Kiraciyi Evden Cikartmak Hakkinda
-
hocam millet ev sahiplerine bok atar genelde ama kiracilari bir coguda malesefki temiz ocdur. Aynisi basimiza geldi son 2 ay faturasini birakmasini ben odeyecegim yeterki cik dememize ragmen odetip abi 3 gune cikiorum diyip cikmayan temiz oc bir adam ile ugrasmistik ki baktik lafla olmuyor evinde otururken o hirsla tv yi kafasina firlatmistim babam tutmasa sonu ne olurdu bilmiyorum dava falan ugrasirsan yillar surer hic kasma yapabiliorsan al altina cigne
-
Atıp tutanlar olmuş ev kiralarının bu kadar uçtuğu şu günlerde kiralık evin bulunmadığı şu günlerde birisini evinden çıkartmak ne demek bilir misiniz siz? İbneliğin alemi yok içinde bulunduğu süre boyunca adamın kendi evi sayılır göstermek istemezse göstermez evini. Ve kontrat bitim tarihine kadar da çıkmaz. Çık diye ihtarname çekin kontrat bittikten sonra bile ihtarnamesiz çıkmaz. Çünkü kiracı ev bulamadan evden atamazsınız.
Saygılar.
-
hipokondriyak bunu yazdı
evin satışını yapın aıle ıcınde baskasına bıle gecırebılırsın o zamanda da noterden ıhtarname cekersın cık dıye cıkmazsa da polise basvurursunuz cıkartırlar
En sorunsuzu.
Yasli bir adam
16 yil ayni evde artik kendi evi gibi olmus
Üstelik kontrat yapmis
Siz haklisinizda biraz anlayis ve sulh ile halletmeye calisin. Parasini vermiyor değil neticede kis günü ne yapsin
-
futurist bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdı
evin satışını yapın aıle ıcınde baskasına bıle gecırebılırsın o zamanda da noterden ıhtarname cekersın cık dıye cıkmazsa da polise basvurursunuz cıkartırlar
En sorunsuzu.
Yasli bir adam
16 yil ayni evde artik kendi evi gibi olmus
Üstelik kontrat yapmis
Siz haklisinizda biraz anlayis ve sulh ile halletmeye calisin. Parasini vermiyor değil neticede kis günü ne yapsin
Nasıl en sorunsuzu ya :)
Bedava mı satılıyor ev satılırken, tapu harcı vs sizin kira alacağınızdan daha pahalıya gelir.
Kontrat sonuna gelirken (kontratta belirtilen süre kadar önce) noter onaylı ihtarname çekersin. Sözleşmeyi uzatmıyorum fesh ettim dersin, çıkmazsa da mahkemeye verirsin çıkar.
Konuşarak çözmelisiniz ayıp adam kaç yıldır oturmuş. Bizim evden sana yar olmaz artık, sıkıntı çekmenizi de istemiyoruz ama kendinize başka bir ev bulun bir an evvel çıkın deyin.
-
Kiracı için o ev mahremidir, başkasını sokmazsa sokmaz. Zorlarsan haneye tecavüze kadar gider.
Kiracınızda haklı. kış günü nereye gider nasıl taşınılır hiç düşündünüzmü? Senelerdir kirayı zamanında ödemiş. Ailemin kitada evi var inan bana sorunsuz kiracı çölde su bulmak gibi birşey.
Bence kiracı ile alternatif yolları konuşun. Mesela adama benzer şartlarda başka kiralık ev bulsanız taşınabilirmi sorun. Evi piyasa fiyatları ile ona satmayı teklif edin. Uzun süredir oradaysa evi almak isteyebilir.
Pislik yapılır yapılmasına ama en son çareniz olsun. unutmayın kiracıda pislik yapabilir hepten işler karışır.
-
Eğer durumun var ise, sorunsuz çıkacaksan taşınma masrafını ben karşılayacağım, emlakçı ve nakliyeyi de. Çıkar diye düşünüyorum. Aksi halde zaten ha şimdi ha 3 ay sonra seve seve cıkacağını akıl edecektir. O akıl etmesede biri ona bu aklı verir. Dolayısı ile bu tip işlerde her zaman. Money talks.
-
adam dedemin tanıdığı diye dediğim gibi aynı apartmanda ev kiraları 900 lerde iken bizim oradan gelecek kira parasında fazla gözümüz olmadığından yıllarda çok minimum artışlarla 500 lira kira veriyor.
evet eve almazsa almaz. ama eleman satılık ilanı bile astırmıyor.
16 yıl kendisine yapılan iyilik karşısında ki bu tavırlar en iyimser tabirlerle şark kurnazlığıdır.
-
Hocam durum senin çözmen gereken, senin için sıkıntı bir durum ve yollar arıyosun.
Fakat bu konuda haklı olan kiracıdır ve sen şuan problem çıkartacak olan kişisin.
Adamın kontratı var ve bu kontratın sonuna kadar evi kullanma hakkına sahip. Evine kimseyi almak zorunda değil. Sizin satış için verdiğiniz emlakçı ve yanında gelen kişilere hiç bir şekilde güvenmek ve evine almak zorunda değil.
Adam eski kiracı olduğundan az kira veriyor ve bu dedenin arkadaşı olduğundan değil, eski kiracı olduğundan kaynaklı. Bu durum herzaman böyledir zaten.
Bazı bölgelerde ani fiyat artışları olupta kiracılar mağdur olmasın diye belli bir zam oranının üzerine çıkılmaz. Bende geçtiğimiz Haziran ayında ev kiraladım ve ben 1000tl ye evi tutarken 5 yıllık kiracısı 600tl veriyor. Sebebide bölgede birden yapılan iş merkezleri. Neden bir kiracı hali hazırda oturduğu evde böyle bir mağduriyet yaşasın değilmi.
Bir ev kişiye kontrat ile kiralandıysa o kontrat sonuna kadar o ev üzerinde hak iddia etmemeyi düşünmeniz gerekir. Tabiki sıkıntı yaşadığınız durumda çözmek için bir şeyler yapmalısınız ama yapacağınız şey kiracı ile uğraşmaktan başka yollar olmalı.
Bu konuda bence yapmanız gereken tek şey hukuki yolları izlemek. Adam yaşlıdır ve çoluğu çocuğu manyaktır bunu bilemezsin. Adam kendi manyaktır bunu da bilemezsin.
Bu konuyu görünce kiracı olarak empati kurdum ve arkadaşların yazdığı şeyleri okudum. Bana birisi hukuki yollar dışında bir hareket yapmaya kalkışsa, o kişiyi değil bana yaptığı harekete pişman bırakmak, o hareketi aklından geçirdiği güne pişman ederim.
Kendinizi o adamın çocuğu yerine koyun ve birisi sizin yaşlı babanızı tartaklamış olsun ve tamamen haksız olsun. Siz neyapardınız? Yada o adamın çocukları silahı beline takıp karşınıza dikilirse ne yaparsınız?
-
Herşeyi hukuki bir şekilde gerçekleştirmeni öneririm.
Ayrıca, eve gelen müşterilere yardımcı olmaması gayet normal. Misal ben kiracıyım evimde ailem var, düzenli olarak tanımadığım insanları ev gezdirme adı altında evime alacam. Günümüz Türkiyesinde çok tehlikeli bir durum, zira bu yöntemle evi gezip soyan çok hırsız var. Sapığı var, hırsızı var, psikopatı var vs. Almamakta yer göstermemekte sonuna kadaar haklı.
-
En Güzeli yatırım amacıyla düşünen birine evi satmak.
Müşteri bulunduğu zaman kiracına da diyeceksin ki adam evi yatırım amacıyla alıyor yani sizi çıkarmıcak rahat ol hem benden kurtulmuş olacaksınız.
O zaman evi gosterir , herkes mutlu kalır.