Kıbrıs Gazisi, Sakallı Diye Askerî Hastaneye Alınmadı
-
tacir bunu yazdı:
-----------------------------Askeriyenin hizmetlerindensaçı sakalı garip olanları almıyolar diye diyebiliyom bende
Oda arkadaşım asker çocuğu askeriyenin bişilerine giderken saçı sakalı kesiyor bu zamana kadar iyi gitmiş yine amca
-----------------------------bu ülkede başörtüsü üniversitelere girerse toplumda çatışma ve bölünme çıkar diyenler nedense kendilerinin yaptıkları çifte standartları görmezden geliyorlar hep....
erzurumdada rektör bir şehit annesini sırf başörtülü olduğu için yaka paça dışarı attırmıştı....
bu olaylara bakınca uzlaşmadan dem vuran insanlar neden hep ikilik ortaya çıkarıyorlar...
size ne bu insanların sakalından başındaki örtüden...
bu ülke için yaptıkları kafi değilmi...
kurtulun artık şu malum tandoğan kafasından...
-
beyinsiz bunu yazdı:
-----------------------------kör cehalet
sen bu adamı savasa cagiriyorsun (ustune ustluk gazı olarak geri donuyor), vergilerini aliyosun bunlari yaparken sakalına bakmıyosun gel gor askeri hastaneye giremıyorsun neymıs efendım sakal?? bu adam cumhurıyetın bekcılıgını yapmıs vucudundan parca vermiş vatani için sen bunun sakalından korkuyosun ha?
normal olan bu dımı
----------------------------
Nasıl bunları yaparken sakalına bakmıyorsun ? Hacı sen asker gazozu diye bişey duydunmu hayatında..Onunla traş olunur harekatta..Neyse.. Gazi sıfatı taşıyo her daim çakı gibi olacak,saçına sakalına dikkat edecek..Uymuyosa yenileme zamanında o kartıda alırlar elinden olur biter... -
Nasıl bunları yaparken sakalına bakmıyorsun ? Hacı sen asker gazozu diye bişey duydunmu hayatında..Onunla traş olunur harekatta..Neyse.. Gazi sıfatı taşıyo her daim çakı gibi olacak,saçına sakalına dikkat edecek..Uymuyosa yenileme zamanında o kartıda alırlar elinden olur biter...
-----------------------------dikkat edersen gazi kartımdada amcacım sakallı yani zamanında da karşı çıkılmamış o fotoyu kabul etmeseydin kes gel deseydin bari kılık kıyafet değil be sakal bu ne karışır ki
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------
beyinsiz bunu yazdı:
sen bu adamı savasa cagiriyorsun (ustune ustluk gazı olarak geri donuyor), vergilerini aliyosun bunlari yaparken sakalına bakmıyosun gel gor askeri hastaneye giremıyorsun neymıs efendım sakal?? bu adam cumhurıyetın bekcılıgını yapmıs vucudundan parca vermiş vatani için sen bunun sakalından korkuyosun ha?
normal olan bu dımı
Nasıl bunları yaparken sakalına bakmıyorsun ? Hacı sen asker gazozu diye bişey duydunmu hayatında..Onunla traş olunur harekatta..Neyse.. Gazi sıfatı taşıyo her daim çakı gibi olacak,saçına sakalına dikkat edecek..Uymuyosa yenileme zamanında o kartıda alırlar elinden olur biter...
-----------------------------Niye sakalı olan insan neyi ifade ediyorkı sana?
-
Scabie bunu yazdı:
---------------------------------------------------------
-----------------------------dikkat edersen gazi kartımdada amcacım sakallı yani zamanında da karşı çıkılmamış o fotoyu kabul etmeseydin kes gel deseydin bari kılık kıyafet değil be sakal bu ne karışır ki
O kart eskidir büyük ihtimal,yenileneceği zaman alır cevabını.. Orda sakallı olması eskiden girebildiği askeri alanlara sakallı alındığı anlamına gelmiyo..Siz askeriyeyi ne sanıyosunuz,kural kuraldır.. -
beyinsiz bunu yazdı:
HolySeclorum bunu yazdı:
beyinsiz bunu yazdı:
normal olan bu dımı
-----------------------------Niye sakalı olan insan neyi ifade ediyorkı sana?
Bana ne ifade ettiği önemli değil..Kurallara uysun..Uymuyosa kendi bilir :)
-
askeriyeyi benden daha iyi bilemessin son derece dine saygılı asil Türk evlatlarının yetiştiği yerdir orası
İnsanların kılık kıyafetlerinden dolayı hastaneye alınmaması ne demek ya.
Hadi kıyafette belirli bir şeye kadar anlayabilirim ama sakaldan dolayı böyle bir şeyin yapılması tamamen saçmalık. -
Scabie bunu yazdı:
-----------------------------askeriyeyi benden daha iyi bilemessin son derece dine saygılı asil Türk evlatlarının yetiştiği yerdir orası
İnsanların kılık kıyafetlerinden dolayı hastaneye alınmaması ne demek ya.
Hadi kıyafette belirli bir şeye kadar anlayabilirim ama sakaldan dolayı böyle bir şeyin yapılması tamamen saçmalık.
Askeriyeyi bildiğin belli oluyo :| Dine saygıda sorun yok zaten,sakaladamı saygı duyacaklar :) Sİz lafları başka yere getiriypsunuzda neyse getirin getirebildiğiniz yere.. -
adam alinmadigi icin gidip bunu gazetelere televizyonlara haber mi vermis ?
maksat askeriye yi kucuk dusurmeye, halka kiskirtmaya yonelik bir hareket. bu amcam bilmiyor mu ki bir dallamanin yaptigi bir yanlisligi bir kuruma mal edilmeyecegini.
alinmamasi yanlis bir uygulamadir. askeri bircok yere sakalli (sekli semali farketmez top sakali da almiyorlar ki kac defa denedim orduevine giremedim), erkegin uzun saclisini, kupelisini, kadinin pecelisini, turbanlisini, cok acik sacik giyinenini almiyorlar
ALMIYORLAR.
ama provakatorlerin ekmegine yag surmek kolay,
sakal denilince "aha haciyi almiyorlar din dusmani", etegi diz ustunde olani aliyorlar, turbanlisini almiyorlar hemen cevap gelir "din dusmani"
her alanda uyulmasi gereken kurallar vardir. nasil ki tuvalete s.cmadan once pantolonunu indiriyor donunu cikartiyorsan, bazi yerler icinde yapmaya uymaya mecbur oldugun kurallar vardir.
bu haber bana gore safi provakasyon icin yapilmis bir haberdir. bu amcam onca yil orduya hizmet etmis, her zaman gitmis te bu defa gittiginde kapidaki bi dallamanin hareketi yuzunden orduyu kotulemek icin provakatorlerin ekmegine yag surmek icin
yememis icmemis gazetelere televizyonlara mi tasimis bu olayi ?
-
olay bence de provakasyona benziyor.
hiç bir gazi çıkıpta vay efendim beni almadılar diye hayıflanmaz. basın abartısı olabilir.
dikkatimi çeken, sitedeki arkadaşların; almazzz üslubu.
bu vatan için çaba sarfeden herkezin kıymetini asker bizden daha iyi bilir.
sen bilemezsin holy.bende bilemem. biz anca böyle boŞ boŞ konuşuruz.
bu yiğitlere ASKER, git sakalını kesde gel demez.
yukardaki haberde bir bit yeniği vardır.