Kitap Önerilerimizi Bu Başlık Altında Paylaşıyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek
    herlocksholmes bunu yazdı

Bir sorum olacak kitap okuyan arkadaslara. Kitabi okuduktan sonra ne yapiyorsunuz? Daha once okumus biri ile vermek istedigi mesaji tartisiyor musunuz? Yoksa bitti diyerek kapatip, kitapliga mi gomuyorsunuz?

Cevremde cok fazla kitap okuyan yok, ve tutup tartisabilecegim birileri de yok. O yuzden iyice sogudum kitap okumaktan. Gecen sene toplamda 5 kitap okumusum(bilg. ve prog. uzerine kitaplar haric). Bu sene 2.ye yeni basladim. Lise yillarinda senede 20 veya daha fazla kitap okudugum olurdu(bazen daha fazla, kisa dunya klasikleri sag olsun). Kendi goruslerim dar ve yetersiz kalabilir, mesaji eksik/yanlis algilamis veya algilamamis olabilirim. Bu yuzden de mutlaka konu uzerinde tartisarak fikir alisverisi yapmak gerektigini dusunuyorum. Hatta okuma  surecinin bir parcasi olarak goruyorum. Bunu yapmayinca sadece yazilani seslendirip gecmisim gibi geliyor bana.

Zaten bunu kafama takan da yanlis hatirlamiyorsam monteigne'in denemeler kitabindaki bir sozu olmustu :)

Youreads diye bir site var genelde eleştiri öneri ve kitap kritikleri yapıyorlar. Wp gurupları bile var. Üye olup sende aralarına katılabilirsin.

İts My Life. NOW or NEVER
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek

Şu aralar Ahmet Taşağıl'a sardım. Tavsiye ederim kitapları Türklerin sosyolojik hayatı ve inanç kültürleri üzerine..

Ne Mutlu Türk Doğana..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek
    samato bunu yazdı

Kurandan bazlayin. ama insan elinden cikmis gibi degil yaraticinin elinden cikmis gibi okuyun. Cok sey katacaktir. 

İncil , tevrat. Bu ucluyu bitirmekte fayda var öğretir.

Hocam siz 3 kutsal kitabı da okumuşsunuz anladığım kadarıyla. Bir şey soracaktım Elif-lam-mim ile ilgili bir şeyler diyebilirmisiniz ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaKBeNaDaM
    RaKBeNaDaM's avatar
    Erkek

bilindik kitaplar olmakla birlikte kaliteli bulduğum bir kaç tanede ben yazayım.

Polisiye olarak;Ahmet Ümit Beyoğlunun En Güzel Abisi, Sis ve Gece, Beyoğlu Rapsodisi

Klasik olarak; Suç ve Ceza, Sefiller, Otomatik Portakal(Tabi çeviriler önemli)

Farklılık olarak; Hakan Gündayın tüm kitapları

Komedi olarak; Mahalleden Arkadaşlar ve devamı niteliğinde Liseden Arkadaşlar - Selçuk Aydemir

Mutlu bir yüz takın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Erkek

Sofie'nin dünyası 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yaşar kemal çakırcalı efe

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

Erol mütercimlerin kitaplarını okuyan var mı ?ya da onun gibi komplo tarzı yazanlar tavsiye edebileceģiniz bir yazar var mı ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

Tami Hoag 'ın tüm kitapları üstüne yazar tanımam...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Dişi

Bir sorum olacak kitap okuyan arkadaslara. Kitabi okuduktan sonra ne yapiyorsunuz? Daha once okumus biri ile vermek istedigi mesaji tartisiyor musunuz? Yoksa bitti diyerek kapatip, kitapliga mi gomuyorsunuz?

Cevremde cok fazla kitap okuyan yok, ve tutup tartisabilecegim birileri de yok. O yuzden iyice sogudum kitap okumaktan. Gecen sene toplamda 5 kitap okumusum(bilg. ve prog. uzerine kitaplar haric). Bu sene 2.ye yeni basladim. Lise yillarinda senede 20 veya daha fazla kitap okudugum olurdu(bazen daha fazla, kisa dunya klasikleri sag olsun). Kendi goruslerim dar ve yetersiz kalabilir, mesaji eksik/yanlis algilamis veya algilamamis olabilirim. Bu yuzden de mutlaka konu uzerinde tartisarak fikir alisverisi yapmak gerektigini dusunuyorum. Hatta okuma surecinin bir parcasi olarak goruyorum. Bunu yapmayinca sadece yazilani seslendirip gecmisim gibi geliyor bana.

Zaten bunu kafama takan da yanlis hatirlamiyorsam monteigne'in denemeler kitabindaki bir sozu olmustu :)

Iki  yıla yakındır kütüphaneden kitap almıyorum kendi kitaplığımı oluşturuyorum şu an 300 'ün üzerinde kitabım var 11 -12 kitap hariç hepsini okudum 

Bu tarz tartışmaları herkesle yapamazsın genelde çevremdeki insanlar hava olsun diye basit kitaplar okuyor yada birilerinden sürekli duyup meraktan okuyup ayyy çok güzeldi diyorlar artık kitap okumak bazıları için entellik göstergesi olmuş 

Ve bir kitabı gerçekten anlayarak okumuşsan mutlaka içinde çevrenden hayattan yada kendinden bi şeyler buluyorsun bazen düşüncelerinin ne kadar saçma yada yüzeysel olduğunun farkına varıyorsun bazende hadi be dünyaca ünlü bu yazar bile benimle aynı şeyleri düşünüyor diyebiliyorsun 

En önemlisi kitap okurken aklın bi sakinleşiyor duruluyor ruhen dinleniyorsun salakça tv programlarına dalmıyorsun can sıkıntısından telefon elinde akşam etmiyorsun ve kimseyi çekiştirip dedikodu etmiyorsun meret rakı gibi hep bi hoş bir mutluluk ve huzur veriyor insana 

Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Janitschar
    Janitschar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Asi bunu yazdı

Cevremde cok fazla kitap okuyan yok, ve tutup tartisabilecegim birileri de yok. O yuzden iyice sogudum kitap okumaktan. Gecen sene toplamda 5 kitap okumusum(bilg. ve prog. uzerine kitaplar haric). Bu sene 2.ye yeni basladim. Lise yillarinda senede 20 veya daha fazla kitap okudugum olurdu(bazen daha fazla, kisa dunya klasikleri sag olsun). Kendi goruslerim dar ve yetersiz kalabilir, mesaji eksik/yanlis algilamis veya algilamamis olabilirim. Bu yuzden de mutlaka konu uzerinde tartisarak fikir alisverisi yapmak gerektigini dusunuyorum. Hatta okuma surecinin bir parcasi olarak goruyorum. Bunu yapmayinca sadece yazilani seslendirip gecmisim gibi geliyor bana.

Iki  yıla yakındır kütüphaneden kitap almıyorum kendi kitaplığımı oluşturuyorum şu an 300 'ün üzerinde kitabım var 11 -12 kitap hariç hepsini okudum 

Bu tarz tartışmaları herkesle yapamazsın genelde çevremdeki insanlar hava olsun diye basit kitaplar okuyor yada birilerinden sürekli duyup meraktan okuyup ayyy çok güzeldi diyorlar artık kitap okumak bazıları için entellik göstergesi olmuş 

Ve bir kitabı gerçekten anlayarak okumuşsan mutlaka içinde çevrenden hayattan yada kendinden bi şeyler buluyorsun bazen düşüncelerinin ne kadar saçma yada yüzeysel olduğunun farkına varıyorsun bazende hadi be dünyaca ünlü bu yazar bile benimle aynı şeyleri düşünüyor diyebiliyorsun 

En önemlisi kitap okurken aklın bi sakinleşiyor duruluyor ruhen dinleniyorsun salakça tv programlarına dalmıyorsun can sıkıntısından telefon elinde akşam etmiyorsun ve kimseyi çekiştirip dedikodu etmiyorsun meret rakı gibi hep bi hoş bir mutluluk ve huzur veriyor insana 

Kitap okuyan adam yalnızlaşır,kaçınılmaz son :) dezenformasyonla zihni kontrol altında olan öylesine büyük bir kitle var ki,bu kitlenin gürültüsü herşeyi susturur...Tüm vesikalarıyla gerçeği ortaya koyarsan gerizekalı yerine konulup,linç yersin...En güzel he he diyip okumaya devam etmek :)

Sonra içsesinle kendi kendine konuşmaya kitaplarda anlatılanları kendine anlatmaya,düşünmeye başlıyorsun bu da suskunluğu getiriyor,hastalığın son evresi ağır depresyon :)

Janitschar tarafından 27/Tem/18 00:06 tarihinde düzenlenmiştir

Acaip derecede agresifim !
Toplam Hit: 7805 Toplam Mesaj: 72
tavsiye kitap harari 1984