Kiraciyi Evden Cikartmak Hakkinda

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek
    mustafa_unax bunu yazdı

    Hocam durum senin çözmen gereken, senin için sıkıntı bir durum ve yollar arıyosun.

    Fakat bu konuda haklı olan kiracıdır ve sen şuan problem çıkartacak olan kişisin.

    Adamın kontratı var ve  bu kontratın sonuna kadar evi kullanma hakkına sahip. Evine kimseyi almak zorunda değil. Sizin satış için verdiğiniz emlakçı ve yanında gelen kişilere hiç bir şekilde güvenmek ve evine almak zorunda değil.

    Adam eski kiracı olduğundan az kira veriyor ve bu dedenin arkadaşı olduğundan değil, eski kiracı olduğundan kaynaklı. Bu durum herzaman böyledir zaten.

    Bazı bölgelerde ani fiyat artışları olupta kiracılar mağdur olmasın diye belli bir zam oranının üzerine çıkılmaz. Bende geçtiğimiz Haziran ayında ev kiraladım ve ben 1000tl ye evi tutarken 5 yıllık kiracısı 600tl veriyor. Sebebide bölgede birden yapılan iş merkezleri. Neden bir kiracı hali hazırda oturduğu evde böyle bir mağduriyet yaşasın değilmi.

    Bir ev kişiye kontrat ile kiralandıysa o kontrat sonuna kadar o ev üzerinde hak iddia etmemeyi düşünmeniz gerekir. Tabiki sıkıntı yaşadığınız durumda çözmek için bir şeyler yapmalısınız ama yapacağınız şey kiracı ile uğraşmaktan başka yollar olmalı. 

    Bu konuda bence yapmanız gereken tek şey hukuki yolları izlemek. Adam yaşlıdır ve çoluğu çocuğu manyaktır bunu bilemezsin. Adam kendi manyaktır bunu da bilemezsin.

    Bu konuyu görünce kiracı olarak empati kurdum ve arkadaşların yazdığı şeyleri okudum. Bana birisi hukuki yollar dışında bir hareket yapmaya kalkışsa, o kişiyi değil bana yaptığı harekete pişman bırakmak, o hareketi aklından geçirdiği güne pişman ederim. 

    Kendinizi o adamın çocuğu yerine koyun ve birisi sizin yaşlı babanızı tartaklamış olsun ve tamamen haksız olsun. Siz neyapardınız? Yada o adamın çocukları silahı beline takıp karşınıza dikilirse ne yaparsınız?

    :)

    Arkadasim hukuki olarak normal kira artis oraninda elemana artis yapsak o fiyatta hala kalabilirmiydi?

    Tabikide eski kiraci olmasindan oturu degil. Bizim dedeye olan saygimizdan dolayi bu durum boyle. Bizim insiyatifimizde olan durum bu. Eski kiraci olmasi ile alakali degil. 

    Hukuki olarak hakli oldugunu biliyoruz. Hukuk disida yol aramiyoruz. Olay su bu zamana kadar iyiliklerini gordugum bir aileye benim tutumun nasil olmali sorusuna verilen yanit sakincali.

    Su anarastirdigimiza gore de durum su. Kontrati eylulde doluyor diye birsey yok. 10 yili astigi icin kontrat heryil kendini yenilemiyor. Suresiz kontrata donusuyor. Ve ben bugun ihtarname cekersem. 6 ay icinde evi bosaltmak zorunda

Toplam Hit: 3469 Toplam Mesaj: 22
kiraci.