Klavye Veya Mouse İle Bilgisayarinizi Acin (Basit Anlatim)
-
Power dugmesine eliniz mahkum degil, arzunuza isteginize gore klavye veya mouse ile acabilirsiniz.
Bilgisayar acilirken BIOS'u acin varsa 'INTEGRATED PERIPHERALS' bolumune girin, 'Power On Function' ayarini bulup 'Buttin Only' secenegini 'Mouse Right' yapin oldu bitti bundan sonra mouse sag tik ile bilgisayarinizi acabilirsiniz.
Ayni bolumu 'Password' seklinde ayarlayip 'KB Power On Password" kismina istediginiz 5 haneli sifreyi atar, klavyeden parola ilede acabilirsiniz.
(Klavyenizin . mouseunuzun kalitesine guveniyorsaniz buyrun uygulayin)
-
'KB Power On Password' icinde 5 karakterlik sifre atayacaksin daha sonra pcyi klavye ile acarken bu sifreyi gireceksin
-
hojucuk hocam harikasın yaa.msn versene tanışak.istifade ediim azıcık senden.
-
bu biosun vesile oldugu yeni bir ozellik degilde paylasmak istedim, meraklisi cok oluyor. (tum bioslarda gecerli degil)
pm (ozel mesaj) araciligi ile msnimi yolladim mizahi.
-
mrb bunu bılıyorum teşekkurler ama wireless klavye mause larda bunu yapamıyoruz...
-
bende o seçenek çıkmıyo
-
Sakat ıs gıbı geldı bana :D benım mouse omur azaldı zaten :D gidici klavyede sıfre fılan bos en ıyısı power :D
-
yaf eblkı aranızda beli ağrıyan sırtı ağrıyan ne bilim belinden omurgalarından sorunu olanlar vardır
birde kasa aşağıdaysa yerdeyse her seferınde eğilecek mı adam :D:D
basar klavyesınden mausundan calıstırır makınayı
hem her serferıdne power power nereye kadar monoton olmaya başladı yenılık peşinde olalım gariii
ehuehuehu -
iyide pc kapalıyken klavyede güç olmuyorki nasıl açılıcak :S nasıl veri girişi sağlanacak :S
-
Klavyenin onune gecersin biostan verdigin sifreyi klavyeden tuslayinca bilgisayar hop diye acilir, aaa boylemis dersin. (anakartin jumper ozelligi)
biosuna gore ayarlar degisir, yukarida verdigimin haricince yine baska bir bios icin:
Power /Wake up Control /Power After PWR-Fail :Off /PS2KB Wake Up Select:Password / PS2KB Wae Up from S3/S4/S5:Any Key /Power Button Lock:Enabled yolunu izleyerek klavye ile pc acabilirsiniz. (power tusu devre disi kalir)
-
eywallah hoca sagolasın yaptım az once guzel oldu baya