folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder KKTC'den Çarpıcı Rakamlar



KKTC'den Çarpıcı Rakamlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

    Toplam 265 bin nüfusu var :) bırakın da bu rakamları normal kabul edin :))))


    msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek

    ii oluyo ii bize mustahak...


    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    garga bunu yazdı:
    -----------------------------

    30 sene once:

    TC: bence cok para var, sen bi bok yapmasanda ben sana bakarim...

    KKTCdeki cakallar: ok.

    Kibris TURK Halki: Yapmayin, etmeyin, fabrikalari kapatmayin, makarnamizi, tuvalet kagidimizi bari biz uretelim...

    30 sene sonra:

    TC: ooo olm, maaslar yuksek, hepinizin altinda araba var, gaziniz ucuz benzininiz ucuz...

    KKTCdeki cakallar: vermeseydin lan o zaman. yasasin avrupa, yasasin abd!!!

    Kibris TURK Halki: Paralari hep kendi adamlariniza yedirdiniz, onlar ceplerini doldururken, goz yumdunuz komsuda piser bizede duser dediniz... Yediniz bitirdiniz sikip attiniz... simdi bunun hesabini yine ben odeyecegim biliyorum ama,

    ama canin sagolsun... can borcumuz var.

    not: bi bok bilmeden bu konuya yorum yapacak herkese simdiden selam.


    -----------------------------

    tamamen katılıyorum

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    bu kadar nüfus bu kadar kazanc gayet dogaldir, aynı sekilde lüksemburg vs gibi ülkelerde bu sekilde bir ulusal gelirleri var. adamlarin nüfusu taş catlasa 300 bin anca yapiyor. yani gayet normal bir durum.

    kaldi ki türkiye icin sadece akdenizde stratejik bi şekilde konuslanmis bir üssümüz gibi düsünün. baska bi poka yaradigini sanmiyorum.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek

    Kıbrısta ingiliz sermayesi döner. 

     

    yoksa siz hala annenizin margarininimi kullanıyorsunuz ?


    Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuz_ruhu_03
    tuz_ruhu_03's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    kumarhaneler.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dejnclea
    dejnclea's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2010
    Erkek

    Kıbrısl olmadan bu yazılanlara nasıl sinirlenildiğini, nasıl haksız yere suçlandığınızı anlayamazsınız aslında..

    Tek tek elimden geldğince açıklık getirmeye çalışayım olaylara.

     

     

    Öncelikle kktcnin nüfusunu ele alalım.

     

    kktcnin nüfusu belli değil. tc kimliğine sahip olan herkes kktc ye gelip kktc nin her imkanından yararlanabiliyor. hastanelerini, okullarını kullanabiliyor.

    Bu nüfus aynı zamanda kıbrıslıların burun kıvıracağı 600 tl gibi ücretlere çalışarak kaçak iş gücü ve kıbrıslıların işsiz kalmasına da sebep oluyor.

     

    KKTC de hemen her şey ithal olduğundan haliyle fiyatlar yüksek, fiyatlar yüksek olduğu için de 600 tl gibi bir fiyata gayet rahat burun kıvırabiliniyor. "Kıbrıslılar buldu da bunuyor. 600 tl'ye burda insanlar bayram eder" diye düşünenlere hatırlatmakta fayda görüyorum. Orası Türkiye, burası Kıbrıs. Şartları eşit düşünmeyin.

     

    Paranızı Türkiye veriyor diyenlere de şöyle bir şey hatırlatayım. Evet paralar Türkiye'den geliyor ancak gene Türkiye'ye gidiyor. Çünkü gıda ürünlerimizden kıyafetlerimize, tabak çanaktan ıvır zıvıra kadar hemen hemen her şey Türkiye'den ithal. Hal böyle olunca Türkiye'den gelen para yine Türkiye'ye dönüyor, bizde bir şey kaldığı yok yani rahat olun. Benzer şekilde güneyde çalışan kıbrıslıların getirdiği paralar da Türkiye'ye gidiyor. Yani Türkiye bu işten karlı çıkıyor hiç şüpheniz olmasın. Bunlara bir de o paraların "kredi" olarak verildiğini eklersek sanırım kimse KKTC'nin Türkiye'nin sırtında kambur olduğunu söyleyemez.

     

    Neyse bunları hatırlattıktan sonra yazıya gelelim. Gerçi bu yazıyı açıklamaya çalışmayı da abes görüyorum. KKTC ve Türkiye görünüşte iki farklı ülke. Bu açıklamaları yaparken kendimi sanki Hollanda'da durum bu, çünkü böyle böyle böyle böyle şeyler var dermiş gibi hissediyorum ama halen bazı zihinlerde kendine yer bulan "Kıbrıslıları biz besiyoruz" mentalitesinden ötürü açıklıyorum onları utandırmak için.

     

     

     

    Her yurttaşa bir araç düşmesi normal. Toplu taşıma diye bişey yok çünkü.

     

    Öğretmenler konusunda verilen sayılara gülüyorum. Birkaç sene önce mezun olan bir arkadaşımın sınıfında 40 öğrenci var. Tabii ki bunun sebepleri var. Başta da KKTC ilköğretim kurumlarındaki öğrencilerin %37 sinin sadece TC vatandaşı olması, yani kayıtsız nüfusa tabi olması sayılabilir. Yani öğretmen sayısı ile ilgili verilen bilgi saçmalıktan ibaret. Ayrıca KKTC'nin De Facto nüfusuna yönelik bir sayım yapılmasından kaçınılıyor nedense.

     

    Evet memur maaşları yaklaşık o aralıkta. Ama TC de en ucuz t shirt ne kadar ? Biz burda 10 tl'ye t shirt görürsek balıklama atlıyoruz ucuz diye. Aynı şekilde standart bir yemek ne kadar ? Biz burda kişi başı 15 tl verince ucuzmuş diyoruz.

     

    Emeklilik ikramiyesini de aynı şekilde iki farklı ülkenin fiyat durumlarını yorumlayarak siz düşünün.

     

    KKTC'de benzin, son yapılan 2 kuruşluk indirimle birlikte 2.08 lira. Gaz fiyatını bilmiyorum ama belirtmek isterim ki KKTC'de doğal gaz diye bir şey yok. Yemek yapmak için o tüp gaza gereksinim var ve bu da muhtemelen arz-talep'in bir getirisi olarak düşük fiyata mal oluyor bize.

     

    TC deki alkollü içki fiyatlarını bilmiyorum. KKTC de bir şişe Jack Daniels 50 tl civarında, bir şişe Jim Beam 20 tl civarında. Onu siz kıyaslayın.

     

    KKTC nin yerlisiyim ama ne lüks apartmanımız var ne de havuzlu villamız. Ayrıca "köhne evlerde fahiş fiyatla kalıyorlar" kısmında biraz demagoji yapılmış. Hiç de öyle bir şey yok. Ev fiyatları tabii ki Türkiye'ye kıyasla yüksek. Bu da yukarda da belirttiğim hayat pahalılığının yüksek olmasının sebebi.

     

    En ağır pis işleri TCliler, Pakistanlılar v.s. arasında paylaşılıyor denilmiş. bu da demagoji mesela. Aslında yukarda da yazdım benzer bişeyi. Bu gibi işleri yapmaya TC liler, Pakistanlılar v.s. uyruklular razı oluyor çünkü bir Kıbrıslı bu işleri yapmak için 1500 lira isterse TC'li ya da Pakistanlı 700 lira istiyor. Onun geldiği yerde bu para gayet makul çünkü. Burda yemeyip içmeyip TC de apartman kaldıran inşaat işçileri var.

     

    Bahse konu pasaportlar kesinlikle ama kesinlikle "Rum pasaportu" değildir, "Kıbrıs Cumhuriyeti" pasaportudur. Türk tarafı Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki haklarından feragat edip KKTC yi kurduğu için yönetim Rumlardadır sadece. Bugün Türkler vazgeçip biz haklarımızı geri istiyoruz deseler Rumlar buna razı olmak durumundadırlar. Yani sadece biz istemediğimiz için Rumlar Kıbrıs Cumhuriyeti'ne egemendirler. Dünyada tanınan Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportu da adalı türklerin dünyaya açılmak için tek şansları olduğundan rağbet görmektedir. Yadırganacak bir tarafı yoktur.

     

    Evet hemen hemen her aile devletten maaş alıyor. Bu kötü birşey mi peki? Yazıda kötü birşeymiş gibi yazılmış da ondan soruyorum.

     

    Ekonomi kimlerin denetiminde bilmiyorum ama parayı veren TC büyükelçiliği büyük oranda nerelere harcanacağına da karar veriyor açıkcası. Sitede daha yeniyim İşgal demek istemiyorum dışlarsınız vatan haini dersiniz falan ama KKTC denen şey düpedüz TC işgal bölgesidir =). Dışardan nasıl görünüyor bilmiyorum ama böyle olduğu içeriden ayan beyan ortadadır.

     

     

     

    "KKTC'nin kendini asılzade, üstün ırk gören yerlilerinin çocuklarının önemli bölümü lise ve üniversite eğitimlerini Rum kesimindeki, İngiltere'deki ve ABD'deki okullarda yapıyorlar. KKTC devleti, eğitimini yurtdışında yapan yurttaşlarına ayda 1.200 TL dolayında karşılıksız burs veriyor."

     

    Bunu sakın ama sakın 3. ülkede okuyan bir Kıbrıslıya söylemeyin döver möver alimallah. 3. ülkede okuyanlara burs diye bir şey yok arkadaşlar. Tamamen uydurma. Hele hele 1200 dolayında karşılıksız burs diye bir şey kktc ya da tc de okuyanlara bile yok. Tamamen saçmalamış yazar.

     

    Bazı özel üniversitelere sınavsız, para karşılığı kayıt yapılabilyiyor evet. Ve evet mezun kalitesi düşük. Ve evet binlerce işsiz mühendis var. Ama aynı şeyi diğer ülke vatandaşları da yapabilir. Bu bazı özel üniversitelerin tek istediği para. Gayet rahatlıkla bir Tc li de parasını verip okuyabilir, Guantanamolu da. Bütün suçu KKTC lilere yıkmak insafsızlıktır. Ayrıca bunların hemen hemen hiçbiri kamuda işe giremiyor. Bu kısım da uydurma.

     

     

     

    Bunlar yanında maalesef ve maalesef yazarın haklı olduğu neredeyse tek kısım müşavirler hususu. Biz de az bağırmadık bu müşavirlere. Ama maalesef ve maalesef müşavirler varolmaya ve devletin ensesinden beslenmeye devam ediyor.

     

     

    Biraz canımı sıkan bir konu, duygusal davranmış olabilirim ama gerçekler bunlar arkadaşlar. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak özellikle Kıbrıs konusunda çok yaygın. Eğer aklınıza takılan bir şey varsa sorun açıklayayım. Yeter ki önyargılı olmayın, bilmeden konuşmayın, kulaktan dolma bilgilerle bizi yargılamayın. Çooook derin mevzu bu çooook...

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    kusurabakma ama küzey kıbrısın türkiye tarafindan garantörlügünü işgal olarak görebilme ihtimalini bile kınıyorum.. zaten bu yüzdeden kıbrıs türkleri T.C den gelenleri sevmiyor efsanesini yalan zannederdim ama sanirim dogruluk payı cikmaya basliyor anca..  ayrica yunanistanın rum kesimi üzerindeki o büyük gölgesine rumlar bile ses cikarmiyor iken, türkiyenin kıbrıs üzerindeki garantörlügüne nicin karsi cikarlar.. ayrica  ingiliz sömürgesi altinda ama türkiye garantörlügünde bir kuzey kıbrıs desek daha dogrudur.. kuzey kıbrısı hicbir devlet tanımıyor, hic bir ülke yardım göndermiyor, bu yüzdende ithalat ihracat yapılamiyor.. tanınıyor ama aynı zamanda tanınmıyor.. Dünyada kıbrısı rumlarin kabul oldugu görülüyor.. yani  el mecbur küzey kıbrıs türkiyeye sonsuza dek muhtactir.. istese istemese kamburudur.. Atamında hayali topragimiz olmasiydi..

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    cagatay09 bunu yazdı:
    -----------------------------

    kusurabakma ama küzey kıbrısın türkiye tarafindan garantörlügünü işgal olarak görebilme ihtimalini bile kınıyorum.. zaten bu yüzdeden kıbrıs türkleri T.C den gelenleri sevmiyor efsanesini yalan zannederdim ama sanirim dogruluk payı cikmaya basliyor anca..  ayrica yunanistanın rum kesimi üzerindeki o büyük gölgesine rumlar bile ses cikarmiyor iken, türkiyenin kıbrıs üzerindeki garantörlügüne nicin karsi cikarlar.. ayrica  ingiliz sömürgesi altinda ama türkiye garantörlügünde bir kuzey kıbrıs desek daha dogrudur.. kuzey kıbrısı hicbir devlet tanımıyor, hic bir ülke yardım göndermiyor, bu yüzdende ithalat ihracat yapılamiyor.. tanınıyor ama aynı zamanda tanınmıyor.. Dünyada kıbrısı rumlarin kabul oldugu görülüyor.. yani  el mecbur küzey kıbrıs türkiyeye sonsuza dek muhtactir.. istese istemese kamburudur.. Atamında hayali topragimiz olmasiydi..


    -----------------------------

     

    ben hala toprağımız olabileceğine inanıyorum , bu saatten sonra gidip rumlarla işbirliği yapmak bundan 50 yıl sora o adada türk kalmaması tamamen greekleşmesi anlamına geliyor ( yani az da olsa türk olduğunu inkaar meyen kişiler de kalmayacak )

     

    evet işgal ettik niye ettik ingilizler rumları kışkırttı onlarda türklere saldırdı bizde göz yumamadık girdik acaba girmeseydik izleseydik daha mı iyiydi ?

    şuanda bir çözüme kavuşturulmamış olması kıbrıs halkı dışında herkezin hoşuna gidiyor millet ne paralar yiyor, en iyi şey kuzey in türkiye ile birleştirilmesidir ki 

    bence en iyisi bu

     

    bu arada gidip çalışmak isteyen kktc ye gidip çok kolay iş bulabilir her taraf zaten amele kaynıyor gittim gezdim 4-5 tane kıbrıslı türk (ama ingilizden 1 farkını bulana araba verecem )

    gerisi hep türk tüm çalışanlar , çalışın yemeyin kazanın türkiye de harcayın.. işinize geliyorsa tabi

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dejnclea
    dejnclea's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2010
    Erkek

    cagatay09 bunu yazdı:
    -----------------------------

    kusurabakma ama küzey kıbrısın türkiye tarafindan garantörlügünü işgal olarak görebilme ihtimalini bile kınıyorum.. zaten bu yüzdeden kıbrıs türkleri T.C den gelenleri sevmiyor efsanesini yalan zannederdim ama sanirim dogruluk payı cikmaya basliyor anca..  ayrica yunanistanın rum kesimi üzerindeki o büyük gölgesine rumlar bile ses cikarmiyor iken, türkiyenin kıbrıs üzerindeki garantörlügüne nicin karsi cikarlar.. ayrica  ingiliz sömürgesi altinda ama türkiye garantörlügünde bir kuzey kıbrıs desek daha dogrudur.. kuzey kıbrısı hicbir devlet tanımıyor, hic bir ülke yardım göndermiyor, bu yüzdende ithalat ihracat yapılamiyor.. tanınıyor ama aynı zamanda tanınmıyor.. Dünyada kıbrısı rumlarin kabul oldugu görülüyor.. yani  el mecbur küzey kıbrıs türkiyeye sonsuza dek muhtactir.. istese istemese kamburudur.. Atamında hayali topragimiz olmasiydi..


    -----------------------------

     

    Garantörlük ayrı şeydir, işgal ayrı şeydir. Türkiye'nin Kıbrıslı Türkler üzerindeki garantörlüğü 1960 antlaşmalarında

     

    Adada bozulan anayasal düzeni yeniden tahsis edene kadar

     

    geçerliydi. Türkiye 1974'de bozulan anayasal düzeni tahsis edip geri çekilseydi tamam garantörlük hakkını kullandır derdim. Ancak Türkiye 1974'de adanın kuzeyine geldi, asker ve nüfus yığarak adanın kuzeyinde kıbrıslı rumlara etnik temizlik uyguladı. İşte bu noktada olay işgale giriyor. Rum tarafında Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağının yanına çekilen Yunan bayrağı kadar KKTC 'de KKTC bayrağı yanına çekilen TC bayrağına da karşıyım. Adadaki İngilizlere hepsinden çok karşıyım.

Toplam Hit: 9686 Toplam Mesaj: 60