folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kıbrıs Gazisi, Sakallı Diye Askerî Hastaneye Alınmadı

Kıbrıs Gazisi, Sakallı Diye Askerî Hastaneye Alınmadı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

birader takip ediyorum. boyna yazıyonda yazıyon.

iyisin hoşsun ama yüzeysel düşünüyorsun.

kuraldır bişey dediğimiz yok. eyvallah.

orayı askeriye olarakmı görecez yoksa hastane olarakmı ? önce bunu ayıralım.

örneğin:hastaneye giden adam, keyfine gitmez. şov için gitmez. bir derdi vardır demi ? kolaymı ya. adam kimbilir hangi memleketten yola çıkıyor. cebinden hiç gitmezse 250 ytl yol parası gidiyor. bunu vermeye pekmi heveslidir sence? aldığı maaş taş çatlasın 500ytldir. gider bulunduğu yerdeki devlet hastanesine.

ikincisi; eğerki parası pulu olmadığından dolayı üstü başı perişan birinin hastane kapısından çevrildiği bir gün tvden izleyip buna sebeb olanlara sinirlenirsen sen dürüst biri değilsin demektir.

ben ısrarla bir gazinin değerini askerlerin bizden daha iyi bildiğini düşünüyorum.yerine göre anne babasından çok bilirler.

konu din, sakal vs değil. keşişten kıldan tüyden bahsetmişsin. ya bi git hastanelere bir gör.

bak sen yinede büyük konuşma. Allah etmeye bir gün bir mayına neyin basarsın. kimin kimsen olmaz. o bahsettiğin keşiş gibi bi karış sakalla gata yolunu tutarsın o zaman bu söylediklerinle yüzleşirsin. anlarsın ama acı olur.

lütfen yüzeysel düşünme.

asparagas bir haberin üstünde bu kadar durmaya da gerenk yok.

ha düşüncen farklı olabilir. buna herkez saygı duymak zorunda. sende herkezin düşüncesine saygı duymak zorundasın.

iyi geceler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Akşam KanalD denyolarının bi haberi vardı işsizlik %10.2 olmuş bazıları başörtüsüyle uğraşacağına işsizliğe çare bulsun die kahvehanelerde haber yapıyolardı. Aynı kanalda bilmem nerde okuldaki kızların etek boyu kısa diye elemanın biri güyya bunların üstüne asitli bi sıvı atmış neymiş aşırı dinci grupmuş. Ulen sizde aşırı dinsiz grupsunuz haberiniz yok be

+

o amcanın sakalı muhtemelen bi taraflarını gıdıklamıştır kafalarına estikleri yer kamusal özel tüzel her bi alana giriyo... 

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    shockman bunu yazdı:
    -----------------------------
    HolySeclorum bunu yazdı:
    beyinsiz bunu yazdı:

kör cehalet

sen bu adamı savasa cagiriyorsun (ustune ustluk gazı olarak geri donuyor), vergilerini aliyosun bunlari yaparken sakalına bakmıyosun gel gor askeri hastaneye giremıyorsun neymıs efendım sakal?? bu adam cumhurıyetın bekcılıgını yapmıs vucudundan parca vermiş vatani için sen bunun sakalından korkuyosun ha?

normal olan bu dımı

----------------------------
    Nasıl bunları yaparken sakalına bakmıyorsun ? Hacı sen asker gazozu diye bişey duydunmu hayatında..Onunla traş olunur harekatta..Neyse.. Gazi sıfatı taşıyo her daim çakı gibi olacak,saçına sakalına dikkat edecek..Uymuyosa yenileme zamanında o kartıda alırlar elinden olur biter...

Çok Gaddarsın be HolySeclorum, orada Sakalını kes gel dedikleri Dedemiz yahu, hiçmi Hoş Görü olmayacak yani olabilir ama Yasaların esnek olmasından yana biri olmuşumdur her zaman. Yasak diyip boyun eğemem. Yok bana dese gider berbere keser gelirim, yahu Ak Sakallı Dedelerle uraşacak kadar adammı oldular heleki Gazi bir Dede olacak iş değil. Tiskindim açıkçası.

gaddarlık değil askeri disiplin :) 

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    Askeriyede sakal yasaktır bu kadar basit sanki bilinmeyen birşeymiş gibi ahkam kesiyorsunuz kuzenin düğününe bile 1 günlük sakalla gittiğimde almadılar kesip girdim. Burada asıl sorun gazi olmasından kaynaklan bir hürmetsizlik ama ona gazi buna şehit annesi diyip türbanla sokarsak bu iş yürümez bu kurallar herkes için geçerli beğenmeyen gitmez polemik konusu yapmaz

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ya bi saçma saçma konuşmayın ayıp etmişler miş miş.Askeriyede kural vardır.Feriştahı gelse, paşa gelse bozulmaz.

Gazi olmuş ama adam olamamış.Eski köye yeni adet getiremeyecek girilmez tabi ki.

Yok onun için çok özel birşey yapıp alacaklar mı?Üzgünüm sizin devlette alıştığınız o şeyler askeriyede olmuyor.

Doğru sizin kitapta, x tamma geç, y hayır geçme olabilir.Askeriyede sen x,y şu şu kurallara uyacaksın yoksa geçemezsin.Böyle bir kural var.Kim gelirse gelsin hiç fark etmez herkeze işler.Bari susunda kör cahilliğinizi belli edip aa ayıp olmuş bunu alsalarddı gibi saçma yorumlarla gösterinizide yapmayın. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek
    Qin bunu yazdı:
    tacir bunu yazdı:
    Qin bunu yazdı:
    tacir bunu yazdı:

Almazz uslubunun sebebi her yerin hendine has kuralları vardr ki sözü geçen yer askeriye disiplinin herşey olduğu bir yer kimsenin gazilerimize laf ettği yokyanlış anlaşılmasın sakın

iyi oku oranın kuralı veya kanunu değil bir kişinin kafasına göre koyduğu sey bas hekim ne demiş iyi oku

öyle saçmalık olmaz ne askweri ye ne baska bir kurum dinden üstün olamaz o adam dini inancı gereği sakal bırakmış ve gazi buna saygı duyulması lazım ..ki o kurumda sakallılar giremez diye hiç bir kanun yokken bashekimi de söylemiş dikkat edersen

Haberin ne kadar tarafsız yada inandırıcı olduğu ortada bence yorumları iyi oku! almıyor lar oda arakadaşım kamplara girebilmek için kestiriyor saçı sakalı her sene uzun faule bile izin yok ne atıp tutuyosunuz bilip bilmeden

Bu arada şimdide dininin gereği sakal bırakmış çıktı. Kardeşim sakal bırakmak sünnettir biliyoz da dininin gereği yazmışın tebrikler

hindu vatandaşımız ,saçı sakalı tırnağı biyerde yıkanmıyor perişan halde adam keşiş

askeriyede dolaşması,askeriyeyi o haliyle temsil etmesi doğrumudur sence???

camiye nasıl mini etekle girilmiyorsa askeriyeye de bu şekilde girilmez heryerin bir kuralı vardır

ya hocam askerin mutlaka kuralı vardır ama bu adam oranın görevlisi değil bir vatandaş gelip muayene olup gidicek farzetki acil durumu öldü ölücek örnek napcan beklicekler kuaför gelip traşmı etsin ozaman alıncak dimi içeri ee ozamanda askeri kuraldan ne anladın sen asker kuralını kendi personeli için saç sakal bakım kuralı koymuştur buda doğru oalndır ama yoldan gecen vatandasında askeri kurallar içinde girip çıkmasıda biraz saçma olmazmı dersin olduı olasi içerde gördüğü komutanlarada selam dursun

acil olsaydı bi kursun yarası veya bıcaklanmış olsaydı ozamanda bekletcekmiydi kapıda veya kuaföre sedyeylemi yollancakdı ?? saçma hoca saçma askeri kurallar askeri personel için gecerlidir

Canım kardeşim askeri hastahaneler askeri personeller gaziler asker yakınları vs. içindir

normal vatandaşın orada işi yok zaten ki bu adam o kuruma ait olduğu için senn benim yapmadığımız rutin kontrolleri orada yaptırıyor

adam haberde dediğine göre rutin kontroller için oradaymış acil bir durum söz konusu değil

Acil durumiçin tabi ki hasta sağlığı önce gelir o da en yakın askeri hastahaneyse oraya götürürler tedavisini olur bakmazlar saçına sakalına

Bununnda evrensel kuralları vardır muhakkak hastasağlığı fln...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

ibosoft bunu yazdı:
    shockman bunu yazdı:
    HolySeclorum bunu yazdı:
    beyinsiz bunu yazdı:
    Çok Gaddarsın be HolySeclorum, orada Sakalını kes gel dedikleri Dedemiz yahu, hiçmi Hoş Görü olmayacak yani olabilir ama Yasaların esnek olmasından yana biri olmuşumdur her zaman. Yasak diyip boyun eğemem. Yok bana dese gider berbere keser gelirim, yahu Ak Sakallı Dedelerle uraşacak kadar adammı oldular heleki Gazi bir Dede olacak iş değil. Tiskindim açıkçası.

gaddarlık değil askeri disiplin :) 

hocam şifa dağıtan bir meskende Hastalar vardır, belkide Dedemizin derdi kıl tüydür, kıl tüy konusunda bir rahatsızlıktandamı yatamayacak hastanede, Askeri Disiplin Hastaneye yakışmaz, Artısı Dedeye haksızlık olmuş kanısında diretiyorum.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek
    sevimsiz bunu yazdı:

birader takip ediyorum. boyna yazıyonda yazıyon.

iyisin hoşsun ama yüzeysel düşünüyorsun.

kuraldır bişey dediğimiz yok. eyvallah.

orayı askeriye olarakmı görecez yoksa hastane olarakmı ? önce bunu ayıralım.

örneğin:hastaneye giden adam, keyfine gitmez. şov için gitmez. bir derdi vardır demi ? kolaymı ya. adam kimbilir hangi memleketten yola çıkıyor. cebinden hiç gitmezse 250 ytl yol parası gidiyor. bunu vermeye pekmi heveslidir sence? aldığı maaş taş çatlasın 500ytldir. gider bulunduğu yerdeki devlet hastanesine.

ikincisi; eğerki parası pulu olmadığından dolayı üstü başı perişan birinin hastane kapısından çevrildiği bir gün tvden izleyip buna sebeb olanlara sinirlenirsen sen dürüst biri değilsin demektir.

ben ısrarla bir gazinin değerini askerlerin bizden daha iyi bildiğini düşünüyorum.yerine göre anne babasından çok bilirler.

konu din, sakal vs değil. keşişten kıldan tüyden bahsetmişsin. ya bi git hastanelere bir gör.

bak sen yinede büyük konuşma. Allah etmeye bir gün bir mayına neyin basarsın. kimin kimsen olmaz. o bahsettiğin keşiş gibi bi karış sakalla gata yolunu tutarsın o zaman bu söylediklerinle yüzleşirsin. anlarsın ama acı olur.

lütfen yüzeysel düşünme.

asparagas bir haberin üstünde bu kadar durmaya da gerenk yok.

ha düşüncen farklı olabilir. buna herkez saygı duymak zorunda. sende herkezin düşüncesine saygı duymak zorundasın.

iyi geceler.

Kardeş damardan girmşin güzel yazmışın .

Az öncede söyledim askeri mensubun da bi duruşu olur . dediğin gibi asparagas haber

Benim sinirlendiğim nokta adam haksız,amacı belli, biraz acındırarak bişeyler yapmaya çalışıyor provakasyon amaçlı şeyler bunlar .

En kötüsüde çoğu zaman bu tip işlerde din alet oluyor. söyleyince dinsiz olunuyor..

Herkesin düşüncesine saygım sonsuz isteyen istediği gibi düşünsün ama böyle işler olunca insan dayanamıyor 

sana da iyigeceler. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RedKit
    RedKit's avatar
    Erkek

bence sakalından çok sakalının şeklinden dolayı almamışlar..Nasıl başörtüsü ile giriliyor türban ile girilmiyorsa buda öyle birşey..

2.resimde ki dedelerin sakallarıyla ilkinin sakalları arasında dünya kadar fark var.Maşallah amcam gazi mi nakşibendi mi belli değil

her horoz kendi çöplüğünde denizli horozu her yerde öter
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek

Ne kadar sacma sapan yorumlar bunlar. Tamam gazi amca, gaziler toplumda sehitlerden sonra encok hurmet edilmesi gereken insanlardır. ancak toplumun kurallarıda vardır. bu kurallarda kimseye ayrımcılık yapmaz. nasılki adam oldurmenin cezası hapis ise ve bu degismiyorsa, askeriyede sac, sakal yasaktır ve bu degismiyor.

okullarda bir yonetmelik var, sakalla uzun sacla vs. okula giremezsin. askeriyedede var, giremezsin. yasak bolge girilmez uyarısı olan radyoaktif bir alana girmezsin ama degilmi, neden cunku ucu sana dokunur müke müke uyarsın kurallara. arada hicbir fark yok, ortada bir kural var ve uyman gerekiyor. radyoaktif bolgeye girmek yasak girersemde zarar gorecegim ozaman ben bu kurala uyayım, ama askeri kurumlarda sakal yasak ben bu kurala uymayayım. oyle bi dunya yok canım kardesim. uymak zorundasın. Gazilik mertebesine erismis 60 yasında adam askeri kuralları bilmiyormu, yapmayın Allah askına ya, bırakın bu ayakları. suclu arayacaksanız yasagı delmeye calısanlarda arayacaksınız. bu ev kimin, benim. ben bu eve sadece amuda kalkanları alıyorum kardesim, ayaklarının ustunde gelirsen buraya giremezsin. ben kendi evimde boyle bir yasak koydum. sen tutupta ayaklarının ustunde gelip evime girmeye calısırsan beni suclu cıkaramazsın. ev benim kural benim. ya amuda gel yada gelme gelirsende giremezsin bu kadar basit. insanlar neden inatla yasak olan seyleri yapmaya calısır anlamıyorum, algılamadamı sorun var acaba..

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
Toplam Hit: 5361 Toplam Mesaj: 51