Kılıçdaroğlu Adaylığını Açıkladı
-
DjBarky bunu yazdı:
-----------------------------
AsilKan bunu yazdı:
necroshine bunu yazdı:
AsilKan bunu yazdı:
ibrahimeren bunu yazdı:
AsilKan sen uyu yu :) Bir siyah abdde başkan oluyor ancak bir alevi bir partinin genel başkanlığına aday olunca dedikodu gazetesi yayına geçiyor.Bu ülkedeki aleviler yıllar boyunca sünni parti başkanlarına oy verirken sorun yoktu da sorun bundamı oldu şimdi?
KILIÇDAROĞLU'na sırf alevi bu adam diye oy vermiyecek zihniyet varsa içtenlikle söylüyorum ,böyle tiplerin zihtiyetine tükürüyüm....
-----------------------------İbo benim yazdıklarımı iyi okumuyorsunuz kanka ben ne demek istemişim adam nerelere yormuş.. Yoksa alevilere laf söylediğim felan yok benim..
Aleviler Atatürkçüdür ve aydındır deyince , Atatürkçü olmayan kısmıda vardır oylarını dtpye vermişlerdir dedim.. Bu da ispatı dedim..
Aydın dersen de günümüz aydın tanımına soktukları insanların hiçte Atatürkçü olmadığını söylemeye çalıştım ama nerelere çekildi işte.. Terbiyesiz bile oldum.
-----------------------------Hacı Dtp'ye oy veren Kürtlerin çoğu sünnidir. Çünkü Alevi Kürt nüfusu , Sünni Kürt nüfusundan daha fazladır.
Türk Alevilerine gelince oran daha da fazladır. Anadolunun heryerindeler çünkü. Cumhuriyetine ve Atatürküne bu kadar bağlı başka kesim yokturdur. Orta Asya geleneklerini ve kültürlerini adam gibi, Türkiye'de yaşayan tek kesimdir. (Bu lafım kafatascılara)
Cumhuriyet bugün hala ayakta ise Alevilerin çok büyük bir etkisi vardır.
-----------------------------Benim anlatmak istediğim de şu.. Çıkıp her alevi Atatürkçüdür dersen hata yaparsın diyorum.. Çünkü dtpye oy veren alevilerde var diyorum..
Aydın tanımına sığdırdıkları adamları görüyoruz diyorum o aydınlardan mı bahsediyorsun diyorum , cevaplar vereceğine hakaretler ediyor.
Ne terbiyesizlik kaldı ne cahillik..
canım kardeşim sen kalkıpda benım dahil oldugum mezhep hakkında bilmeden etmeden ileri geri konusursan sana terbiyesiz demekle azbile kalırım (ki terbiyesiz falan demedim.) bak ikimizde aynı şeyleri anlatıyoruz ama sen biryerlerde yanlıs düşünüyorsun ve yanlıs konusuyorsun herkesimin icinde vardır mutlaka kanı bozuk sunnilerin icindede alevilerin icindede ama bunu genel olarak o kavimin üzerine yıkmak tam anlamıyla cahilliktir ayrıca cahil olmak denilince bunu hakaret olarak algılamak yerine bu cahilligini gidermeni öneririm sana sevgilerimle.
-----------------------------Az kaldı ben kafayı yiyecem hocam.. Sen başta dedin ki bak hatta yazdığın cümleyi bile gönderdim sana.. Bütün aleviler Atatürkçüdür dedin bende dedim ki ya arkadaşım bak böyle böyle yapan alevilerde var dedim.. Bütün aleviler bunu yapıyor diye birşey söylemedim. Sen aile terbiyesini karıştırdın , cahil dedin..
Okuduklarını anlayamayacak kadar acizsen ben mi cahilim yoksa sen mi ?
-
necroshine bunu yazdı:
-----------------------------AsilKan bunu yazdı:
ibrahimeren bunu yazdı:
-----------------------------AsilKan sen uyu yu :) Bir siyah abdde başkan oluyor ancak bir alevi bir partinin genel başkanlığına aday olunca dedikodu gazetesi yayına geçiyor.Bu ülkedeki aleviler yıllar boyunca sünni parti başkanlarına oy verirken sorun yoktu da sorun bundamı oldu şimdi?
KILIÇDAROĞLU'na sırf alevi bu adam diye oy vermiyecek zihniyet varsa içtenlikle söylüyorum ,böyle tiplerin zihtiyetine tükürüyüm....
-----------------------------İbo benim yazdıklarımı iyi okumuyorsunuz kanka ben ne demek istemişim adam nerelere yormuş.. Yoksa alevilere laf söylediğim felan yok benim..
Aleviler Atatürkçüdür ve aydındır deyince , Atatürkçü olmayan kısmıda vardır oylarını dtpye vermişlerdir dedim.. Bu da ispatı dedim..
Aydın dersen de günümüz aydın tanımına soktukları insanların hiçte Atatürkçü olmadığını söylemeye çalıştım ama nerelere çekildi işte.. Terbiyesiz bile oldum.
-----------------------------Hacı Dtp'ye oy veren Kürtlerin çoğu sünnidir. Çünkü Alevi Kürt nüfusu , Sünni Kürt nüfusundan daha fazladır.
Türk Alevilerine gelince oran daha da fazladır. Anadolunun heryerindeler çünkü. Cumhuriyetine ve Atatürküne bu kadar bağlı başka kesim yokturdur. Orta Asya geleneklerini ve kültürlerini adam gibi, Türkiye'de yaşayan tek kesimdir. (Bu lafım kafatascılara)
ayrıca necroshine 'nin yazdıgı gibi " Cumhuriyet bugün hala ayakta ise Alevilerin çok büyük bir etkisi vardır. " bu bilinçte olan insanlar alevileri ne denli tanıdıgının en büyük kanıtını bu şekilde gösterebilirler... yani anlatmak istedigim şu tunceli meselesi 'nde bulunan şahıslar ben aleviyim demesin bizler onların ne mal oldugunu biliyoruz o insanlar kendi sıfatlarını bulamamıs, akılları başlarından ap ayrı yerlerde olan ve alevilik çatısı altında terör eylemlerini gerçekleştiren orospu çocuklarıdır Tıpkı şeriatcı ve tarikat üyeleri oldugunu bildigimiz " SÖZDE " sunni 'ler ve şaafii 'ler gibi. -
AsilKan bunu yazdı:
DjBarky bunu yazdı:
AsilKan bunu yazdı:
necroshine bunu yazdı:
AsilKan bunu yazdı:
ibrahimeren bunu yazdı:
AsilKan sen uyu yu :) Bir siyah abdde başkan oluyor ancak bir alevi bir partinin genel başkanlığına aday olunca dedikodu gazetesi yayına geçiyor.Bu ülkedeki aleviler yıllar boyunca sünni parti başkanlarına oy verirken sorun yoktu da sorun bundamı oldu şimdi?
-----------------------------Benim anlatmak istediğim de şu.. Çıkıp her alevi Atatürkçüdür dersen hata yaparsın diyorum.. Çünkü dtpye oy veren alevilerde var diyorum..
Aydın tanımına sığdırdıkları adamları görüyoruz diyorum o aydınlardan mı bahsediyorsun diyorum , cevaplar vereceğine hakaretler ediyor.
Ne terbiyesizlik kaldı ne cahillik..
canım kardeşim sen kalkıpda benım dahil oldugum mezhep hakkında bilmeden etmeden ileri geri konusursan sana terbiyesiz demekle azbile kalırım (ki terbiyesiz falan demedim.) bak ikimizde aynı şeyleri anlatıyoruz ama sen biryerlerde yanlıs düşünüyorsun ve yanlıs konusuyorsun herkesimin icinde vardır mutlaka kanı bozuk sunnilerin icindede alevilerin icindede ama bunu genel olarak o kavimin üzerine yıkmak tam anlamıyla cahilliktir ayrıca cahil olmak denilince bunu hakaret olarak algılamak yerine bu cahilligini gidermeni öneririm sana sevgilerimle.
-----------------------------Az kaldı ben kafayı yiyecem hocam.. Sen başta dedin ki bak hatta yazdığın cümleyi bile gönderdim sana.. Bütün aleviler Atatürkçüdür dedin bende dedim ki ya arkadaşım bak böyle böyle yapan alevilerde var dedim.. Bütün aleviler bunu yapıyor diye birşey söylemedim. Sen aile terbiyesini karıştırdın , cahil dedin..
Okuduklarını anlayamayacak kadar acizsen ben mi cahilim yoksa sen mi ?
işte sorunda burda bende sana onların alevi olmadıgını söylüyorum onlar sözde alevi sen onların yaptıkları eylemlerle olayları yargılama diye 2 saattir yazıyorum çiziyorum ama nafile inşallah yanlıs düşüncelerinden arınırsın benım sizin mezheblerinize baktıgım gibi sende o kansız pezevenklerı benım mezhebimle anmayasın diye noktayı koyuyorum. -
Abicim Alevi Turkleri Kurtleri diye ayirmak istemedim ama buna zorunlu biraktiniz.
Alevi Turkleri Ataturkculuklerinden bahsederken, Alevi Kurtlerini hesaba katip da konusmazlar. O sebepten dolayidir ki, Turkiyedeki Tum Alevi Turkleri Cumhuriyetici ve Kemalisttirler. Tanrisini sevdigi kadar Ataturku severler. Bu sebepten bir Alevi Ataturkculugunden bahsseetigi zaman siz hepiniz degilsiniz demeyin. Biz hepimiz Ataturkcuyuz.
-
Hatta Alevi Turkleri, ulkuculeri neden sevmez bilirmisin ? ))) Bizdeki hosgoru ve insaniyet felsefesi sizde olmadigi icin. o yuzden haci, bu hosgorumuzu yitirmemiz icin lutfen Aleviler hakkinda bilmeden yorum yapmayin. yilladir yanlis ogretileriniz yuzunden yanlis tanittiniz. Maras'da katlettiniz. Bak hala kapilarimiz sonuna kadar acik dosthane davraniyoruz.
Alevi Turkleri biz Turkuz diyen insanlardan daha fazla Turktur. Cunku gelenekleri ve Turk kulturleri nasyonel sosyalizm ile kirlenmemistir. Orta Asya geleneklerini halaaa su yuzyilda tek dile getiren kesime saygi duyun.
-
necroshine bunu yazdı:
Abicim Alevi Turkleri Kurtleri diye ayirmak istemedim ama buna zorunlu biraktiniz.
Alevi Turkleri Ataturkculuklerinden bahsederken, Alevi Kurtlerini hesaba katip da konusmazlar. O sebepten dolayidir ki, Turkiyedeki Tum Alevi Turkleri Cumhuriyetici ve Kemalisttirler. Tanrisini sevdigi kadar Ataturku severler. Bu sebepten bir Alevi Ataturkculugunden bahsseetigi zaman siz hepiniz degilsiniz demeyin. Biz hepimiz Ataturkcuyuz.
-----------------------------Ben alevileri kürt aleviler , zaza aleviler , Türk aleviler olarak ayırmadım. Zaten normalde alevileride ayırmam herkes bu ülkenin vatandaşıdır ve Türk'tür orası ayrı da hani ayrıca bir konu olarak yaratılırsa ben her yerde söylerim dtpye oy verenler var diye çünkü var ve aleviyiz diyorlar. ben ne yapabilirim ?
-
AsilKan bunu yazdı:
necroshine bunu yazdı:
-----------------------------Ben alevileri kürt aleviler , zaza aleviler , Türk aleviler olarak ayırmadım. Zaten normalde alevileride ayırmam herkes bu ülkenin vatandaşıdır ve Türk'tür orası ayrı da hani ayrıca bir konu olarak yaratılırsa ben her yerde söylerim dtpye oy verenler var diye çünkü var ve aleviyiz diyorlar. ben ne yapabilirim ?
demeyle, söylemeyle olmaz bu işler bende cıkıp saga sola molotof kokteyl atarım kameralara zafer işareti yaparım ben sunniyim derim banada inanırmısın ? -
AsilKan bunu yazdı:
necroshine bunu yazdı:
-----------------------------Bak kardesim
Elmaya bir saat boyunca bakarsin ve surekli olarak "sen portakalsin" "sen portakalsin" "sen portakalsin"
dersin
Olmadi bir iki gun boyunca "sen portakalsin" "sen portakalsin" "sen portakalsin"
diye tekrarlarsin, ardindan onu portakal diye yersin
Sen Elmayi degil kendini kandirmis olursun.
Herkes bu ulkenin vatandasidir ve Turktur ne demek yaaa ?
Her kes bu ulkenin vatandasidir hocam ama insanlarin etnik kimligini sen nasil belirlersin
Sen antropologmusun nesin sen ?
Turkiyeyi bugunlere getiren de bu nasyonel yaklasimlar. Milliyetcilikle baska seyleri birbirine cok fena karistirdiniz
Kafanizi da cok fena karistirdilar sizin.
Milyonlarca bir kesime sen Turksun dersen Sana "BSG" derler.
Hayir sonra fasist diyince Abdullah sinirleniyor.
Gelsin abicim Kilicdaroglu gelsin. Bir Alevi hosgorulugu degsin Turkiyenin ufkuna, hafif hafif esen bir Anadolu ruzgari gibi
gaza geldim bak cok pis.
Gelsin abicim. Alsin iktidari eline, kurtulalim su Akp'den. Ben de ayni gun doneyim memleketime =)
-
DjBarky bunu yazdı:
AsilKan bunu yazdı:
necroshine bunu yazdı:
demeyle, söylemeyle olmaz bu işler bende cıkıp saga sola molotof kokteyl atarım kameralara zafer işareti yaparım ben sunniyim derim banada inanırmısın ?
-----------------------------Şunu da şurada bir çözelim ben laikliği Başbuğ Atatürk'ün dediği doğrultuda yaşadığım için dini kavramlar beni pek ilgilendirmiyor..
Sunniyim ya da aleviyim diye birşey yaparsan beni ilgilendirmez..Gerçi bireyler laik olamaz , laik olan devlet olmalıdırda neyse o ayrı bir tartışma..
Ben dtp bdp pkk , sömürücü akp karşıtıyım. Dtpye oy verenler nerenin mensubu olursa olsun benim düşmanımdır.. Aleviyim diyen kısmı da olduğu için ben hepsi Atatürkçü değildir dedim ve halen şiddetle bastırarak söylüyorum.. O zaman onları susturun yani ne yapabilirim.
-
necroshine bunu yazdı:
AsilKan bunu yazdı:
necroshine bunu yazdı:
-----------------------------Bak kardesim
Elmaya bir saat boyunca bakarsin ve surekli olarak "sen portakalsin" "sen portakalsin" "sen portakalsin"
dersin
Olmadi bir iki gun boyunca "sen portakalsin" "sen portakalsin" "sen portakalsin"
diye tekrarlarsin, ardindan onu portakal diye yersin
Sen Elmayi degil kendini kandirmis olursun.
Herkes bu ulkenin vatandasidir ve Turktur ne demek yaaa ?
Her kes bu ulkenin vatandasidir hocam ama insanlarin etnik kimligini sen nasil belirlersin
Sen antropologmusun nesin sen ?
Turkiyeyi bugunlere getiren de bu nasyonel yaklasimlar. Milliyetcilikle baska seyleri birbirine cok fena karistirdiniz
Kafanizi da cok fena karistirdilar sizin.
Milyonlarca bir kesime sen Turksun dersen Sana "BSG" derler.
-----------------------------Az önce kürt alevileri kendinden ayrı tuttun ama.. Senin mükkemmeliyetin kusursuz kalsın ama devletin bütünlüğü içerisinde özdeğerlerimizi yıpratacak her türlü etnik milliyetçilik yapılsın yani ?
Önemli olan Türkiye'de Türk'üm diyebilmek ve kenetlenmektir. Her zaman derim ben o idim bu idim dersen babayı alırsın..
Bugün Türk iradesinden çıkmış topraklarıda her zaman örnek gösteririm.. (filistin , ırak , balkanlar ) kan gövdeyi götürdü mü götürmedi mi ?