Kitap Yazmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek

-----------------------------

forumu biraz takip edersen bu kelime grubunun siyasi bi olay olduğunu bilirsin kabul ediyorum kullandığımız her kelime türkçe değil ama türkçesi varken türkçesi kullanılması daha uygun zaten konu kitap roman gibi eser yazmak olunca bu artık uslüp oluveriyor zaten eser içinde anadil dışında sözcükler barındırınca pek samimi durmuyor sanki

ingilizce deseniz tamamda farsça başka bişey, bugün okuduğumuz mesnevi bile farsçadır,bin küsür yıldır türkçe acaip farsçalaşmış ve arapçalaşmıştır, 

hatta bugün farsçada olmayan bazı farsça köklü kelimeler türkçede vardır.

ama bu demek değil ki ben farsçayı resmi dil ilan edilsin istiyorum..sadece sagonun kullandıklarında göze batan bişey görmüyorum

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kantar31
    kantar31's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kitap işi zor iş. sen yazarsın sana hoş gelir kimseye beğendiremezsin,hadi beğendirdin diyelim yayıncıya kendini kabul ettiremezsin hadi etti diyelim bu işlerden anlamadğın için seni düdükleyebilirde. o yüzden kitap yazmak zor iş. hem niye kitap yazmak istiyosun onu bi belirle bence,eğer 18 yaşındaysan profildeki yazdığı gibi erken kitap için bence

uzun bi süre daha yokum ehtiyarlar... iade-i yorum yapamadıysam kusura bakmayın
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

lemar bunu yazdı:
    yahu adam yazma sanati diye kitap yazmis diyorum, stephen king diyorum... sanirim anlatamadim, bundan iyi kaynak mi ariyorsunuz nasil yazilacagina dair?

Stephen King ''Yazma Sanatı'' adında bir eser yazdı diye konuya yorum yapmamak mı gerekiyor ? :) 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek

kantar31 bunu yazdı:
    kitap işi zor iş. sen yazarsın sana hoş gelir kimseye beğendiremezsin,hadi beğendirdin diyelim yayıncıya kendini kabul ettiremezsin hadi etti diyelim bu işlerden anlamadğın için seni düdükleyebilirde. o yüzden kitap yazmak zor iş. hem niye kitap yazmak istiyosun onu bi belirle bence,eğer 18 yaşındaysan profildeki yazdığı gibi erken kitap için bence

ya bırak çocuğun hevesini kırmasana,

yürü ne diye oyunda oynaştasın Fatih in İstanbul u fethettiği yaştasın

verin coşkuyu http://www.youtube.com/watch?v=HiZuJUJANMU 

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kantar31
    kantar31's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Omnuarliti bunu yazdı:

kantar31 bunu yazdı:

ya bırak çocuğun hevesini kırmasana, 

yürü ne diye oyunda oynaştasın Fatih in İstanbul u fethettiği yaştasın 

yav yok hacım heves kırma gibi değilde bunlar hakikatler. kitap yazmak gerçekten külfetli zor iştir,ha ben yazdımda mı biliyom? tabi ki hayır. ama kitap bu aq türkçe dersinde kompozisyon değil ki öyle ha deyince olsun. o yüzden diyom zor diye ama tabi gönül ister ki arkadaş yazsın bastırsın da bizde alır okuruz destek olsun diye

uzun bi süre daha yokum ehtiyarlar... iade-i yorum yapamadıysam kusura bakmayın
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek
    Swool bunu yazdı:

lemar bunu yazdı:
    yahu adam yazma sanati diye kitap yazmis diyorum, stephen king diyorum... sanirim anlatamadim, bundan iyi kaynak mi ariyorsunuz nasil yazilacagina dair?

Stephen King ''Yazma Sanatı'' adında bir eser yazdı diye konuya yorum yapmamak mı gerekiyor ? :) 

oyle demek isdemedim. ama oyle anlasilabilir. haklisin. pardon. yapin yorumunuzu.

anca gidersin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek
    şahsın adına söylemiyorum yanlış anlama ama şu hayatta birtane heves kıran dostun olcağına bintane düşmanın olsun daha iyi..hayatta ençok korktuğum tipler sen yapamazsın edemezsin diyenler..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek
    yok heves kırmak fln degıl matbag hazır basmak kolay iş hayal gucumde ıyı yazacak olayımda hayatım benım ıcın sorun zaten ben bu aralar baslıyacagım ve asker dönusunde yada evlendıgım gun yayınlanmaya baslanılacak olay bu guzel anlamlı olmasını ıstedıgım ıcın aradakı mesafeyı uzun tutmak ıstıyorum hepınız bana cok yardımcı oldunuz arkadaslar cok sagolun eger aklınıze gelen önemlı seyler olursa özel msj atarsınız tekrar cok teşekkurler..

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

birilerine yapamazsin edemezsin demek cok yanlis, oyle dost, arkadas olmaz olsun tamamda... kardesim bazi seyleri yapabilmeniz icin emek harcamaniz lazim... yazmaktan bahsediyorsunuz. bide okumadan yazacam diyorsunuz. bunun dil bilgisi var, noktalama isaretlerinden tutun, kelime haznesi var... bir diyalog nasil yazilir... suruklerici hikaye nasil yazilir?

ne yazacaksini var? roman? deneme? hikaye? hepsinin yolu yordami var. yoksa yazalim, hepimiz yazabilirz mal deiliz ya?

ama benim yazdigimi adam ya 3 sayfa sonra birakirsa? ya hatirim var diye okur belki? dahami iyi? bir kitap yaziyorsun, millet booooogggkkk diye yorum yaparsa daha mi iyi? onceden uyaridir sadece, tavsiyedir...

adam vardir 2 sayfa yazar, 10 saniyede okursun, tuhhh yaa bitti dersin... belki bu sensin? belki benim? ama o adam o 2 sayfayi yazana kadar nerelerden gelmistir kim bilir?

ha allah vergisidir diyosan o ayrida, bu piyano, futbol deilki?

ne bileyim bana sahsen okumadan yazmak biraz zor gibi geliyor.

ha gelirsin abi ben bunu yazdim, fazlada okumayi sevmem dersin, ben okurum, ohaa derim. o zaman elinden,alnindan,gozlerinden operim...

bilmem anlatabildimmi?

not: nasil yazdim beyendiniz mi? :) hatirim var diyemi okudunuz yoksa? :P

anca gidersin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    sagopaın kullandığı kelimeler Türkçe dğeil mi? :) şarkılarında tabii ki yabancı kelimeler var bunları inkar etmiyorum ama parçalarının güzel kısımlarının %95i  türkçe kısımlarında.sırf eleştirmek ,fırsat buldum laf söyleyim amacıyla nedir bu çekememezlik?
Toplam Hit: 6976 Toplam Mesaj: 41