Kitap Yazmak
-
bu arada "Stephen King - Yazma Sanati" 12 YTL :P
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9908&productid=kaltin347#tablnk
bu arada zannettmeyinki sagopa kajmer, okumadan yaziyor...
"yanan tum isiklarimi sondurecek kadar karanligim var" off... off...
-
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------
sagopaın kullandığı kelimeler Türkçe dğeil mi? :) şarkılarında tabii ki yabancı kelimeler var bunları inkar etmiyorum ama parçalarının güzel kısımlarının %95i türkçe kısımlarında.sırf eleştirmek ,fırsat buldum laf söyleyim amacıyla nedir bu çekememezlik?
-----------------------------Eleştiri ya da benzer bir tutum söz konusu değil. ''Türkçe bir eserde, Türkçe kelimeler kullanılması.'' Olay bu cümleden ibaret. Sagopa farsca'dan birçok kelimeyi kendi parçalarında kullanıyor. (Okuduğu bölümden kaynaklanıyor olsa gerek) Aynı kelimelerin Türkçe bir eserde geçmesi, hoş durmayacağından bahsediyorum.
-
AntiOksidan bunu yazdı:
sagopaın kullandığı kelimeler Türkçe dğeil mi? :) şarkılarında tabii ki yabancı kelimeler var bunları inkar etmiyorum ama parçalarının güzel kısımlarının %95i türkçe kısımlarında.sırf eleştirmek ,fırsat buldum laf söyleyim amacıyla nedir bu çekememezlik?
eleştirilen sagopa'dan ziyade genele sanırım yani konu sagopa'nın yabancı kelime kullanması değil herhangibi birinin anadiliyle ifade edilebileceğini başka bir dilden yararlanarak ifade etmeye çalışması tabi bu sözcük bazında adam kalkarda ingilizce yazarsa buna diyecek bişey yok kastım bütünlük
lemarın vurguladığı yazma sanatıda işine yarayabilir :http://rapidshare.com/files/117051148/Stephen_King_-_Yazma_Sanat__305_.pdf.html -
Kitap yazmak, balığa gitmek ya da basketbol oynamak gibi bişey değil ki.
Ne için yazacaksın? Ne hakkında yazıcaksın? Sözcük dağarcığın ne kadar geniş? Ne kadar kültürlü, ne kadar bilgilisin?
Belirli bi seviyede olmadan yazdığın kitap ne kadar değerlidir?
-
Kalıcı bir eser bırakabilmek için çok köklü ve sağlam temeller üzerine yerleştirilmiş bir bilgi birikimi ve mümkünse hayat tecrübesi gerekir. Yoksa eserinizin ömrü hiç de düşlediğiniz kadar uzun olmaz. Örneğin Metal Fırtına'yı yazarsınız, 3-5 yıl boyunca sıksık ya da ara ara isminizden ve kitabınızdan bahsettirirsiniz. 6. yıl dünyada hiç kimes ne sizin ne de kitabınızın varlığından haberdar olmaz. Anlatabildim sanırım :/
-
Bana gore kitap yazma dusuncelerini dile getirme yollarindan bi tanesi. Kaliteli yazarlarin hepsi dusuncelerini insanlara anlatabilme ve gercekten hissettiklerini baskalarina hissettirmek icin calismis yazarlar. Cok fazla yazmanin yani sira kendine ve kisiligine onem vermelisin. Cogu kitap yazarinin kisiligine benziyo o yuzden istenilen bi kisilige sahip olmaya bak. Kitap yazicaksan anlatmak istedigin kadar okuyanin ruh halinide dusun. Su an kisa bolumlu basit dilde kitaplar moda. Modaya uymak zorunda degilsiin ama toplumun istediklerinide gozden cikarmaman lazim cunku okunmiyicak bi kitabi yazmak cok bencilce olur.
-
Sizde işin iyice cılkını çıkarmışsınız.Adam bir kitap yazıcam dünya klasikleri arasına girmesini istiyorum yada nobel ödülü almasını,öldükten sonra nesiller boyu alınıp okunmasını istiyorum iddaasında değil ki.Kimse kimseden bir tolstoy olmasını beklemiyor.Önemli olan yazmak.Yaz,yaza yaza yazmayıda öğrenirsin yanlızca ilk denemiyinse bu işe başlamadan önce kısa öyküler yazmaktan başla.Kitapdan beklentin para ise metal fırtına gibi migros kitaplarında birini yazmaya kalkışma,zamanına yazık emeğine yazık.İlk önce kendin için yaz.
-
Kendine bi konu belirle öncelikle o konu hakkında araştırmalar yap sonra o kony hakkında yazılmış eserleri incele ve kendi yorumunla (öznel) birşeyler yazmaya başla gerisi gelir bunu unutma giriş gelişme sonuç'a dikkat et yani uzata bildiğin kadar uzat betimleme kat araya sıklıkla.. vurgular olsun ne bilim böyle şeyler yap işte :D ama kitap yazmak kolay iş deildir önce makale deneme filan yazmanı öneririm yavaş yavaş benim şu anda 20ye yakın makalem bi o kadarda denemem var daha kitap yazmaya cesaret edemedim ama unutma sonunu düşünen kahraman olamaz (ne alaka anlamadım ama olsun) :x
-
http://www.uzmantv.com/kategori/sanat/edebiyat
bu adres sana anahtarı verir. bunun dışında iyi bir eser ortaya koymak için hayalgücününün geniş olması gerekir. bu ise bilinçaltını güzel imgelerle beslemekle, doldurmakla ilgilidir. dolayısıyla çok okumak bile kıstas değildir. doğru şairlerden, yazarlardan feyz alınırsa bilinçaltındaki o birikim bir şekilde dışarı vurur.
insan iç bilgisi ile bir şeyler yazabilir, yaratım sürecinde bir hissi kablen vuku olabilir ama yetmez bunlar ;) okumazsan yazdıkların güdük kalır. onun için İKRA' :)
ben edebî değeri olan kitap nasıl yazılırın yanıtını verdim ama teorik bir kitap için de söylediklerim geçerli.
-
cok saolun arkadaslar..