Kitap Okumak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2006
    Erkek

    kitap okumakta bir emektir

    kitap okurken aklında bilgisayar televizyon gibi saçma sapan şeyler yada sorunlar, düşünceler tepende olursa çok çabuk sıkılabilirsin. 


    bassinyourface
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek
    husnuweb bunu yazdı:
    -----------------------------

    SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------
    ilgi alanın neyse ona yönelik kitapları okumayla başlayabilirsin ben mesela felsefik ve siyasi kitaplara bayılırım :)
    -----------------------------

    her ne kadar söylediğin doğru olsada, bazen öyle kitaplar geliyor ki yeni ilgi alanları oluşturuyor.

    o yüzden tek tip kitap modelinde kalınmasını tavsiye etmem.


    -----------------------------
    Tabi ki,  başlangıç yani bu alışkanlığın kazanılması bakımından dedim. Okuma alışkanlığı elde edildikten sonra Okudukça sevecek zaten başka alanlardaki kitaplara da yönelecek,

    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2009
    Erkek

    Hoca en başta bence yanlış bir başlangıç Savaş ve Barış çünkü o kitap benide sıkmıştı ki ben kitap okumayı seven ve hiç sıkılmayan biriyimdir, birde yabancı kitaplarda en önemli şeylerden biride yayın evidir kötü bir çeviri bir başyapıtı bir çöpe cevirebilr.

    Kitap olarakta Yaşar Kemal in İnce Memet serisini şiddetle tavsiye ederim. 


    "Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    çok akıllıca düşünmüşün umarım kitap okuyor olmak konusunda muvaffak olursun. ancak tolstoy gibi klasik yazarlar ve felsefi ağır romanları okumak çok uzun zamanını alır bu da seni sıkar okumaya devam etme konusunda azmini kırar . çok şükür ki okuma alışkanlığım var ve bunu conan a borçluyum,  gerçekten zevk alarak ve heycan duyarak okuyacağın kitapları bul sonra bu kitapların yerine başka yeni şeyler koymaya çalış , örneğin ben conan ı stephen king, asimov, stanislav lem, arthur clark gibi şeylerle değiştirdim, en iyi romanlarını okudum sonra sevdiğim bu tarz da başka daha az ünlü yazarlara biraz daha sıkıcı kitaplara doğru seyirttim - kafana yatmayan gidişatını beğenmediğin kitabı ne olursa olsun tolstoy çehov fln bile olsa at gitsin ver başkası okusun, kitaptan sıkılmanın bedeli kitap okumayı str etmek olabilir çünkü.  kendine evinde sessiz sakin,ışığı uygun ve rahat kitap bir köşesi ayarla ( hatta kitap okuma müzikleri mümkünse okuduğun şeye uygun olanları işaretle, mesela ben lovecraft okurken dinlemek için nox arcana ya da notredame gibi korkunç ve kasvetli şeyleri araştırdım buldum - lovecrafta monte ettim )  , yatmadan birkaç saat önce ya da zamanın ne ara uygunsa o zaman eline sonunu merak ettiğin heycanlı bi kitap al , dikkatin dağıldığın da uyu ya da okumak için kendini zorlama yani kendini okumaya dair sıkabilecek işlerden uzak dur. Belki sen bilimkurgu gibi şeyleri sevmezsin sevdiğin ne ise onu bul, pembe dizi romanları da, kullanım kılavuzu da  olsa gönlün neyi çekiyorsa onu oku. Ben, heralde yüzüklerin efendisini,kara kuleyi okumayı sevmeyecek kimse yoktur diye düşünüyorum ama muhtemelen yanılıyorum.

    eğer ufakken sapık eğitim sistemimizin bireylerini ya da ebeveynlerimi dinleyip abuk subuk şeyler okumak için kendimi zorlasaydım kitap okumaktan tiksiniyor olurdum ama ben conan okudum, vampirella, thor, süper korku okudum, e kafam okadar basıyordu 10 yaşındayken dakikada dikkatim dağılmadan okuyabileceğim kelime sayısı belliydi. her ne yapıyorsan yap, ancak bundan zevk aldığın sürece yapmaya devam edebilirsin. 


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 3743 Toplam Mesaj: 35