folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kişisel Gelişim Kitap Önerisi

Kişisel Gelişim Kitap Önerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

bu aralar bu tür kitap okumak istiyorum .. beden diliyle ilgili yurdum yazarına ait kitap tavsiyesinde bulanacak varmi

kisisel gelisim de olabilir

Mumin Sekman diye birini duydum..Okuyanınız varmı ?

tavsiye edebileceginiz kitaplari ve yazarlari bekliyorum Dogan Cüceloglu demeyin

sıkıyor :)

e-book paylasimda da bulunursaniz sevinirim ..

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Erkek

1. Mümin Sekman kişisel gelişimin paparazzisidir.

2. Okuyacaksan Üstün Dökmen, Kadir Özer.

3. E-book hazırcılığını boşver kişisel gelişim adam akıllı okuyarak başlar.Araştır kimdir nedir.Eminim bu süreçte belki de okuduklarından daha fazla şey öğreneceksin.Çünkü kişisel gelişim dediğin şey sosyal bilimlerin fen bilimlerindeki gibi deneyleri bir metaya dönüştürememesi sonucunda çıkardıkları abuk şeylerdir. Kişisel gelişim kitabı olmaz.Psikoloji, felsefe, düşünce tarihi olur vs...Ben sana doğrudan bir şey söyleyeyim.Eğer kişisel gelişimine katkıda bulunmak istiyorsan Orhan Hançerlioğlu'nun "Düşünce Tarihi" adlı kitabını al.Orda dünyanın varoluşundan itibaren gelişen felsefe, psikoloji, sosyoloji, vs... anlatılmakta.Soğuk, kuru bir kitap değil çünkü Hançerlioğlu aynı zamanda bir  edebiyatçı.Akıcı bir kitap 450 sayfa diye de korkma bittikten sonra dünyada bir kişi(birey) olarak önce nerde olduğunu ne olduğunu anlayacaksın ki sonra gelişim gösteresin.Boşver salakça yaşam koçu, karşınızdaki bafilerken şöyle davranın diye öğüt veren kitapları.Hayat pratiktir.Ve dediğim kitap sana daha faydalı olacaktır.Ondan sonra 2. maddedekileri okursun.

gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

eyv tavsiyelerin için ..ben hayatta nerde oldugumun bilincindeyim ... Mesele hayatı dogru bir sekilde doldurabilmek ...

hani sanma ki bu herif hiç kitap okumadi :)

Beden dili denilen mevzuyu sunun için istiyorum eger hayatta birşeyleri yani ürettigin teorileri istedigin insanlara inandiramiyorsan .. bunun yanına bedensel ögeleride katabilirsen hem ikna kabiliyetini arttirirsin.. hem hayatı farklı bakış açısından baktıgını tamamiyle kavratabilirsin. bunca kokusmusluga ragmen umut asilayabilirsin yada

bunları yapamadigimdan da degil fakat bazen tikandigin oluyor özünden kopmus haliyle anlayabiliyor insanlar

yani teoriler yada söylenenler ne kadar dogru olursa olsun içgüdülerini harekete geciremiyorsan karşındakinin bi anlami olmuyor

yani su tür kitap istemiyorum bunu yaparsan şu olur işte şöyle davranırsan bu olur degil hikayenin içerisinden cikartabilecegim birşey ariyorum .. Örnegin "Tanri ile Sohbet" isimli kitap cok şey kattı yasamıma

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Sana en uygun Üstün Dökmen'dir. Hem ağır psikoloji dili yoktur hem de anlattıklarının altı boş değildir. Birçok kişisel gelişim kitabında başlıklar dikkat çeker ve çok satan olmak için propaganda doludur. Örneğin "%100 düşünce Gücü, Karşıdakini etkilemenin 10 yolu, 5 tane kızı nasıl idare ederim?" vs. Üstün Dökmen - küçük şeyler kitabı var 2. si de çıktı hatta Üstün Hocanın en verimli olduğu dönemler tavsiye ederim.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

eyv kuytul bi bakiyim küçük şeyler bi arkadasta aynı tavsiyede bulunmustu önce üstün dökmen den baslayalim :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek
    kişisel gelişim olarak elma yayınlarını tavsiye ederim bil hasa ahmet şerif izgörenin kitaplarını bunları okuduktan sonra dünyaya bakış açın 360 derece dönecek emin ol.

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Hayatını kişisel gelişim kitapları okumakla harcamış insanlar tanıdım, okumaktan beyinleri değil de, oturarak okumaktan kıçları genişlemişti. Sırf okumak için bu kitapları araştırıyorsan boşuna zaman harcama.

Mümin Sekman'ın bazı kitaplarını okudum, ''İnsan İsterse'' isimli kitabını incelediğimde, içinde yer alan bazı öyküleri 7-8 sene önce internette okuduğumu farkettim, e-postalar arasındaki trafik sıkışıklığının temel nedeni olan bu yazıları Mümin Sekman'ın kitabında görünce şaşırdım. Yine de  ''İnsan İsterse''yi tavsiye ederim, her ne kadar bazı öyküler farklı bir tanımlama gerektirsede, olaya kendi açından bakmaya çalış...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

eyv arkadaslar bakiyim sizin söylediklerinizede .. entel yalniz 360 derece bakis acisini degistirebilecek bi kitap yok hacim düşüncelerini etkileyebilir ama asla degistirmez ..

-----------------------------------------------------------

edüt:

hocam mühim olan okumak degil okuduklarını anlayip idrak edebilmek yani hayatini kişisel gelişim kitaplarina adamis insanlar yalnizca körü körüne okumus demekki yani senin tanidiklarindan bahsediyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek

erdal demirkıran - ben dünyanın en akıllı insanıyım

mümin sekman - herşey seninle başlar 

ama tavsiyem öncelikle erdal demirkıranın kitabıdır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    Dale Carneige'a selam,okumaya devam.

Çekil,Önümden Çekil...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kanka sana benim çok değerli listemi veriyorum...

gülün adı

kırmızı ve siyah

aşkname

kan uykusu

iki şehrin hikayesi

siyah kan

sakkaranın kumları

açlık oyunları

jackal

yolda

çavdar tarlasında çocuklar

Toplam Hit: 3599 Toplam Mesaj: 26