Kiyamet Yaklasiyor Mu?
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------CyeD bunu yazdı:
-----------------------------
Alametler yavaş yavaş tamamlanmaya başladı. Zaten Müslümanların acı çekmeyeceği söyleniyor. O zaman benim için sorun yok :)
-----------------------------olum bu nası mantık lan dünya yokolcak müslümana bişi olmucak töbee yarabbi ya bu kullarını nie tam tamına bilgilendirmedin...
-----------------------------Öyle demek istemedim mürit :D Tabiki herkes diğer tarafa gitcek orası ayrı konu da kıyamet koparken Müslümanların acı çekmeyeceği söyleniyor o bakımdan.
-
CyeD bunu yazdı:
-----------------------------XpertVision bunu yazdı:
Alametler yavaş yavaş tamamlanmaya başladı. Zaten Müslümanların acı çekmeyeceği söyleniyor. O zaman benim için sorun yok :)
-----------------------------olum bu nası mantık lan dünya yokolcak müslümana bişi olmucak töbee yarabbi ya bu kullarını nie tam tamına bilgilendirmedin...
-----------------------------Öyle demek istemedim mürit :D Tabiki herkes diğer tarafa gitcek orası ayrı konu da kıyamet koparken Müslümanların acı çekmeyeceği söyleniyor o bakımdan.
-----------------------------mesela ben Müslümanım her türlü b*ku yaptım... Zina,tecevüz,içki,kumar,sigara,uyuşturucu.. ama adam gibi yaşayan bir Hristiyan'dan üstün mü olcam ? O acı çekecek ben çekmicem yani.. Gülesim geldi
edit : ayrıca inşallah yanlış hatırlamıyorumdur.. Peygambere sen bile zamanını bilemeyeceksin deniyor . Yani bunu tartışmanın anlamı ve manası yok.. Belki 13982149 yıl sonra belki yarın belki yarındanda yakın
-
3yıl sonra yok foton kusagı sey olcak yok gezegenler aynısıraya gircek gunesin aktivitesi artcak falan bunları bildiginiz halde bilgisayarın basında oturuyosunuz öyle mi.3yıl sonra tum dunya yokolcak ya da tehlikeye gircekse neden insanlar su anda normal hayatına devam etsinler?madem nasa dogruluyo böle ilginc seyleri orda calısan bilimadamları slak mı 3yıl sora olcegini bile bile aynı hayata devam ediyorlar ve bu kadar onemli biseeyin olcagı cok onceden belli olur bildiiniz gibi astronomide uzayla alakalı seylerde falan onceden tahmin edilebilir yorungeler vs vs. ama bunları sadece bi kaç arkadas biliyo ve onlar da hayatını yasanmaya devam edio aynı hayatı guya 3 yıl sora olcekler,güldürmeyin insanı
-
CureShooT bunu yazdı:
-----------------------------mesela ben Müslümanım her türlü b*ku yaptım... Zina,tecevüz,içki,kumar,sigara,uyuşturucu.. ama adam gibi yaşayan bir Hristiyan'dan üstün mü olcam ? O acı çekecek ben çekmicem yani.. Gülesim geldi
edit : ayrıca inşallah yanlış hatırlamıyorumdur.. Peygambere sen bile zamanını bilemeyeceksin deniyor . Yani bunu tartışmanın anlamı ve manası yok.. Belki 13982149 yıl sonra belki yarın belki yarındanda yakın
-----------------------------Fetva vermiyim şimdi milletin içinde gugıl a bak
-
CyeD bunu yazdı:
-----------------------------CureShooT bunu yazdı:
-----------------------------Kuranı aç bak demeni beklerdim :|
-
CureShooT bunu yazdı:
-----------------------------CureShooT bunu yazdı:
-----------------------------Kuranı aç bak demeni beklerdim :|
-----------------------------Haklısın varsa mealli Kur'an ona bakman daha sağlam :| :)
-
kıyamet gelsede kopsak - ehi ehi ehi
Bu iğrenç espriyi yapmadan da edemedim kusura kalmayın .Ben inanmıyorum kıyamet falan kopacağına , insanoğlu kopacak gelmiş geçmiş nesli tükenmiş binlerce tür akıllı akılsız mahlukat gibi. Kendiyle birlikte dünyanın büyük kısmınıda imha edecek ancak yaşam herzaman bir yolunu bulur , bu gezegende yada diğer bir gezegende / uyduda biryerlerde. Bu gezegende belki zilyon milyorlarca yıl sonra başka bir cisme çarpar yada yıldızına yapışır birşey olur yok olur - yani astreoidlere parçalanır / gaz ve toz bulutu olur. Tozdan geldik toza dönecez nasılsa ...
Dünya ısınıyormuş, su azalıyormuş, o2 bitiyormuş ... ozaman sıcakta yaşayabilen, su yerine başka bir madde kullanan, 02 yerine ne varsa onu soluyarak enerji üretebilen canlıların egemenliği başlar. İnsanlar arasında mutasyon geçirip duruma adapte olabilecek genetik yapılı olanlar varsa onlar da sağ kalabilir tabi ama insanın yada diğer bir memeli hayvanın doğal olarak bu kadar hızlı bir mutasyon yaratıp evrim geçirebileceğini sanmıyorum.İnsan iddia ettiği gibi akıllı bir yaratıksa belki kendini değişime göre değiştirir, hayatta kalmak için "bilimsel" bir takım hileler kullanır.
Durumu açıklamak için abuk subuk kehanetlere dayanıp ahkam kesmeye, nerden geldiği kimin kıçından uydurulduğu meçhul kitaplarda kendi sonumuzu aramaya gerek yok bence milyarlarca yıldır ne olagelmişse yine aynısı olacak. Bu gezegen defalarca yapısal değişim geçirmiş, bir canlı türleri sınıfı yok olup diğeri gelişmiş , bikaç yüz milyon senede bir olağan şeyler bunlar. Bu sefer değişim doğal olmayan yollardan akıllı olduğunu sanan bir türün gezegenini ve kendini mahvetmesi ile gelişiyor ama olsun sonuç olarak bu da diğer bir değişimdir , insanlar ve kuşlar+memeliler çağı biter yeni birşeye yol açar. Bu yeni birşey (şeyler) değişim esnasında hayatta kalabilen - şu anda var olup insanla birlikte yok olmayacak - başka canlılardan türer, insan hegemonyasının kalktığı bir gezegende kendine yaşama alanı bularak gelişir.
Bu gezegen bizden eskidir, bizim tanrılarımızdanda dinlerimizdende devletlerimizdende inandıklarımız inanmadıklarımız hatırlamadığımız en uzak geçmişimizden de eskidir. Doğal olarak bizden çok şey biliyor belki bize ifade etme gereği duymuyor ya da biz anlayamıyorsakta ... Bu gezegenden eski şeylerde vardır hatta , yani gün gelipde bizim gibi sefil yarım akıllıların kıyametinin gelmiş olmasını , kopmasını kopmamasını hiç takacaklarını sanmıyorum. Zilyon milyar yıldır nasıl devam ettilerse aynen bunu sürdürecekler.
-
ağzı olan konuşuyor valla böyle olcak şöyle olcak diye , ama insanlığın yüreğinde tüm yaptıklarına , kendilerini var eden gezegene ve üstünde yaşama karşı işlediği suçlar günahlar için hiçbir pişmanlık yok, kurtulacaz sağ çıkacaz bu yıkımdan hatta kimse artık kanser olmayacak gibi saçma sapık şeylere inanmakta ısrar ediyor...
ha bide diyo ki insan denen maymun, bu gezegen benim için yaratılmış - peki mk neden senden 5 milyar yıl önce yaratıldı ? hatta aştı sapıttı iddia ediyor kainat benim(!) istiyorum ki benim dediği kaniat içinde bişeyle karşılaşsın da görsün sonsuzluğun kaç bucak olduğunu, ancak nasıl bir dehşete çattığını görmeden ölüp giderse hakkaten yazık olur. Arıyacaz tarayacaz evrenin sınırlarında altın bulacaz diye şımarıklık ediyorlar, bulsunlar mesela "dagon" gibi "cthulu" gibi bir kabusu
boku yediniz olm, geri dönüş yok sizin türünüz için bu tüysüz maymun yok olacak sizde gidin kendinize uygun bir ölüm beğenin. gezegen insandan nasılsa intikamını alacak, etki = tepkidir malum bir duvara bile vursan duvarda sana vurur - farketmemiş olabilirsin. Benim tavsiyem intikam günü geldiğinde ortalarda olmamak artık nereye kaçarsınız ayamı , marsa mı yeterki orada olma. Hiç bir canlı bu vahşeti yaşamayı haketmez bence insan bile türünün günahları için bireysel olarak bu acıyı görmeyi haketmez. Slayer ın dediği gibi "kıyamet yaklaşıyor ve ışığı görmeden ölmeniz gerek" (south of heaven)
birazda ben sıkayım madem, dediğim gibi tarih tekerrür edecek herzamanki gibi, insan nasıl içinden çıktığı eskitürün diğer bireylerini katlettiyse hatta yediyse insanın içinden çıkacak başka bir türde insanı konserve yapıp yiyecek artık suyunu sıkıp içermi derisini yüzüp giyermi , kemiklerini çorba mı yapar insafına kalmış, insaf derken insanın ineklere domuzlara foklara kurtlara gösterdiği insaf kadar fazlasını bekleme, kıyamet dediğin nedir ki milyon yılda bir kopmasa olmaz ama yaşam bir yolunu bulur , insan ile ya da insansız.