Kısa Dönem Mi Yoksa Uzun Dönem Askerlik Mi?
-
Birde denetimler falan oluyormuş, onlara takılmamak için ne zaman gitmeliyim?
-
Pikacu bunu yazdı:
-----------------------------
Birde denetimler falan oluyormuş, onlara takılmamak için ne zaman gitmeliyim?
-----------------------------
:D onu bilemezsin her birliğin denetlemesi ayrı bir ayda ve zamanda oluyor adama bak askere gittinde denetlemeyi düşünüyorsun :D hangi tertip gidersen git hepsine denk geliyorsun merak etme :) -
Hiç gitmemek daha iyi :)
-
sistem nası işliyo ki.?
diyelim 4 senelik bitirdik okulu, mülakata girdik ve geçtik. kısa dönem yapmak istiyorum. adamlar kafalarına göre mi seçiyo kısa mı yapıcamı? kısa yapmazsam uzun dönem mi yapıyorum. ne anladık 4 senelik okulun faydasını? -
edit :
kısa dönem yap geç :)> -
bende açıktan bitirebilirsem kısa yada uzun fark etmez kısa olursa iyi olur uzun olursada para biriktirim. ama 4 yıllık bitrmeden gitmem
-
Bi yandan yap uzun dönemini elinde toplu para olur değerlendirirsin diyorum
bi yandanda ömründen 5 ay fazla gidecek buna değermi diyorum ama iki ihtimalinde artıları var.
-
bu aralar askere gidilmez bekleyin 1 - 2 sene askerliği değiştirecekler.
-
sivildeyken Vatan millet sakarya, gönderin dağa çatışayım, boyun borcumu ödeyeyim denir. ancak; o botları bağladıktan sonra.
günlük 4 defa koyun sürüsü gibi toplanıp sayılmak ( bir kişi eksik olsa bile onu beklemek ) bunların toplamı günde 3 saat ayakta beklemek.
yemek yerken yarımşar saat sıra bekleyip, hiç yere çarşını iptal ederlerse, kaldırım kilit taşlarının arasındaki otları temizleyip, günlük 15-30 tane sigara izmariti toplarsan,
yattığın koğuş 65 kişilik olup, ayak apış kokusu ses ışıktan hiç uyuyamazsan,
onlarca cins insanla muhatap olmak zorunda kaldıktan ,
ustalıkta: günlük en az 4 saat çelik yelek (8 kğ) miğfer (2kğ) ile nöbet tutup ardından yemekhane yıkarsan, sonra çöpleri dökersen. gece 10-12 ardından 2-4 nöbetlerine kaldırılıp hiç uyuyamazsan
o kalan günleri hatta saatleri bile sayarsın. ben kısa dönem olarak yapıyorum. askerliğin şu andaki sistemini sevmiyorum. boş boş Vatana millete hayrımız yok, yiyip içip, boş boş bekliyoz, kendi pisliğimizi temizliyoz başka bişey yok. ancak sistem buysa en iyisi kısa dönem.
bulunduğum yerdeki uzun dönemler bizi sevmezler çünkü şafağımız az; çocukların çoğu sıyırmış %90 ının kolu jiletli ve hepsi arabesk dinliyor.
burada gün kavramı sivildekiyle alakası yok gün 5 de başlar hele gece nöbet de tutuyorsanız uyamadan gün geçirdiğinizi hep ayakta beklediğinizi düşünün.boş yere.
takım komutanımız olan bi astek benden bir yaş küçük 87'li yeni atanmış öğretmendi o bile son 5 ayı kalmıştı yapmamak için para bile veririm diyodu. ve askeri hastanede gene astek bi doktorun kolunda şafak saati gördüm.
o bile şafak sayıyo düşünün hemşirelerin arasında güzel ortamda, temiz ve rütben bile var. yani.
astek olunca kimse karışmayacak ben istediğimi yapacam sanmayın askeriyede herkes bir üst rütbesinden korkar, onlar da zaten ilk 3 ay yardırıyolar. para almadan eminim pişman oluyolardır ama mecbur yapmak zorundalar.
-
benim şuan şafak 51 ona rağmen bu bana 1 yılmış gibi geliyor. emir altında olmak, özgürlüğünün olmasası, istediğini yapamamak, yiyememek, içememek, istediğin zaman dinlenememek tv telefon ztn acemilikte yok ustalıkta olsa da her an yakalanacam korkusu ve baskısıyla yaşamak insana gün saydırtıyor emin olun.