Klima Sorunu
-
Btu hesaplaması su şekilde oluyor hocam
Marmara bölgesi 385
Akdeniz 445
İç Anadolu 346
Evimiz Marmara da varsayalım , oda metrekaresi 23 olsun
385*23: 8855 çıkan sonuca 600 ekliyoruz
8855+600: 9455
Bu durumda 9 biraz yeteriz 12 btu Luk klima yeterli görünüyor.
Bölgeniz btusu çarpı metrekare çıkan sonuca 600 ekle bu kadar hocam
-
gozkopat bunu yazdı
Btu hesaplaması su şekilde oluyor hocam
Marmara bölgesi 385
Akdeniz 445
İç Anadolu 346
Evimiz Marmara da varsayalım , oda metrekaresi 23 olsun
385*23: 8855 çıkan sonuca 600 ekliyoruz
8855+600: 9455
Bu durumda 9 biraz yeteriz 12 btu Luk klima yeterli görünüyor.
Bölgeniz btusu çarpı metrekare çıkan sonuca 600 ekle bu kadar hocam
matematiksel olarak yetiyor uygulama tırt :)
-
A_REX bunu yazdı
klima soguk üflüyor ama içerisi 29 dereden asagı düşmüyor.
agız üfleme sıcaklıgını 10 12 derece 23 metre kare sogutması gerekiyor
Geçen sene bende de benzeri sorun vardı ilkin gaz sanmıştım meğerse kondastör diğer adı kapasitör diye bir parça var dış ünitenin içinde elektrik akımını mı ne işte onu dengeliyor.
Düşüğü yükseltiyor yükseği düşürüyor gibi
Geçen sene 120tl idi parçanın kendisi ve ben kendim takmıştım. Sonrada daha iyi soğutmaya başladı.
Haa gündüz ile gece verimi arasında çok fark var. Mesela gündüz duvarlar ve tavan dahi ısınıyor bu ise soğutmaya mani oluyor çünkü duvarlardan ısı yayılıyor ister istemez
aliyk tarafından 08/Haz/24 16:43 tarihinde düzenlenmiştir -
aliyk bunu yazdıA_REX bunu yazdı
klima soguk üflüyor ama içerisi 29 dereden asagı düşmüyor.
agız üfleme sıcaklıgını 10 12 derece 23 metre kare sogutması gerekiyor
Geçen sene bende de benzeri sorun vardı ilkin gaz sanmıştım meğerse kondastör diğer adı kapasitör diye bir parça var dış ünitenin içinde elektrik akımını mı ne işte onu dengeliyor.
Düşüğü yükseltiyor yükseği düşürüyor gibi
Geçen sene 120tl idi parçanın kendisi ve ben kendim takmıştım. Sonrada daha iyi soğutmaya başladı.
Haa gündüz ile gece verimi arasında çok fark var. Mesela gündüz duvarlar ve tavan dahi ısınıyor bu ise soğutmaya mani oluyor çünkü duvarlardan ısı yayılıyor ister istemez
duvarlrı ölçüyorum 32 derece çıkıyor. o kdr sıcak. klima çalısırken.
-
Bende onu açılmışken sorayim bugun yeni bir klima aldım da montaj yapılırken vakumlama yapılması gerekiyormuş sanırım yapmazlarsa nasıl bir yol izlemeliyim
-
seagate189 bunu yazdı
Bende onu açılmışken sorayim bugun yeni bir klima aldım da montaj yapılırken vakumlama yapılması gerekiyormuş sanırım yapmazlarsa nasıl bir yol izlemeliyim
baba geldiklerinde söyle vakum yapmadan montajlamayın de. bizşmkine bastılar sogutmuyor.
-
seagate189 bunu yazdı
Adem Helvaci videolarini incele.
Tüketici mahkemesine falan veriyor sanırım. Emsal karar falan vardir.
Ama konu oraya gelmeden klimaciyla kararli konusarak cozebilirsin diye umuyorum.
-
Klima
-
seagate189 bunu yazdı
Ben daha önce görüşmüştüm. Vakumlama amacı boruların içinde ki nemin alınması veya olabilecek pisliklerin çekilmesi için olduğu söylenmişti.
SIFIR klimalar takılırken borular ( parçalar vs ) zaten vakumlanmış olarak peketleniyor. Eğer tekrardan klima gazı bastırmıyor yada klimayı bir yerden başka bir yere taşımıyorsanız gerek yok demişlerdi.
-
THT2005 bunu yazdıseagate189 bunu yazdı
Ben daha önce görüşmüştüm. Vakumlama amacı boruların içinde ki nemin alınması veya olabilecek pisliklerin çekilmesi için olduğu söylenmişti.
SIFIR klimalar takılırken borular ( parçalar vs ) zaten vakumlanmış olarak peketleniyor. Eğer tekrardan klima gazı bastırmıyor yada klimayı bir yerden başka bir yere taşımıyorsanız gerek yok demişlerdi.
@THT2005 mevcut montajli klima var birkac senedir calismiyor, calistirdim gecen iceri su damlatiyor.
Temizlenmesi gerek disari kirli suyu akitan hortumunun belli ki, ve gaz bastıracagız haliyle bayagidir atil durdugundan.
*Buna vakumlama da yaptirmali miyiz?