Kimi Alacağına Kime Varacağına Dikkat Et
-

Türk gençleri, kiminle evleneceklerine çok dikkat etmelidir.
Yüzü güzelmiş, kalçası sıkıymış diye hemen ilk denk getirdiği karşı cinsin üstüne zinhar atlamamalıdır!Zira, günümüzde aile kurumu giderek yozlaşıyor. Boşanmalar ve aile içi şiddet artıyor.
Aile içi anlaşmasızlıklar ve mutsuzluk insanların hayatlarını mahvediyor. Psikolojisi bozulmuş bireyler, sağlıksız çocuklar, mahvolan hayatlar ve daha nicesi...
Neden?
Çünkü evlenmeden önce aklıyla düşünmedi.
Bir genç kız veya erkek, evlenme kararı almadan önce malum adayı en azından 3-5 aylığına iyice süzmelidir.Nişanlılık sürecinde (veya öncesinde) kendisini hiçbir ikiyüzlülük olmadan karşıya net olarak anlatmalı, karşı tarafın da huyunu suyunu, mezhebini nesebini, soyunu kökünü, fikrini zikrini iyice anlamalıdır. Kendisine ne derece uygundur bilmelidir.
Karşı tarafı maddi ve manevi olarak sınamalıdır. Evlendikten sonra ilk zoru gördüğünde kaçacak mı? İnancı nasıldır? Karakteri nasıldır? Soyu sopu nedir? Eften püften sebepten birbirinize girer misiniz?Doğurganlığı, üreme durumu nasıldır? Çocuklara yeterli milli-manevi eğitimi ve şuuru verebilir mi? Çalışkan mıdır? Karakter sahibi midir? Mert midir? Çıkarcı mıdır? Bunlar ayrı ayrı süzülmelidir.
Aksi halde bir anlık hataya kapılıp, uçkurunuzun peşine gidip hayatınızı mahvedebilirsiniz. Hem ailenizi, hem neslinizi hem de Türk milletinin geleceğini tehlikeye atabilirsiniz. Bozuk yeni nesiller, Türk milletine lazım değildir.
Bunları yaparken fazla da seçici olup, gözünün üstünde kaş var diye burnu büyüklük de etmeyin. Aksi halde yıllar geçer, siz de kaçırdıklarınızdan daha kötüsüne kalabilirsiniz. Akıllı ve dengeli hareket etmeyi zinhar aklınızdan çıkarmayın.
-
bence bu devirde herkes şu anlatılanlara ayık ammaa köprüyü geçene kadar diye bişey var ve çok yaygın bişey malesef
ultura ötesi ayık olmak lazım :| -
hepsini okumaya zahmet etmedim, hanımlardan özür dileyerek sormam lazım, bir erkek olarak karşındaki kadının doğurganlığını nasıl ölçüyorsun?
-
Ben ve emrimdeki 100 yeniçeri emrinizdeyiz padişahım.
-
doğurganlığa göre eş seçeceksen totoşluk yapmayıp kadına da spermiyogram sonuçlarını ver bari...
İnek mi alıyosun? Sakın bukafa yapısından sıkıntılar çıkıyor olmasın evliliklerde?
-
1) 2 taraflı %100 şeffaflık, iyi yanınla kötü yanınla ne isen onu olduğu gibi ortaya koymak.
2) kendindeki olmazsa olmazların, eşin olacak kişideki olmazsa olmazların, aileden beklentin bu sorulara iki taraflı net cevaplar verilmeli.
3) sadece şahsını düşünmek bencilliktir. doğmamış çocuklarını düşüneceksin, karşımdaki nasıl bir anne/baba olur sorgulamak gerekir
4) gezme tozma ile tanıyamazsın, referans şart. insan kısa metrajlı görüşmelerde ister istemez güzel yanlarını gösterir karşıdakine.
ama üniversitede beraber kaldığı arkadaşı, onunla vakit geçirmiş bir aile ferdi sana açıkça der: dağınıktır, çabuk parlar, yumuşak huyludur,
şu konuda hassastır bu konuda şöyledir falan.. referans şart..kırmızı çizgiler uyuşmuyorsa "aman ben bunu değiştiririm, zamanla düzeltirim" muhabbetleri kesinlikle alınmaması gereken bir risk. değişmek düşük ihtimal.
olduğu hali kırmızı çizgilerinize basmıyorsa, ufak tefek pürüzleri de kabul edilebilir gibiyse, ok, ilerde daha iyi olursa daha mutlu olursun, olmazsa zaten bu halini kabul etmişsin.
güzellik/yakışıklılık bonustur, iyidir.. ama yazdığım ilk 4 kriteriniz sağlanmıyorsa, o çekicilik fazla değil birkaç ay içerisinde zehir olur size.
çok çekici gelmese de ilk 4 kriteri tutturduğunuz şahıs, aynı evi paylaşmaya başladıktan sonra, gitgide daha çekici gelmeye başlar size (bariz aşırı itici gelenler müstesna :)
yuvanızda huzur olur..
kimse mükemmel değildir, %100 uyuşma yoktur, karşılıklı kırmızı çizgilere basmadığınız insanla, karşılıklı töleranslar tanıyarak orta noktada buluşup bir düzen oluştumak vardır.
becerirseniz evlilik 10 numara müessesedir.
ben aşık oldum diyip yazdığım tüm kriterleri esgeçip balıklama atlarsanız, fazla uzun olmayan bir vadede çin işkencesinin lacivertidir.
ayrıca aşık olmuş, hormonal dengesi şaşmış insan, yani olayın içinde tesirinde olan insan, şahsi kararlar almamalı, mümkün mertebe, güvendiği dostlarıyla büyükleriyle istişare etmeli, ona göre aksiyom almalıdır.
tecrübeli bir müritten tavsiye :)
hadi Allah bir yastıkta kocatsın =))
muaythaist tarafından 11/Ara/17 22:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Karşı cins olsun yeter
-
"
İğneyi Kendine, Çuvaldızı Başkasına Batır " Ahlaklı mısın ? Tüketim kültürünün kopeği mi olmuşsun ? İnstagramdan , Facebooktan , Survivor ve nicesinden kafanı kaldırabiliyor musun ? Hayata karşı kendini hic sınadın mı ? Zorluklarla mücadele edebiliyor musun ? Sırtını anana babana mı yasladın, yoksa kendi ayaklarının üzerinde durabiliyor musun ?
Eğitim durumun nedir ? Birşeyleri biliyorsun elbette ama neyi ne kadar bilmediğini biliyor musun ? Yüksek eğitimi eşek gibi omuzlarında taşıyanlardan mısın ? Yoksa eğitim sürecinde kendini gercekten yetiştirenlerden mi ?
Hazlara karşı tutumun nedir? Yokluğa sabredebiliyorsun , peki varlıkta yine karakterini koruyabilecek misin ?
Kişi once donup kendine bakmalı , Şuur sahibi kişi kendisi gibi şuur sahibi bir kişiyi bulacaktır. Kendisini sınamayan , tartmayan kişi , kalkıp bir başkasınıda tartamaz. -
amın skim nereye geldim lan 100 sene evvele geldim galiba
-
Kurbanlıkmı seçiyoz la. yıl olmuş 2017 halen ataerkil kafa
Soy sop derken?
Ayrıca neden yazı erkkelere yönelik bir seçim rehberi olmuş :D
hatunlar seçmiyor mu?
O değilde senin yaşın kaç hacım kaç kez geldin gittin dünya ya kaç evlilik yaptında....
Alın la bunu kapatın konuyu hayret bişey ha
ExpirE tarafından 11/Ara/17 22:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Evrende 200 milyar galaksi var.
Var içindekilerinin sayısını sen hesap et.