Klima Sorunu
-
A_REX bunu yazdı
başkan duvardan sıcaklık geliyor hissediyorum amk :) öyle bir ısı yatımsız ev :) bide güneş görüyor ev 45 derece oluyor :)
geçtim kapıyı pencereyi duvar sıcak mk :)
dur daha temmuz var ağustos var :) şaka bi yana yazdığına salya sümük haykırdım :)) balkon felan varsa eğer o odada bi balkon perdesi felan da taktır oda bir miktar fayda eder.
geriye tek cözüm kalıyo.. odadaki eşyaları felan cıkar.. yerler parke felansa sök at.. herhangi bi yerden min 4m2 ( 2x2) yada daha büyük şişme bi havuz al.. klimanın karsısında gir havuza uzan.. arada buz felan at işte..
belki mentollü vucut kremleri felan iş görebilir :D:D:D ( espiri tabiki ama olabilitesi var sanki )) -
LaNCeLoT bunu yazdıTHT2005 bunu yazdıseagate189 bunu yazdı
Bende onu açılmışken sorayim bugun yeni bir klima aldım da montaj yapılırken vakumlama yapılması gerekiyormuş sanırım yapmazlarsa nasıl bir yol izlemeliyim
Ben daha önce görüşmüştüm. Vakumlama amacı boruların içinde ki nemin alınması veya olabilecek pisliklerin çekilmesi için olduğu söylenmişti.
SIFIR klimalar takılırken borular ( parçalar vs ) zaten vakumlanmış olarak peketleniyor. Eğer tekrardan klima gazı bastırmıyor yada klimayı bir yerden başka bir yere taşımıyorsanız gerek yok demişlerdi.
@THT2005 mevcut montajli klima var birkac senedir calismiyor, calistirdim gecen iceri su damlatiyor.
Temizlenmesi gerek disari kirli suyu akitan hortumunun belli ki, ve gaz bastıracagız haliyle bayagidir atil durdugundan.
*Buna vakumlama da yaptirmali miyiz?
bir kaç senedir çalışmıyor ise bakıma ihtiyacı vardır diye düşünüyorum.
Klima gazı bastır - filtresini temizle - vakum da yaptır eğer düzelmez ise o zaman başka bir sorun vardır.
Bu arada geçenlerde dış ünite temzlik videosuna denk geldim. Adamlar ünitenin içersinde ki peteği yıkıyordular afadesin ama b..k akıyordu resmen ve soğutmama sebebi olarak gösteriyordular.
-
klimasında amk gerisininde aha şuraya koyacam şişme havuzu. misafir gelirse oda girsin amk :)

-