoman bunu yazdı:

s.a muridler ben bu sitede yeniyim sırf bu konu için üye oldum neyse ben geçen kelebek aldım taşımak istiyorm ama korkuyorm tassam hapis ceza fln alırmym ya da para cezası bu arada ankara'da yasıyorum bi sorn cıkar mı?

amacın nedir? kendine mi güvenmiyorsun ?.bi arkadaşın dedigi gibi.Adam gibi adam bilegine güvenir ölümdende korkmaz bir kavgaya girecekse.En büyük delikanlılık adamlıkta efendiliktir.Emanetim var diyip cıkarmak degil.birisi alır elindekini sokar bitarafına görürsün o zaman kelebegi tırtılı.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Durqrimast
    Durqrimast's avatar
    Erkek

genel bir hatayida belirtmek isterim...

biber gazi taşımak yasal degildir. Gercekten gorevini yapan bir polise denk gelebilirseniz eger...

* biber gazi taşımak icin kullanma sertifakasi almaniz gerekmektedir. Bununegitimini almiş olmaniz gerekir. 

Eger belgeniz yoksa egitimini aldiginza dahil biber yada fiber gazini taşımaniz yasaktir. 

Nerede o eski günler...
Toplam Hit: 15158 Toplam Mesaj: 32