folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Kodlama Öğrenmek İstiyorum Nerden Öğrenebilirim?

Kodlama Öğrenmek İstiyorum Nerden Öğrenebilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kapo
    Kapo's avatar
    Erkek

Daha bilgili müridlerin affına sığınarak;

Online oyun yapmak için gerekenler;

1-Oyun planı. Ne üzerine olacak, ne tür aksiyonlar içerecek, konusu ne vs.

2-İf-Else döngüsü

3-Random komutu

Sadece bunları kullanarak, metin tabanlı ve durağan resimli bir oyun yapabilirsin. Yanlışmıyım???

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    Kapo bunu yazdı:
    -----------------------------

Daha bilgili müridlerin affına sığınarak;

Online oyun yapmak için gerekenler;

1-Oyun planı. Ne üzerine olacak, ne tür aksiyonlar içerecek, konusu ne vs.

2-İf-Else döngüsü

3-Random komutu

Sadece bunları kullanarak, metin tabanlı ve durağan resimli bir oyun yapabilirsin. Yanlışmıyım???

hocam bilgi için saolda ben mesela ogame gibi bi oyun sitesi yapmak istiyorum onun içinde  kodlama öğrenmek istiyorum.bildiğim dil var oda php ama eğer php olmaz diosanız kodlama ile birlikte aspde öğreniriz yani inş.:D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ben oyun yazmak için asp yada, aspx in daha uygun oldugunu dusunuyorum.

Ama, yine de, PHP de gayet uygun olabılır.

Ben senın acıkcası php bıldıgını sanmıyorum.

Biliyor olsaydın,

Basit bir veritabanı ve birkaç textbox la, bu işin kolayca halledilebileceğini bilirdin.

Ogame, Travian vs...

Bunşar browser oyunları...

Bunlarda zor olan isimler grafikler vs...

Kodlarda bir bok yok ki... 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kapo
    Kapo's avatar
    Erkek

Evet Musket'e katılıyorum benim demek istediğimde buydu. Öncelikle oturup oyunun ne olduğunu düşüneceksin ve neyin ne işe yarayacağını planlayacaksın. Geri kalan herşey textbox, inputbox ve if-else ile random sayı üretmek üzerine yapılıyor. Sanırım senin kodlamadan kastın bu benim söylemeye çalıştığım planlama kısmı.

Burası tamamen sana kalmış. FRP'de ki zar sistemlerini incele, daha kolay olur senin için. Tüm oyunlar zar atma mantığına dayanıyor ;) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

bang-bang bunu yazdı:
    aa başlığı yeni gördüm python fasa fiso c zor gelir bence delphiyle başla syntax kolay sora mssql öğrenirsin, bunlarla üç dört proje çıkarırsın sonna c# kursuna gidersin olur biter bence yanee...

c nin nesi zor gelecek hoca? c hakkında en ufak bir bilgin olmadığı belli..söylentilere bakma sen, kolaydır c.. 

ayrıca pascal öğrenmeden delphi öğrenilir mi? kaldı ki delphi öğrendikten sonra c# öğrenmesine ne gerek var? gereksiz buldum sölediğini.. 

hoca c olarak başla.mantığı c de kap.sora c# ya da c++ ya geçersin. en çok para C ailesinde var.. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bang-bang
    bang-bang's avatar
    Dişi
    attackatak bunu yazdı:

bang-bang bunu yazdı:
    aa başlığı yeni gördüm python fasa fiso c zor gelir bence delphiyle başla syntax kolay sora mssql öğrenirsin, bunlarla üç dört proje çıkarırsın sonna c# kursuna gidersin olur biter bence yanee...

c nin nesi zor gelecek hoca? c hakkında en ufak bir bilgin olmadığı belli..söylentilere bakma sen, kolaydır c..

ayrıca pascal öğrenmeden delphi öğrenilir mi? kaldı ki delphi öğrendikten sonra c# öğrenmesine ne gerek var? gereksiz buldum sölediğini..

hoca c olarak başla.mantığı c de kap.sora c# ya da c++ ya geçersin. en çok para C ailesinde var..

vb öğrencem diye basic öğrenmeye, delphi öğrencem diye pascal öğrenmeye gerek yok delphi object pascal bissürüde türkçe kaynağı var en kolay öğrenebileceği dil sözdizimi kolay microsoft satın almış çöp diil yane hem nesne tabanlı mantığınıda almış oluyo yapısal öğrenicekte nolucak ayrıca mssqlle geliştirilmiş çok uygulaması var açıkkod db porgramlamayıda örenmiş olur... c# öğrenmesine ne gerek var allam allam yarabbim c# gelecek, ya evet c ailesinde para c# c ailesininin içinde operating system yazmıycaksa niye öğrensin c bu insan akademik eğitimmi alıyo kullancakmı c yi senmi yardım edicen tökezlediği yerlerde, çöple kafa doldurmayın ya nereye gitçekseniz oraya.

değişimle ilgili hikayesi hatırlıyom açık denizde süper süzme kaptanımız var zeki ama süzme uzaktan gemiye ışık yakılıyo rotanı değiştir kaptan kızıyo ışık gelen yöne doğru ışık yakıyo sen rotanı değiştir, karşıdan tekrar ışık yanıyo siz rotanızı değiştirin, kaptan tekrar ışık yakıyo hayır sen değiştir ben savaş gemisiyim, karşıdan yine ışık geliyo ben deniz feneriyim, savaş gemisi dönücek ama kayalara çok yaklaşmış dönemiyo bok gibi batıyo.

Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. bang-bangle arkadaşsan ona asla yamuk yapma.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

Delphi

Phyton

PHP

C++

Perl 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risperdal
    risperdal's avatar
    Erkek

web programlama için php tavsiye ederim

php yi seçersen perl sana zor gelmiyecektir.

sonrasında delphi , c# , c++ ne istersen

birde öyle büyük çaplı projelerin yoksa c ailesine falan girme derim ben

Özgür iradeydi şeytanım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    bang-bang bunu yazdı:

değişimle ilgili hikayesi hatırlıyom açık denizde süper süzme kaptanımız var zeki ama süzme uzaktan gemiye ışık yakılıyo rotanı değiştir kaptan kızıyo ışık gelen yöne doğru ışık yakıyo sen rotanı değiştir, karşıdan tekrar ışık yanıyo siz rotanızı değiştirin, kaptan tekrar ışık yakıyo hayır sen değiştir ben savaş gemisiyim, karşıdan yine ışık geliyo ben deniz feneriyim, savaş gemisi dönücek ama kayalara çok yaklaşmış dönemiyo bok gibi batıyo.

anlamak icin 3 defa okudum.adam bi iki nokta virgul koyar.

All I need is a possibility.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    attackatak bunu yazdı:

bang-bang bunu yazdı:

c nin nesi zor gelecek hoca? c hakkında en ufak bir bilgin olmadığı belli..söylentilere bakma sen, kolaydır c.. 

ayrıca pascal öğrenmeden delphi öğrenilir mi? kaldı ki delphi öğrendikten sonra c# öğrenmesine ne gerek var? gereksiz buldum sölediğini.. 

hoca c olarak başla.mantığı c de kap.sora c# ya da c++ ya geçersin. en çok para C ailesinde var.. 

C ile C# arasındaki en büyük ortak nokta "C" harfi... 

Toplam Hit: 10548 Toplam Mesaj: 30