Komediden Anlamayan Recep İvedik"E Gider
-
"Filmin ağzına burnuna girişmek istiyordum." aynı duyguyu bende yaşadım.
-
ben gülüyorum abi
-
Hangi salak gider dedim. Kim bilir nasıl sövmüşlerdir dedim.
bir salak olarak ben iki kere seyrettim bu arada filmi iki kere seyredip güldüğüm içinmi salağım yoksa senin beyenmediğini beyendiğim için mi salağım
yoksa bu salakça yazını eleştirdiğim içinmi salağım ??
-
herkesin farklı bi espri kültürü var kendi ortamınızda yaptığınız bi espri farklı bi yerde yapıldığı zaman reaksiyon almayabilir esprilerin de bi zemini vardır bence bi üslup biçimi ben geliyorum dediğiniz zaman birileri gülebiliyosa bunun bi mazisi üsluptan kaynaklanan bi muzipliği vardır o buna gülmüş bu bunu beğenmiş takılmamak lazım kişi eğlenebilmişse ne güzel komedi filmlerinde (didaktik unsur taşımadığı sürece) anlam amaç aramak yersiz bence bi amaç var güldürebilmek ben de beğenmedim gerçi ama diğerleri beni bağlamaz kültürü zekayı bu tür filmlerle analiz etmeye çalışmak yanlış bence ki bunu yapmaya kalkanlar var absürd komedi diye bi olay var şimdi bu saçmalığı izliyoruz diye saçmasapan olaylarla vakit mi harcamış oluyoruz yoksa o saçmalıkların harmanlanıp zıtlıklarla yahut anlam karmaşalarıyla mantığa uydurulmaya çalışılmalarındaki düşünce sistemini mi didikliyoruz demem o ki aynı olaya farklı açılardan bakabiliyoruz belki birileri bizim görmediğimiz bişeyi görüyor
-
dünyaya biyerinden baktığın entellektüel espri anlayışından bize ne a.k? hazmedemiyosun belli.. bence arog dan daha iyiydi.. 2'yi düşünemiyorum..
Şahan uluslararası bir komedi filmi çekmedi ki, Türkiyeye özel bi film bu.. beğenmiyosan gitme, izleme, otur evinde kus abi :)
-
HighNitro bunu yazdı:
-----------------------------dünyaya biyerinden baktığın entellektüel espri anlayışından bize ne a.k? hazmedemiyosun belli.. bence arog dan daha iyiydi.. 2'yi düşünemiyorum..
Şahan uluslararası bir komedi filmi çekmedi ki, Türkiyeye özel bi film bu.. beğenmiyosan gitme, izleme, otur evinde kus abi :)
-----------------------------
must doğru demiş..
adam bizden biri yani halkdan biri çıkarmaya çalıştı bence de başarılı oldu.
-
HighNitro bunu yazdı:
-----------------------------dünyaya biyerinden baktığın entellektüel espri anlayışından bize ne a.k? hazmedemiyosun belli.. bence arog dan daha iyiydi.. 2'yi düşünemiyorum..
-----------------------------sana mı soracam lan izleyip izlemeyeceğimi :W
recepivedik.in i alıp satmaya bak sen :W
-
gülüyomuyum gülüyorum. Bitti..
gerisini boş vakti olanlar tartışsın dursun
-
Recep İvedik güzel arkadaşım adam taklidi hakkıyla başarıyo. O zaten Cem Yılmaz'la kıyaslanamayacağını da biliyo. Arog'u beğenmeyenler konusunda da arkadaşın biri belirttiği gibi esprileri anlamayn gülemez.
-
bilmemkaç milyon kişinin izlemesi, Recep İvedik'i süper yapmaya değmez.
bizim küçükken yaptığımız espirilere, şakalara benziyor.. ha güldüm mü güldüm.
ama şimdi izleyince o kadar gülmüyorum...
ama cemyılmaz 2008'i hala izler izler gülerim. adam bi kere tiyatro kültürüyle
geliştirmiş kendini...
şahan halkın ne istediğini biliyor, ona göre hareket ediyor.
ama cem yılmaz özgün espiri halka güldürtüyor.
kısacası şahan basite kaçıyor. zor olanı cem yılmaz yapıor. gülünmeyecek şeye
bile güldürebiliyosa bi insan, yeteneğini diğerleriyle kıyaslamak saçma...
Recep Sucks, AROG ROCKS!...
Türkiye'de Cem Yılmaz'ın üstüne komedyen, standupçı tanımam...
Cem Yılmaz biraz daha kurgusal yaklaşırken, diğer komedyenler
zaten bildiğimiz şeyleri gösteriyor bize...
Cem Yılmaz izleyen farkı anlar..