Klima Sorunu
-
klimayı çalıştır klimaya giren bakır dönüş borusu var biri sıcak biri soguk boru terleme yapıyorsa klimada sorun yoktur
-
Vakumlama demontaj da oluyor. Montaj da yok öyle birşey
-
LaNCeLoT bunu yazdıTHT2005 bunu yazdıseagate189 bunu yazdı
Bende onu açılmışken sorayim bugun yeni bir klima aldım da montaj yapılırken vakumlama yapılması gerekiyormuş sanırım yapmazlarsa nasıl bir yol izlemeliyim
Ben daha önce görüşmüştüm. Vakumlama amacı boruların içinde ki nemin alınması veya olabilecek pisliklerin çekilmesi için olduğu söylenmişti.
SIFIR klimalar takılırken borular ( parçalar vs ) zaten vakumlanmış olarak peketleniyor. Eğer tekrardan klima gazı bastırmıyor yada klimayı bir yerden başka bir yere taşımıyorsanız gerek yok demişlerdi.
@THT2005 mevcut montajli klima var birkac senedir calismiyor, calistirdim gecen iceri su damlatiyor.
Temizlenmesi gerek disari kirli suyu akitan hortumunun belli ki, ve gaz bastıracagız haliyle bayagidir atil durdugundan.
*Buna vakumlama da yaptirmali miyiz?
Tahliye hortumu tıkanmıştır üfle bak hava gitmiyorsa tıkalıdır açarsan su damlatmaz.
-
klimacı değilim ama aynı sorun bende de oldu.. 3 katlı evde oturuyorum toplamda 4 klimam var hepsi 12000 btu.. aynı senin gibi en üst kat klima calısmadığında bildiğin 45 altına inmiyor 1 haftadır ( antalyanın merkezindeyim ). üst kattaki odada klimayı açtığımda klimayı 18 derecede calıstırıyorum. oda sıcaklığı 26 lardan aşağı inmiyor.
dün sorunu bi nebze cozdüm belki işine yarar tarif ediyim.. sıcak hava her zaman yukarı eğilim gösterir. yani o odanın bikere kapısını felan kapatıp evin içindeki hava akısını kesmelisin. sonra panjur vs varsa kapatmalısın. panjur yoksa eğer camlar için yansıtıcı filmler var kullanmalısın. ısı yalıtımı olmadığı için ev bina felan duvarlar da sıcaktır.
bunları yaparsan 3 4 derece en az farkediyor ki sende daha fazla farkedecektir. sonra klimayı calıstıracağın zaman cat diye en düşün ısıda acma.. senin klimanda nem alma özelliği vardır. ilk önce odanın nemini bi düşür. eğer sürekli kullanıyorsan bunu öğlende en sıcak saaatte dur serinleyim diye yapma az daha erken calıstırmaya calıs. klima nemini aldıktan sonra soğutmaya geç. mümkünse kapıyı pencereyi cok açmamaya calıs. sürekli dur kapatayım dur acayım gibi aç kapa yapma.. kullanmadığın zamanlarda eko moda alabilirsin. yada biraz orta bı isida calıstırabilirsin. aç kapa yapmaya göre daha az elektrik tüketimi olacaktır.
söylediklerimi bi dene bence. iş görüyosa yazarsın buraya. -
Vakumlama olayi icin su videoyu izlemenizi oneririm
https://m.youtube.com/watch?v=SsSY1lzKSmc
Yapılması gerekli arkadaşlar ozetle.
-
csabanci bunu yazdı
klimacı değilim ama aynı sorun bende de oldu.. 3 katlı evde oturuyorum toplamda 4 klimam var hepsi 12000 btu.. aynı senin gibi en üst kat klima calısmadığında bildiğin 45 altına inmiyor 1 haftadır ( antalyanın merkezindeyim ). üst kattaki odada klimayı açtığımda klimayı 18 derecede calıstırıyorum. oda sıcaklığı 26 lardan aşağı inmiyor.
dün sorunu bi nebze cozdüm belki işine yarar tarif ediyim.. sıcak hava her zaman yukarı eğilim gösterir. yani o odanın bikere kapısını felan kapatıp evin içindeki hava akısını kesmelisin. sonra panjur vs varsa kapatmalısın. panjur yoksa eğer camlar için yansıtıcı filmler var kullanmalısın. ısı yalıtımı olmadığı için ev bina felan duvarlar da sıcaktır.
bunları yaparsan 3 4 derece en az farkediyor ki sende daha fazla farkedecektir. sonra klimayı calıstıracağın zaman cat diye en düşün ısıda acma.. senin klimanda nem alma özelliği vardır. ilk önce odanın nemini bi düşür. eğer sürekli kullanıyorsan bunu öğlende en sıcak saaatte dur serinleyim diye yapma az daha erken calıstırmaya calıs. klima nemini aldıktan sonra soğutmaya geç. mümkünse kapıyı pencereyi cok açmamaya calıs. sürekli dur kapatayım dur acayım gibi aç kapa yapma.. kullanmadığın zamanlarda eko moda alabilirsin. yada biraz orta bı isida calıstırabilirsin. aç kapa yapmaya göre daha az elektrik tüketimi olacaktır.
söylediklerimi bi dene bence. iş görüyosa yazarsın buraya.bölgede nem yüzde 80 çok nemli zaten. öglen çalıştırdıgımd imkanı yok sogutamaz. sabahtan açacaksın ancak öyle soguyacak. öglen oda idare eder derecede. 12 yerine 18 almk lazım oda çok para 35k yani bununla ufak ufak devam.
-
ayrıca hava 32 33 dereceye düştügünde sogutuyor arkadaşlar. klima dış etkenler ısı yalıtımı, tek cam, en üst kat oldugundan sogutamıyor. benden tavsiye klima alacak arkadaşlar. en üst kat ve ısı yalıtımı yoksa. mevcut yeten klimanın 1 üstünü almalılar.
12 ise 18
18 ise 24
yoksa kesinlikle sogutamıyor.
-
İstanbul'dayım . 12000 btu bütün evi soğutuyor . Bulunduğu odayı buzhaneye çeviriyor . Çok düşük ayarda kullanamıyorum o yüzden . Sana tavsiyem cam ve kapılardaki hava geçirgenliğini engelle . Süngerle yalıtım sağla. Bir yerden hava kaçağı varsa işin çok zor .
-
A_REX bunu yazdı
ayrıca hava 32 33 dereceye düştügünde sogutuyor arkadaşlar. klima dış etkenler ısı yalıtımı, tek cam, en üst kat oldugundan sogutamıyor. benden tavsiye klima alacak arkadaşlar. en üst kat ve ısı yalıtımı yoksa. mevcut yeten klimanın 1 üstünü almalılar.
12 ise 18
18 ise 24
yoksa kesinlikle sogutamıyor.
aynen bide dıs ünite ile içeri gelen hortumların izolasyonu da önemli.. ben antalya da yasıyorum genelde montajı yapılırken dıs ünite direk güneşin alnına yerlestiriyorlar genelde cünki balkon cepheleri benim olduğum lokasyonda coğunlukla güneye yada güney batıya baktığı için özellikle yazları 14.00 dan sonra gün batımına kadar güneşe alıyor. bence bu da yanlıs bir durum. birde arkadaşların dediği gibi cam izolasyonları felan şart.. özellikle panjur olması cok farkediyo.
ben 3 tane 12btu klima aldım geçtiğimiz kıştan önce 10k civarıydı ozaman. markası özellikle seg aldım. kötüleyen de oldu fakat performansını iyi buldum. 12 yerine daha kaliteli bi markadan 18 alsaydım aynı paraya 1 tane alabiliyodum. fp olarak kar sayıyorum bu durumu aslında.. 4cü yü bikaç gün önce fuji plus aldım 16 k civarıydı ücreti yeni montajı yapıldı çatı katına.. daha önceki postta yazdıklarımı uyguladım performans aldım acıkcası.. 12 yerine 18 yada 24 almayı bile düşündüm fakat tüm odalarda 12 lik olduğu için 12 lik almayı tercik ettim...
ilginç bi ölcüm istatistiği vereyim.. 3 tane 12 lik seg marka klimanın elektrik tüketimi vestelin 24 lük olanından daha az.. bu bana ilginc ama fp olarak baktığımda doğru izolasyonu sağladığımda tabi daha karlı geldi.
18 lik al diyen olmus fakat şöyle bi durum var orta yollu inverter olan 18 lik klimalar ( baba markalar haric cünki denemedim ) 12 lik arasında süre haricinde cok farkları yok aslında. yada bana öyle geldi bilmiyorm. -
başkan duvardan sıcaklık geliyor hissediyorum amk :) öyle bir ısı yatımsız ev :) bide güneş görüyor ev 45 derece oluyor :)
geçtim kapıyı pencereyi duvar sıcak mk :)
A_REX tarafından 09/Haz/24 21:07 tarihinde düzenlenmiştir