Kıbrıs Gazisi, Sakallı Diye Askerî Hastaneye Alınmadı
-
Sanırım zamanla bazı şeylere ayak uydurmak gerekecek, her ne kadar hoşumuza gitmesede. :(
-
bazı insanlar her zamanki gibi...rezillik diz boyu
-
laikliğinde bokunu cıkardılar bence
sakın yanlıs anlasılmasın bende en az sizin kadar Ataturkcuyum ama bizim milletimizin huyu olan abartma bu kadar da olmaz dedirtiyor
-
CiRKiN bunu yazdı:
-----------------------------laikliğinde bokunu cıkardılar bence
sakın yanlıs anlasılmasın bende en az sizin kadar Ataturkcuyum ama bizim milletimizin huyu olan abartma bu kadar da olmaz dedirtiyor
-----------------------------Bazı zati muhteremler başka şeylerin bokunu cıkartırken bununda bokunu cıkarttılar dedınmı cok merak edıyorum... adı ustunde askerı hastane askerı kurallar olacak tabı... tsk ya camur atalımda nasıl olursa olsundan baska bırsey degıl..
-
bolun bolun insanlari, sakalli, sakalli, gazi, asker cocugu, sokak cocugu, dogulu, istanbullu, bolunun bolunun... devam cok iyiye gidiyoruz...
-
Qin bunu yazdı:
-----------------------------
HolySeclorum bunu yazdı:
beyinsiz bunu yazdı:
-----------------------------HolySeclorum bunu yazdı:
Anormal bi durum yok :S Sakalı kestirip gelecek...
-----------------------------haaa peki neden?
Yasak..
yenimi çıktı bu yasakda 60yasında 50 yasında bir insanın sakal bırakmasının sakıncası ne olabilir ? ki adam kıbrıs gazisi bunun bir anlamı olmalı saygınlığı olmalı bu insan bir değeri olmalı allah askına saçmalama hoca ya bu senin dedende olur babanda olur bizim dedemiz babamızda olur bu haksızlık .!!!
Bizde astsubayız yeri geldiginde 30 yaşındaki adam benden emir aldıgında bunu kotu olarak mı sayıyoruz? burdaki saygınlık gazide degil gazinin askeri kuruma saygısından gelir efendi bir şekilde kurallara uyar sakalını keser yada kesmemesi için özel sebebi varsa nobetci subayı ile konusur hekimle konuşur girer içeri bugun bir gazi için bir kural cignenirse yarın o kapıdan içeri giricek adam sayısını hesaplamakla bitmez ki bu olayda bir abartma var yaşlılar bazen öyle huysuz ki kapıdan geçerken x-rayle aranıyor diye sinirleniyor neymiş askeri kartı varmışda aranmasa nolur muş =) vb içerden gözüktügü gibi dışarıdan bakıpta insanları üzücü mesajlar atmayın lutfen bu arada şunu belirtiyim hiyerarşide yasak olmaz :) şöyle bir söz vardır "sivillerin hiyerarşisi abi kardeşten ibaret" askerlerin "hiyerarşisi dünyadan ibaret" -
kardeşim *ike *ike kesecek sakalını işte, kural bu. Gazi ise hastaneye gitmeden önce bunları düşünüp kesmesi lazımdı sakalını.. olayı basına vermek bu kadar kolay da sakalı kesmek mi zor.. Saçma..
-
Askeri tesislere girişte sakal, kıl, tüy kesilmesi gerekiyor. Aksi taktirde sadece düğün salonuna girecek olsanız bile .ötünüzü yırtsanız içeri giremezsiniz... Ama konuda bahsi geçen yer askeri hastahane,oralarda benim gördüğüm gelen gidenin kıyafetine giyimine askeri tesislere girişlerdeki kadar bakılmaz, çok anormal bir durum olmadığı sürece. Hele ki yaşı ilerlemiş olanlara neredeyse hiç karışmazlar, daha da ilerisini söyleyim sakaldan daha popüler olanı baş örtüsü, her çeşit baş örtüsü ile teyzelerimiz içeri girerler, ancak bağlanış şekli acayip şatafatlı göze batar bir şekilde ise -Teyzecim bize verilen emir var, baş örtüsünü alttan bağlayabilir misiniz,bize verilen talimat böyle gibisinden bir uyarı geçerler. benim bildiğim en fazla bu olur, dikkat edilirse verilen haberde de daha önce bu şekilde başka askeri hastahanelere girdiklerini söylüyorla. Peki bu sefer niye giremediler? Bence bu olay, olan kuralın sert biçimde yorumlanmasından ya da bilmediğimiz herhangi bir durumdan dolayı oluşmuştur. Görevli şöyle yorum yapmış olabilir yada bu şekil bir uyarı bir yerden gelmiş olabilir ya da başka bir durum meydana gelmiş olabilir. ---Resimdeki amca nasıl sakal bırakmış? Çember. Çember sakal neyi ifade ediyor? Tarikat,irtica vs. Ordunun bu konudaki tutumu nedir? gibisinden düşünerek içeri alınmamış olabilir... Neyse olayın aslını bilmeden yorum yapıp duruyorum ne olmuş olabilir diye ama kaynak bile verilmediğine göre benim bu kadar yorum yapmam gereksiz. Bir arkadaş da rektör makamında baş örtüsüyle dışarı atılan bir anneden bahsetmiş. Bu olay gerçek, asıl üzüntü verici olan o. Rektör makamında ne işi varmış annenin, çünkü çoçuğu okuldan mezun olmuş,diplomasını alacakmış, e diplomayı da makam sahibi olanlar takdim ediyorlar, haliyle üniversite, yani olay bildiğin kamusal alan olayı... Gerisi belli zaten, girmek istiyor, çıkarıyorlar falan. Neyse sonuca gelirsek böyle bir durum normal şartlar altında askeriye'de olmaz,içinde başka bir şey var gibi geliyor ama askeriye'nin de her kurum gibi belli kuralları var ve de kurallar neyse onu uyguluyorlar...
-
Mesele sakal meselesi değil ki adamların neye KIL olduğu belli işte, ultra çağdaşlar.
-
ilk once bu interneti 29ytl ye kadar indiren telekomun,
isine yarasada yaramasada her eve internet alan zihniyetin
babasindan arkadasindan sokakta dilenciden bakkaldan kahveden kulaktan dolma bilgilerle TR deki forumlari copluge ceviren
duyduklari ile gelip ahkam kesen zihniyetin
ben ellerinden opuyorum sadece...
askeriye denilince laiklik, laiklik denilince dinsizlik, dinsizlik denilince cagdaslik, cagdaslik denilince orasini burasini acmak,
SEKLINDE ANLAYAN ZIHNIYETIN BEN O ORUMCEK BEYINLERINE ELEKTRIK SUPURGESI TUTMAK ISTERDIM.