Kola İçince Vucudumuzda Neler Oluyor...
-
volkan bunu yazdı:
-----------------------------
Silent_King bunu yazdı:
volkan bunu yazdı:
yaw ne sacma yorumlar yapılmış herkez geyik havasında adam ne güzel vucudun kola ya verdiği tepkimeyi paylaşmış gunde 2.5 lt kola deviriyodum diet karar verdim şılapsız yağ donusuyomus bırakıyom kolayı (:
-----------------------------hocam günde 1ç5 ta ben içiyorum. zap zayıfım... kolakolik oldum :X nası bırakacam ben bu kolayı
-----------------------------vala hacı totoya yağ yapıyo kolanın yerine ayran tuketmeye başladım bim marketlerde hazır ayranlar var içine voktamı atıyolar napıyolar içerken gevzimi yakıo kola gibi :D
-----------------------------toto ya yağ mı yapıo alla alla :)
-
8 sene, günde 3-5 litre arası kola içen biri olarak, yani eve her gün 2 tane 2.5 litre girerdi; dişlerim çürüdü, midemde gastrit oldu.Sadece buda değil.
kolayı bırakmaya başladığınızda,3 ay gibi bir sürede mide, bağırsaklarınızda ve savunma sisteminizde yamukluklar oluyor.NEden mi ?
Sürekli kola içtiğinizde midenize asit giriyor.Mide, kendi asitini az salgılıyor.Sonrasında kolayı keserseniz, mide hala az salgılıyor ve mikroplar ölmediğinden bağırsaklara kadar geliyor.Sonrasında mide çok salgılıyor.Az, çok, az, çok ..... Dengeleyene kadar 3 ay sıkıntı çektim.Midem, bağırsaklarım ve savunma sistemimim tamamen çöktü.
Bunun dışında kemiklerle sıkıntı oluyor.Sertleşemiyor.Dişleri mahfetti.İstediğiniz kadar fırçalayın.Kola içtikten sonra fırçalamazsanız büyük sıkıntı.Kimyasal bağlarıda etkiliyor.
Bunlar denenmiş tecrübelerdir.Keşke hiç başlamasaydım.Şimdi bir yudum içsem nefret ediyorum.Tadı o kadr güzel değil.Asite hayır !! Ayran yada ice tea kral :)
-
bu arada 8 yıllık kola bağımlısıydım.Örnek olsun diye anlattım.Rakip firma değilim.Önce yemeklerde iyi gider, sonra 1 bardak yerine yemeklerde 2 olur.Sonra çerezle iyi gider.Sonra buz gibisi tek başına iyi gider.
7 yılın sonunda dersin ki ben bırakayım.Sonra olmaz.En fazla olarak 7 senede 10 gün bıraktım.10. gün dedemlerin mutfağındaki sıcak uludağ gazozunu kafaya diktim.Fakat ertesi yıl kafama koyduğum için tamamen bıraktım.
Bu iş esrar, içki, sigara gibidir.Sigaradan iyi olduğunu düşünenler, içtikleri asitin farkındadır umarım.Kafanıza koyduğunuzda bırakabilirsiniz.Soğuk ayran için, soğuk çay için.Kola içmeyin.MEyva suyu için.Vücudunuza çok zararlı.
-
Aklıma gelirse içerim ki buda haftada 2 yada 3 kere falan olur :D benim için bi sıkıntı yoktur heralde :=)
-
Kola içince vücudunuzda ne oluyor ?
- iyi geliyor...
-

kolayı damardan alıyorum varmı ulan..ohh bunun zararını biri yazana kadar da damardan alıcam..karışmayın ölen ölür size ne :)
kolanın da üzerine yazın.. kola içmek cinselliği öldürür..
kola içince karaciheriniz btier. diye yazılar koyun..
BU ŞEKİL ?...(taze hazırlandım ve meclisten onay bekliyor :p) -
kolayı sevmem, turkasınıda cocacolasınıda sevmem, denizliliyim olum ben, zafer gazozumuz var bizim mis gibi, kafein-şeker-asit ihtiyacımı bu gazozla gideriyorum güzel oluyo kolada neymiş :D
-
kola içesim geldi :F
-
birde hiç bimden Le'fer alan oldu mu ? =D
-
HaLFDeviL bunu yazdı:
birde hiç bimden Le'fer alan oldu mu ? =D
-----------------------------le cola almıştım bi zamanlar cahillik işte
cola zararlı filan ama içine ikitanede buz attımı tadına doyulmuyo yapmış elin gavuru