Kısa Mezilli Roket !
-
hocalar 1 aydır oramızı burmızı bosuna yırtmıyoz gps-gps die ısı ır gudumlu kolaymı sanıyonuz sadece nasıl calıstıgını cozmek kac zaman alır..
-
motora felan aslında gerek yok bi murid basınclı H2 dio bend e katılıyom ama cok patlayıcı dikkat edilmeli . Bence patlayıcı işi sona bırakılmalı orası en kolay yer once ; 1:hedef tespiti(hedef hareketli ise iş zorlugu 3 katı oluyor..) 2:kalkıs 3:yonelim (heralde hareketli kalkıs pisti le olmaz bu) en son uygun zamanda patlama;, yani bu iş içinde mekanik,aero dinamik zaten tam sorundur Bence sen kalkıp istediğin yere yonelebileni başar hemde gps işi ii olsada gudum kadar hassas olmaz zaten yukseklik iinde heralde barometre felan ekleyecen heralde pic,pic pic işin sırrı burada onu hallet sonrası için daha mantılı düsünülebilir (bilgi paylasımı yapabilecek arkadaslar pm ile haberdar etsinle r ..)
-
DEVSIRME bunu yazdı:
-----------------------------beyler bugünlerde kısa menzilli roket yapmakla uğraşıyorum! kaba taslağı bitti! savaş başlığı olarak cıva bombası kullanacağım !
3 tanse sorum var:
1- hangi yakıtı kullanmalıyım ?
2- yakıtla doğru orantılı bir ateşlendirme sistemi kuracamda ! katı yakıt var mı ?
3- ne kadar uğraştıysam beceremedim. çok gelişmiş olmasada balistik nasıl yapabilirim ?
-----------------------------hocam savaş başlığı filan demişsin de sorması ayıp kimle savaşacaksın!
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------Kardeş boşver şunu bunu paşa paşa sıvı yakıtlı roket motoru yap, diğerlerini piyasad bulamazsın,
sıvı yakıt oılarak hazır paketlenmiş çakmak tüpleri var onları kullan, benzer bir tüpe de oksijen bastır yakıt sistemi hazır..
yakıt olrak hidrojen daha iidir, baloncularda bulabilirsin, böyle bir tüpe onu da doldur öyle de olur sanırım.. olmazsa HCL içine çinko atınca H2 elde edersin ama nasıl basınçlandıracan?
Bu işlere başlamadan önce bismillah demeyi, hayat sigortası yaptırmayı, açık arazide olmayı, vasiyetini yazmayı unutma.
Terminolojide Roket dediğin zaman kızkaçıran akla gelir yani ateşlersin gider bir yere çarpar
Füze ise "güdüm sistemi ile güdülen" çokluk roket motoru kullanan, savaş başlığı taşıyan uçar sistemin tümüdür.
füzenin içindeki güdüm sistemi rotadan sapmları bozucu sinyaller yardımıyla ölçer değerlendirir ve hareketli kanatçıklara kumanda ederek bozucu sinyali sıfrlayıp cihazı rotada tutmaya çalışır.
Balistik füzeler jiroskop kullanır, jiroskobik pusula da bunun gibi birşeydir, seyrü seferin temelidir, uçaklarda gemilerde de kullnılır..
Sen güdümlü füze ypmak istiyorsan PIC ve fotosellerle güdüm sistemini tasarlarsın ( lazer güdümlü, ısı güdümlü) PIC öğren ama mekanik ,aerodinamik, sistem analizi, otomatik kontrol mevzularına dalman ( ki bunların her biri bir okyanus ismidir ) gerekir
amaaaa
ben programa gelmeden önce sizin için bir tane yapmıştım ( eskiler bu repliği hatırlar)
~~ *h2o~~ *h2o~~ * ~~}HHHHHH+000==(XXXXX)[&H10101010>>
şimdi onu kullanıyoruusss :)))
Şimdi bu nası çalışıyo : dikkat edersenis h2o H ve O var bu h2o buhar şeklindeki roket egsoz gazıdır
tahmin ettiinis gibi hidrojen yakıt kullanıyorus ve iki H atomuna karşılık bir okşizen atomu denk gelir ki bu verimli yanmanın temelidir ( bkz. hava kirliliği ) XXXX savaş yüküdür boş tutmanı öneririrm ben savaş karşıtıyım millet civaylan falan zehirlemeyin. &H10101010 kısmı da elektronik kısmıdır.
ismi de VMC-I dir nazlı nazlı süzülmektedir
-----------------------------uf hoca sen nediyon ya... bidaha anlat ama turkce olsun :D
-
adam basit bişey istiyo siz uzaktan kumandalı anlatıyorsunuz. ben lise 2 de bir tükenmez kalem ve saf kno3 ile yapmıştım.
rampada bildiğin 30 der. eğimli fayanstı. fitil içinde bir kağıdı 1 metre kadar ip gibi kıvırıp üztüne uhu sürmüştük. 50-70 metre gitmişti.
siz 100 metre için neler yazmışınız. tükenmez kalem kapağının içine kibrit barutu ile doldurup yakınca bile 4-5 metre gidiyor.
-
Ulan ne cevherler var yurdum insanında be :D Helâl olsun !
-
laynn siteyi kapattıracanız olm. çok heveslendiyseniz alın 2 torpil patlatın napacanız füze müze.. :D :DD
-
DEVSIRME bunu yazdı:
-----------------------------
TrKomando89 bunu yazdı:
-----------------------------daha önce yapmadıysan hiç boşu boşuna detaylara boğulma birader çünkü ilk (en az) 4-5 denemende, kalkamıcak bile. tecrübeyle sabitlenmiştir :)
ilk denemelerinde sadece roket motoru + şaseyle dene, kesin bi tarif tutturduğuktan sonra ne yapçaksan yap. önceden yapılmış planlarının hiç biri tutmucak çünkü.
yakıt olarak herzaman PN+Sucrose. Ayrıca civa patlayıcısını teröristin el kitabındaki tarife göre yapmaya çalışmıcan inş.:)
-----------------------------yok denedim ama bu sefer okulda patlatmayı planlıyorum ! ondan balistik olmasını istiyorum çünkü okulun herhangi bir yerine zarar vermek istemiyorum! cıva bombasınıda tekten yapacam !
birde katı yakıt lazım hangi yakıtı kullanacağım !
-----------------------------Günün birinde Tv de Okulda Balistik Füze Terörü estirdi diye birilerini seyredersem bilicemki bizim T.B.T. den Devşirme Kardeşimizin işi. :) Yazık olacak sana demedi deme, Daha olumlu şeylere kafa Yorsana Birader.