Kodlama Öğrenmek İstiyorum Nerden Öğrenebilirim?
-
bulutbey bunu yazdı:
-----------------------------bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------
aa başlığı yeni gördüm python fasa fiso c zor gelir bence delphiyle başla syntax kolay sora mssql öğrenirsin, bunlarla üç dört proje çıkarırsın sonna c# kursuna gidersin olur biter bence yanee...
-----------------------------
YA DEGETpython un neresi fasa fiso bi bok bilmeyipte yazdıgın kanısındayım
python hakkında dünyanın en ünlü hackerlarından eric steven raymond un üstad felsefesi isimli yazısnı oku ;) http://www.belgeler.org/howto/hacker-howto/hacker-howto.html
c# ve vb için sakınılması gereken diller diyodu ;)
-----------------------------Bir duvardan birşeyleri geçirmek için,
Ufak ve işeyaramaz parçalar kullanmalısın...
Bir duvar örmek içinse büyük ve kullanışlı tuğlalar...
Eğer birşeyler üretecek/yapacaksan. C# vb.net alayına basar.
Yok exploit vs le uğraşacaksan zaten bu diller,
Zarar vermene izin vermez.
-
bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------vb öğrencem diye basic öğrenmeye, delphi öğrencem diye pascal öğrenmeye gerek yok delphi object pascal bissürüde türkçe kaynağı var en kolay öğrenebileceği dil sözdizimi kolay microsoft satın almış çöp diil yane hem nesne tabanlı mantığınıda almış oluyo yapısal öğrenicekte nolucak ayrıca mssqlle geliştirilmiş çok uygulaması var açıkkod db porgramlamayıda örenmiş olur... c# öğrenmesine ne gerek var allam allam yarabbim c# gelecek, ya evet c ailesinde para c# c ailesininin içinde operating system yazmıycaksa niye öğrensin c bu insan akademik eğitimmi alıyo kullancakmı c yi senmi yardım edicen tökezlediği yerlerde, çöple kafa doldurmayın ya nereye gitçekseniz oraya.
-----------------------------delphi öğrenmek için nasıl pascal a gerek yok? hocam delphi de bi hesap makinesi yazsana bana tamamiyle görsel olarak?
c#yi öğrenebilmesi için internette dolu görsel eğitim var. başlasın bi C ya da Pascal ile mantığını kavrasın.sonrasında delphi mi kasacak C# mi kasacak karar versin.
-
tmm hocalarım herkes sağ olsun musket hocam yardımcı oldu bana asp yi öğren ben sana oyunu yapmanda yardımcı olıcam dedi sağ olsun
-
Tamam abi haklısın.
Çok bilgilisin.
C# a harcanan yüzlerce milyon dolar saçmalık aslında.
Ben de boşuna öğrendim mesela bu dili.
Ben - Sandman - Compu...
Alayımız malız.
Sağol doğru yolu öğrettiğin için.
Bundan sonra 10 satırda hallettiğim işleri 12038921873 satırda ASM ile halledeceğim.
Hatta MixASM öğrenmeye karar verdim, malum en "Kullanışlı" olanı o.
Ayrıca alalım işletim sistemlerini ele...
Yazsana Phytoon la bi işletim sistemi ?
Bana bir boot yaz da susayım ben ?
Hatta dil sınırlaması da yok.
Sanki hergün işletim sistemi yazıyoruz amk.
Kendi registry panel ini fln yazmıyorsun hoca.
OS diyorsun OS.
Saysana dünyada kaç tane OS yazılmış bu güne kadar ?
-
Öncelikle ben Pythonuda çok iyi biliyorum C#.netide Pcye zarar veremez demişsin C# için bende sana Framework altında çalışan dillerin çogu veremez derim buna Pythonda dahildir haaa bana o zaman C ile kendi kütüphanemi yazar eklerim dersen eyw ama o zaman .Net plartformu altında C yada başka dille yazdıgın programın çıktısını alabiliyorsun hoş plartformdan bagımsız kavramı kalmıyor ama yapabiliyorsun.Aynı şekilde Javada Virtual machine sebebiyle bir çok zararlı eylemi gercekleştiremez bu durumda Javada mı basit bir dil?
Pythona gelince ben çok severim tadınada doyum olmaz.Hatta şu anda Civilization 4'ü bilmem kaçıncı kez yüklüyorum bu oynun büyük bir kısmı Python ile yazılmştır hani Anacondaya yada Parduse gelinceye kadar Pythonun daha çok olayı var....
İnsanların anlamadıkları şey A dili iyidir B dili boktandır olayı degil?Hangi dil hangi konularda iyidir ne şekilde kullanılmalıdır olayıdır.Evet belki Java ve .Net plartformları bir çok işi
bir arada yapabilmemizi saglıyor Web'den tutunda Mobil programcılıga kadar ama gercekte bunlar konularındaki en iyi diller mi?Yada kişiye en uygun?O yüzden birbirinize laf söylemeden önce öbür adamın öbür dilde yapıpta sizin yapamadıgınız şeyleri düşünün.Elalem Pyhon ile oyun yazmış bana ne ben onunla ne yaparım o
önemli.........
Edit:Birde sana Anacondada ki Python kodu çokta bir sikim degil işin ucunda yaptıgı iş çok basit ve rutin bunun haricinde zaten önce sanal bir çekirdek kuruldugu için onun üzerine çalışıyor.Yoksa Pythonu kurmadan programı nasıl çalıştırıcaksın ;)...Python yada .Net ile işletim sistemi zaten yazılamaz ne yaptınız hacım işletim sistemi için arac,oyun moyun yazılır ancak ne yaptınız abicim siz..... -
Arkadaş "Dil biliyorum ama kodlama öğrenmek istiyorum" diyor yanlis anlamadiysam.Hocam kodlamanin bildigin dili kullanmak oldugunu soylesem hayal kirikligi yasarmisn acaba?
Not defteri belgesini ac uzantisini .php yap;madem PHP biliyorsun kodla bakalim.
-
Bu tamamen senin işletim sisteminden ne anladıgına dayanıyor...Python yapı olarak herhangi bir donanımı "direk" olarak kontrol edicek bir durumda degildir.İşletim sistemi denilen şey Kernel(hem windows hemde *nix aileleri için) adamlar Python ile Pardus'e program yazdılar Linux'u Python ile yazmadılar ikisi arasındaki ince çizgiyi kaçırıyorsun....O yazılan araçlar Java ilede yazılabilir C ilede .Net'lede(evet Linux altında Mono .Net'i çalıştırıyor) senin bu mentalitenden yola çıkarsak Vistanın büyük bir kısmı C# ile geliştirilmiştir yani demek ki onlada işletim sistemi yapılabiliyor ama kaldır bakalım .Net FrameWork'ü..Pythonun Parduste yaptıgı şey temel olarak kernele parametreler yollamak bazı Conf. dosyalarını editlemek ve benzeri işlerdir.Yani tutup kimse Apache yönetmek istiyoruz yapıcagımız şey Apachenin var olan ayar dosyalarını yönetmek bunu her hangi bir Text editörlede yapabiliriz yada işimizi kolaylaştırmak için hazırlanmış bir Python programıyla....Eğer bu acıdan bakarsak işletim sistemlerinin text editörden ileri gidememesi gerekirki bu tamamen yanlıştır.Python tarzı programlar kernelin üst tabakalarında çalışır ve daha alt seviyelere müdale edemezler bu durumda bunlardan işletim sistemi yazılabilicegini hayal etmek sacmalıktır....
-
bulutbey bunu yazdı:
-----------------------------sandman o zaman niye pardus python ile yazıldı diyolar ? eğer yazılmadıysa ?
(yazdıklarını freenode de sordum doru dediler :D )
-----------------------------küçük bulmuşlar kandırmışlar demekki hocam seni :)
-
Pardus Python ile yazıldıgı kısmından kasıt bir çok yönetim aracı paketleme aracları kritik zımbırtılar Python ile yazılmıştır kısmıdır.Haytında OS nedir diye bilmeyen adama direk girersen Osyapılarına anlamaz...Ondan söyleniyordur