Klima Önerisi.
-
walla hacım 9000 btu yeter size
sektörün kralı toshiba ve mitsubishi
klimada 3. önemli unsur ne kadar elektirk yaktığı.şimdi ucuza alırsın ama fatura kabarık gelebir
bunun için mutlaka A+ enerji al
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
24 ya da 18 btu yeter 30m2 ye sanırım..
-----------------------------Hocam ne yaptın ıcerıye sok odası yapamacaklar alt tarafı ıcerıyı serınletecekler 9000 yeterlı gelır tabı sehrıne ve odanın konumuna gore 1 ustununude tercıh edebılırsınız ama 9000 lık yetecekdır
-
ya bu klimalar 2. ellerde fen düşüyor fiyatları anlayan bakıp bilgi versin alınır mı alınmazmı
bunun gibi çok görüyorum
-
@cyrpt
bir miktar mühendislik var naçizane :)))
Abicim 30m2 oda olmaz .. Burası olsa olsa salondur ve köşedir camları vardır lambası içinde insanı tvsi püsürü vardır 9000 biraz zor yeter ALARKO CARİERin sitesinde hesap vardı ordan baksın evin durumuna göre arkadaş...
edit
http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?ID=AC39
ben kaba hesap izmirde arakat güney ve batı cepheli 6x5 köşe oda için 20küsür buldum
-
Toshibanın 70 Wattlıkları var şimdi. Bence çok ideal. Eğer performans farkı oluşturmazsa aynı btu da başka klimaların fazla yakması durumunda 70lık toshiba kendini faturada öder gibime geliyor bana... Tabi gücü 70Watta düşüreceğiz diye performanstan, özellikten kesmişlerse o ayrı...
Arçelik kullanıyorum bende, 24.000 btu luk plasma. Biz evde sigara kullanmıyoruz, misafirler geliyor, onlar sigara içtiğinde çok işe yarıyor bu özelliği. Hemde A+...
-
Paran varsa Daıkın,yok sadece üflesin diyorsan demirdöküm al....
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
@cyrpt
bir miktar mühendislik var naçizane :)))
Abicim 30m2 oda olmaz .. Burası olsa olsa salondur ve köşedir camları vardır lambası içinde insanı tvsi püsürü vardır 9000 biraz zor yeter ALARKO CARİERin sitesinde hesap vardı ordan baksın evin durumuna göre arkadaş...
edit
http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?ID=AC39
ben kaba hesap izmirde arakat güney ve batı cepheli 6x5 köşe oda için 20küsür buldum
-----------------------------hocam bılgıne saygı duyarım ama salon olsun 12000 desen tamam derımde 18000 dıyorsun sen adamları hasta edecen yazın oratsında tamam hızlı sogutur kabulumde sok odası degılkı yavas yavas sogutsun bunun ılk alım malıyetı var bırde kullanırkenkı malıyetı var.işin bir diyer yanı ikimizinde dedıgı gıbı sehır ve konum
Not: muhendıslık derken?
-
Hazır konusu açılmışken bişi sorucam.Klima en çok enerjiyi açarken harcıyor diyorlar bu doğrumu acaba? Ev sıcak olunca arada açıyorum serinleyince kapatıyorum.Eğer öyle bişi varsa öğreneyim dicektim.Biraz araştırdım nette ama göremedim :)
-
hocam kompresor herzaman ılk kalkısda en fazla gucu cekerve gazı normal calısma kosullarına getırınceye kadar enfazla yoruldugu zamandır. bellı bır donguye ulastıgında daha az yakar. bır araba gıbı dusun...
-
LG&Beko Öneririm çok iyi ve kullanışlı kardeşim 2 senedir kullanıyorum güzel soğutuyor güzel ısıtıyor...