Kısa Dönem Mi Yoksa Uzun Dönem Askerlik Mi?
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------
kısa dönem kısa dönem kısa dönem kısa dönem hacı 2 gün sonra 14 aylık askerim safak 33. Kısa dönem yap. Kısa dönem yap.
-----------------------------Al bak kardeş sana cevap...Adamın 14ayda contalar sıyırmış,triger kayışını çoktan koparmış bu arkadaş.Kafasına huniyi koymuş dolaşıyor belli :D Söyleyecek sözde bulamamış,direk "Repeat"e bağlamış "Kısa dönem , kısa dönem , kısa dönem , kısa dönem" biri beni durdursun modunda :D
Şaka bi yana kısa dönemde gitsen,uzun dönemde gitsen bi or.spu evladının silahından çıkacak kurşunla gitmek varsa kaderde gidersin arkadaş bu kadar basit.Sistem öyle bir sistemki terhisine 3-5gün kala şehit olanıda görüyorsun,20günlük askerinide.Kimisi kısa dönem yapacam diye sevinirken,daha yeni askeriyenin kokusunu ciğerlerine çekmişken toprağa düşmüş,kimisi 15 ayın 14,5ini doldurmuş "la şu operasyondanda döndükmü olay tamamdır" diyip eve döndüğü günün hayalini kurarken şeref yoksunu bi itin pususuna kurban gitmiş...
Bunca detay arasında bir düşün önünde iki tane yol var,ikiside aynı yere çıkıyor.Biri kağıt gibi bir asfalt,diğeri henüz araba geçmemiş bir patika.Dümdüz yolda ilerlemek varken patikadan geçsemmi diye düşünüyorsan Allah yolunu açık etsin kardeş...
Olayı vatanı korumaya bağlayacak arkadaşlar olursa şimdiden söyliyim onlara hiç sözüm yok cevap dahi vermem.Sanki savaşa gidiyoruzda savaştan kaçıyoruz birader.Lan kendi topraklarında bir avuç köpeğe kurban gidiyorsun sonra diyorsnki vatanı kim korucak bilmemne.O kokuşmuş s.k kafalıların,suratına baktığımda insaniyet namına 1gr haysiyet göremediğim kişiliksiz lağım farelerinin önünü açsan doğudan bu tarafa kaç km gelebilirler acaba.Hepsini toplasan 3-5bin kişi etmez bedavadan git vurul gel nasıl bir mantıktır lan bu?
Neyse konuşacak olsam çok şey anlatırımda susuyorum konuyu saptırmaya gerek yok.Arkadaş tabiki gidebiliyorsan kısa dönem git.Rahat bir yerde,rahat bir şekilde askerlik yapacağın garantisini kimse sana veremez...
"Acaba ne zaman baskın yeriz" korkusuyla askerlik yapacağın bir yere düşme ihtimalin var mı? Var.
"Vay arkadaş bu Allahın dağında ne arıyoruz kimi arıyoruz bu sıcakta bilmemkaç kilo çanta sırtımızda amacımız ne bizim ya" diyebileceğin bir yerde askerlik yapma ihtimalin var mı? Var.
"Lan sivilde olsaydık ağzını burnunu kırardım,böyle dişlerini kerpetenle söker eline verirdim" dediğin tiplerden orda bulunduğun süre içerisinde emir alma ihtimalin,hatta hakaret,küfür yeme ihtimalin var mı? Var.
Bu ihtimaller dahada çoğaltılabilir.Bunları gözönünde bulundurarak "neresi olursa olsun kısa dönem bitirip gelirim ben arkadaş" demek en mantıklı hareket olur. -
Hiç gitmemek daha iyi ama illa gideceksen kısa olsun :) ya da 3 sene yurtdışında bulun sonra 21 gün paralı askerlik ohhh :=))
-
kardesim sen hala kararsizsin ama fikir almak istemissin bende sana fikrimi söliyim sen eger askerligi bir an önce bitirmek istiyorsan kisa dönem yap yok amacın askerliği doya doya yapmaksa uzun dönem yapman seni tatmin edecektir bir kisim fikirler gözüme carptıda bizim insanlarımız kadar herseye istahli olup fakat yüzyüze gelince istahi kacan millet yoktur galiba kimisi askerliği ego yeri olarak görmüs kimisi ise av dükanı gibi askerliğin daha ne oldugunu cogu insan kavrayamamıs ki bunlar icerisinde askerlik yapanlarda var askerlik bizim ülkemizde bir zorunluluktur ve her 20 yasına gelmiş erkekler askerlik yapmak zorundadır yani bir gönüllülük esasi yoktur bu neye benzer tok karına yemek yemege benzer seversin ama toksundur yersin ama sonra miden agırır peki bir soruda ben sorayım kac arkadas var aranızda bire bir terör veya askerlik konusunda magdur olan peki ya siz onların acısını gercekten yasayabilirmisiniz o evlatlarını gencecik yasta topraga veren ailelerin böle davulun sesi uzaktan hos geliyor demi yasadinizmi peki bir magduriyet yada burada fikir yürütenlerin kacı yasamıstır....
-
Nizamiyeden içeri girdiğinde aklına bu konuyu getir, O zaman kendine şunu diyeceksin.
Neden uzun dönem diye sordum ki ?
Yaşa gör, hemen anlayacaksın. -
kardes kısa dönem yap bak sayfanın basında yorumumu alıntı yapan kardesım hıslerıme tercuman olmus.selam olsun ona yasamıs kı bılıyor. Safak 20 ve hala gorev dıyorlar kafayı yıyecem bı gun pusuda sehıt olacaz ılla artık yenı kan lazım buraya. Safak 20 artık bu gorevler zor gelıyor sıcak 50 derece bıter bu günler bu sıkayet degıl ama tezkereye az kalmıs nıye böyle yahu;(
-
Pikacu bunu yazdı:
-----------------------------
Ağalar şu sıralar askere gitmek gibi bir niyetim var ama tam karar vermedim... Özellikler askerliğini yapmış olanlar kısa dönem mi gideyim yoksa uzun dönem mi gideyim...
Yoksa gitmeyip daha bekleyeyim mi?
-----------------------------Uzun dönem yaparsan gideceğin yere bağlı. Doğuya düşersen dikkatli olacaksın. Kendine bir ev tutacaksın. Rütbeli üniforma ile işe gider gibi kışlaya gidip geleceksin. Sokakta üniforma ile gezmen, kurtların arasında gezen bir koyundan farksız olacaktır. Tabi bu terörün bel kemiği şehirler için geçerli.
Ama batıya düşersen 2 milyar maaşlı bir memurdan farkın olmaz.
Kısa dönem yaparsan 5 ayda askerliği atlatırsın. Doğuya düşersen kısa dönem olduğun için seni operasyonlara dahil etmezler diye düşünüyorum. Sürekli kışla içersinde kalırsın.
-
Bende karar vermeye çalışıyordum askerliği kısa mı yapsam uzun mu diye,o kadar çok yazılmış ki kısa dönem yap diye var demek ki bu kadar millletin bir bildiği uymak lazım :)
-
Ne kısa dönem yap ne uzun dönem , bi önceki sayfalarda bi arkadaşın dediği gibi çık yurtdışına hangi işte çalışırsan çalış 1095 günü doldur. Sonra gel 21 gün paralı yap. O 1095 gün içerisinde bedelli yapabilmen için gerekli parayı hayli hayli kazanırsın zaten. Yine bi arkadaşın dediği gibi Vatan Millet Sakarya olayına girmeyelim boşu boşuna. Uzun dönemde kısa dönemde yapsan bile devlete faydandan çok zararın oluyor maddi bakımından. 21 gün yap hem sen rahat ol hemde devlete para girsin
-
http://www.dailymotion.com/video/x77wwl_bs-21_lifestyle
al sana öneriler canın sıkkındır kafan dağılır biraz tüm askere gidecekler