Kişisel Gelişim Kitap Önerisi
-
bu aralar bu tür kitap okumak istiyorum .. beden diliyle ilgili yurdum yazarına ait kitap tavsiyesinde bulanacak varmi
kisisel gelisim de olabilir
Mumin Sekman diye birini duydum..Okuyanınız varmı ?
tavsiye edebileceginiz kitaplari ve yazarlari bekliyorum Dogan Cüceloglu demeyin
sıkıyor :)
e-book paylasimda da bulunursaniz sevinirim ..
-
1. Mümin Sekman kişisel gelişimin paparazzisidir.
2. Okuyacaksan Üstün Dökmen, Kadir Özer.
3. E-book hazırcılığını boşver kişisel gelişim adam akıllı okuyarak başlar.Araştır kimdir nedir.Eminim bu süreçte belki de okuduklarından daha fazla şey öğreneceksin.Çünkü kişisel gelişim dediğin şey sosyal bilimlerin fen bilimlerindeki gibi deneyleri bir metaya dönüştürememesi sonucunda çıkardıkları abuk şeylerdir. Kişisel gelişim kitabı olmaz.Psikoloji, felsefe, düşünce tarihi olur vs...Ben sana doğrudan bir şey söyleyeyim.Eğer kişisel gelişimine katkıda bulunmak istiyorsan Orhan Hançerlioğlu'nun "Düşünce Tarihi" adlı kitabını al.Orda dünyanın varoluşundan itibaren gelişen felsefe, psikoloji, sosyoloji, vs... anlatılmakta.Soğuk, kuru bir kitap değil çünkü Hançerlioğlu aynı zamanda bir edebiyatçı.Akıcı bir kitap 450 sayfa diye de korkma bittikten sonra dünyada bir kişi(birey) olarak önce nerde olduğunu ne olduğunu anlayacaksın ki sonra gelişim gösteresin.Boşver salakça yaşam koçu, karşınızdaki bafilerken şöyle davranın diye öğüt veren kitapları.Hayat pratiktir.Ve dediğim kitap sana daha faydalı olacaktır.Ondan sonra 2. maddedekileri okursun. -
eyv tavsiyelerin için ..ben hayatta nerde oldugumun bilincindeyim ... Mesele hayatı dogru bir sekilde doldurabilmek ...
hani sanma ki bu herif hiç kitap okumadi :)
Beden dili denilen mevzuyu sunun için istiyorum eger hayatta birşeyleri yani ürettigin teorileri istedigin insanlara inandiramiyorsan .. bunun yanına bedensel ögeleride katabilirsen hem ikna kabiliyetini arttirirsin.. hem hayatı farklı bakış açısından baktıgını tamamiyle kavratabilirsin. bunca kokusmusluga ragmen umut asilayabilirsin yada
bunları yapamadigimdan da degil fakat bazen tikandigin oluyor özünden kopmus haliyle anlayabiliyor insanlar
yani teoriler yada söylenenler ne kadar dogru olursa olsun içgüdülerini harekete geciremiyorsan karşındakinin bi anlami olmuyor
yani su tür kitap istemiyorum bunu yaparsan şu olur işte şöyle davranırsan bu olur degil hikayenin içerisinden cikartabilecegim birşey ariyorum .. Örnegin "Tanri ile Sohbet" isimli kitap cok şey kattı yasamıma
-
Sana en uygun Üstün Dökmen'dir. Hem ağır psikoloji dili yoktur hem de anlattıklarının altı boş değildir. Birçok kişisel gelişim kitabında başlıklar dikkat çeker ve çok satan olmak için propaganda doludur. Örneğin "%100 düşünce Gücü, Karşıdakini etkilemenin 10 yolu, 5 tane kızı nasıl idare ederim?" vs. Üstün Dökmen - küçük şeyler kitabı var 2. si de çıktı hatta Üstün Hocanın en verimli olduğu dönemler tavsiye ederim.
-
eyv kuytul bi bakiyim küçük şeyler bi arkadasta aynı tavsiyede bulunmustu önce üstün dökmen den baslayalim :)
-
kişisel gelişim olarak elma yayınlarını tavsiye ederim bil hasa ahmet şerif izgörenin kitaplarını bunları okuduktan sonra dünyaya bakış açın 360 derece dönecek emin ol.
-
Hayatını kişisel gelişim kitapları okumakla harcamış insanlar tanıdım, okumaktan beyinleri değil de, oturarak okumaktan kıçları genişlemişti. Sırf okumak için bu kitapları araştırıyorsan boşuna zaman harcama.
Mümin Sekman'ın bazı kitaplarını okudum, ''İnsan İsterse'' isimli kitabını incelediğimde, içinde yer alan bazı öyküleri 7-8 sene önce internette okuduğumu farkettim, e-postalar arasındaki trafik sıkışıklığının temel nedeni olan bu yazıları Mümin Sekman'ın kitabında görünce şaşırdım. Yine de ''İnsan İsterse''yi tavsiye ederim, her ne kadar bazı öyküler farklı bir tanımlama gerektirsede, olaya kendi açından bakmaya çalış...
-
eyv arkadaslar bakiyim sizin söylediklerinizede .. entel yalniz 360 derece bakis acisini degistirebilecek bi kitap yok hacim düşüncelerini etkileyebilir ama asla degistirmez ..
-----------------------------------------------------------
edüt:
hocam mühim olan okumak degil okuduklarını anlayip idrak edebilmek yani hayatini kişisel gelişim kitaplarina adamis insanlar yalnizca körü körüne okumus demekki yani senin tanidiklarindan bahsediyorum
-
erdal demirkıran - ben dünyanın en akıllı insanıyım
mümin sekman - herşey seninle başlar
ama tavsiyem öncelikle erdal demirkıranın kitabıdır.
-
Dale Carneige'a selam,okumaya devam.
-
kanka sana benim çok değerli listemi veriyorum...
gülün adı
kırmızı ve siyah
aşkname
kan uykusu
iki şehrin hikayesi
siyah kan
sakkaranın kumları
açlık oyunları
jackal
yolda
çavdar tarlasında çocuklar