folder Tahribat.com Forumları
linefolder Tahribat.Com - Açık Kapılar Önünde
linefolder Konu Açarken Gösterilen Özensizlikler



Konu Açarken Gösterilen Özensizlikler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek
    AMpul bunu yazdı
    FCN bunu yazdı
    AMpul bunu yazdı

    Ben bu konu kategorisi olayina niye bu kadar takiliyor anlamis degilim. Alisveris konusunu programlama kismina acmaktan bahsetmiyorum, her hangi bir konuyu genel'e acmaktan bahsediyorum.

    Zaten aktif konulardan dusunce muhtemelen konu kaybolup gidecek, sonradan yazani da hortlatiyor diye hasliyoruz. Kim kategori kategori konu ariyor, ben sahsen hic yapmadim, ya konuyu acanin profilinden ya kendi yazdigim cevap uzerinden ya da search ile buluyorum bir konu aradigim zaman.

    Bence gereksiz tatava, kural olsun diye kural.

    bir forum kültüründen anca bukadar uzak olunur.  herşeyi geçtim foruma dışardan gelen ziyaretçi napsın ?  

    Disaridan gelen ziyaretci olayini anlamadim, ama bana ikna edici bir ornek goster, hakikatten konunun kategorisinin konuyu silip adami banlayacak kadar hayati oneme sahip oldugu.

    Forum kulturu deyince, tahribat yapisi geregi vbullettin tarzi forumlardan farkli, ana sayfadaki aktif konular uzerinden yuruyor, cogu kisi sadece basliklari okuyup katkida bulunuyor, baslik aktif listesinden dusunce de tarih oluyor (genelde), ben hic bir konuyu okurken dur bakayim hangi kategoriye acilmis diye bakmiyorum, basliga ve icerige bakiyorum.

    Bullettin tarzi forumlar ise aktif konular degil kategoriler uzerinden yuruyor, isteyen ilgilendigi kategoriye giriyor, oradaki aktif konulari goruyor, oyle bir ortamda kategori onemli, ama tahribatta o kadar onemli degil.

    Seni ikna edip etmemle ilgili olan bir mevzu değil Forum sistemleri ilk çıktığından beri kategori-alt kategori şeklinde tasarlanmış bir yapıdadır. Buda insanların kendi ilgisi ile alakalı içeriğe daha çabuk ve toplu olarak ulaşmasını sağlamak amacılığıyla yapılmış bir mevzudur. Siteye giren ziyaretçi ise ne yapıcak? siteyi anasayfadaki 10 tane konudan mı takip etsin ?  Bu adam yetkisi olmadığı için aramada yapamıyor. Tüm kategorileri genelin altına topladık diyelim. Napsın adam 1000000 sayfa içerisinde alakalı olduğu içeriği bulmaya mı çalışsın ?  

    Tahribat yapısı gereği vbulletin forumlardan farklı falan değildir. Tahribat.com'da özel yazılmış scripti ile vbulletin gibi,mybb gibi,smf gibi bir FORUM'dur. forumu anasayfa üzerinden kısıtlı bir şekilde kullanman ise yine senin problemin. Konu açılınca anasayfaya çıkmayan kategoriler var biliyor muydun ?  veya konuya belli bir süre post girilmemişse yine o konu anasayfaya çıkmaz fakat kategori içerisidne o konu uplanır ve kategori ile ilgili olan insanlar o konuyu yukarda görünce yine açıp cevap verebilir. 

    keza vbulletin'de last activities diye bir bölümde mevcut. vbulletinide istersen kategorilere girmeden sadece en son neler olmuş,kim hangi konuyu açmış veya cevap vermiş şeklinde kullanabilirsin. Bu tamamen tercih meselesi.

    Genel olarak forum kültüründen bir haberiz.  Yapılan yanlışlardan bir kaçı : 

    1- Forumda aynı konudan olmasına ragmen arama yapmadan gidip bir yenisini açmak.

    2- Konunun ilgili kategorisi nedir,ne değildir diye bakmadan ilk gördüğü kategoriye konu açmak

    3- Konu içerisinde ilk mesaj alıntılama  

    4-katıldığı bir topluluğun kurallarını okuma nezaketini göstermeme

    5-konu başlıklarını tamamen özensiz bir şekilde girmek. 

    Bu yazdıklarım aklıma ilk gelenler ve kesinlikle sadece tahribat.com ile ilgili değil bütün forumlarda bunları yapan insanlar mevcut. 

    adam banlama mevzusuda siteye kayıt olduğun andan itibaren kuralları okudum,kabul ettim şeklinde beyan etmiş sayılıyor musun,sayılmıyor musun? tabiki sayılıyorsun. Kurallarda da açıkça yazıyor mu, yazmıyor mu?  ee daha ne ? 

    Yönetim bence gayet haklı bu tarz konularda.

     

    FCN tarafından 17/Eyl/16 18:00 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    @FCN hocam kusura bakma da cok zorlamissin bence, ikna edici bir sav one suremedin. Oncelikle tahribat vbulletin gibi forumlardan pekala farkli cunku kimse senin dedigin gibi kategorilerden takip etmiyor forumu, herkes ana sayfadan takip ediyor. Bununla ilgili bir anket vardi tbt de bir kac yil once, forumu nereden takip ediyorsunuz diye, neredeyse full aktif konulardandi. Hakli cikmak icin birbirimizi kandirmayalim.

    Ben tabii ki hersey genelin altinda olsun taraftari degilim ancak bu isin bu kadar abartilmasini anlamadigimi dile getiriyorum. O kadar ici bos konu aciliyor, sorun burada, istedigin kadar duzgun kategorize et, icerik kalitesi kotu. Yani optimizasyonu yanlis yerlere yapmaya calisiyoruz. Yonetimin yanlis kategoriye acilan konuyu silmesi sekilciliktir, oysa konuyu gercekten okuyup bos ve gereksiz konulari silmesi, yanlis yerdeyse uygun kategoriye tasimasi gorevidir, o konuda bir sikayetim yok, bugune kadar gereksiz diye konumun silindigini hatirlamiyorum, ya da birinin cok gerekli konusunun yanlis yere silindigini.

    Eger kategori olayi dedigin kadar cok onemli ise, ki inanmiyorum tahribat icin cok onemli olduguna, otomatik bir sistem tasarlanabilir, taglara ya da konu icerigine gore konuyu dogru kategoriye acan, bu sistem de sadece ozel olarak kategori secilmemisse (genele acilmissa) calisir ve hata orani minimize edilir.

    Tahribat'in yapisi forum-sozluk karisimi gibi, eksi sozlukte kategoriler yok, cok daha fazla yazar var ve hersey birbirine karisip kiyamet kopmuyor, birsey aradigimiz zaman google'a bla bla eksi yaziyoruz cikiyor.

    Yazdigin 5 maddenin tamamina katiliyorum, ancak `kurallari okudum kabul ediyorum` zirvasi yine sekilcilik pesinde oldugunu gosteriyor, milyon tane program kuruyoruz, siteye uye oluyoruz, kim oturup uye olmadan once kurallari okuyor.

    Benim onerilerim

    1) Sadece sekilcilik ile, konunun icerigi cok faydali olsa bile genel'e acildi diye konu silinmesin, dogru yere tasisin.

    2) Din siyaset futbol vb. yasaklar fevkalade sacma, kaldirilsin. insanlar ne tartisacak sevgilime ne hediye alayim mi sadece? amac bilisim konularini arttirmaksa yontem bu degil, emin olun, zaten ispati sitenin mevcut durumu.

    3) Dokumanlar hem dokuman hem konu olarak var olsun, insanlar dokuman hakkinda tartisabilsin, dokuman kalitesi kotu ise sirf dokuman diye eklenmesin, bilgili muritlere dokuman yazmalari icin tesvik verilsin (bu mail vs de olabilir sadece aslansin kaplansin hadi kocum diye gaz da olabilir :)

    4) Yoneticiler elini biraz tasin altina koysun, en azindan tahribat'a ait bir git svn vs hesabi acilsin, ortak projeler gelistirilsin, forum da bu projeler ve gidisat tartisilsin, yeni proje fikirleri veya sadece challange lere karar verilsin.

    daha bir suru yazarim, muhtemelen bir cogu fayda getirmez, bazilari getirir ama ana nokta su, tahribati bos muhabbetlerin dondugu ve bir kac tane akilli adamin arada bir girip bir seyler yazdigi bir ortam yerine, Turkiye de hakikatten saglam ilim adamlarinin gelip katki sagladigi kaliteli bir platform yapmak.

     


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Ortalığı kızıştırmayın art niyetli olmayın şikayetlerinizi konu açmak yerine üyelere lütfen pm atınız

    Diye konu silinmesi gerek bence 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    İçinde aptalca "düzen karşıtlığı" taşıyan insanların kafasını hiç bir zaman yaşayamadım. Tüm filmler tüm popüler "şey"ler düzene "kafa tutarken" yaş ilerledikçe hayatın her alanında bir düzenin olduğunu görüyorum.

    Tahribatta da aynı mantık, konu başlığı "düzenli olalım", konuya atılan en dikkat edici post "yönetime eleştiri" içerikli. 

    Yahu konu sana diyor ki konu açarken özenli ol, bi basamak ötesi cevap yazarken de özenli ol, dikkat et; sen ne yapıyorsun? Konuya konuyla alakasız mesaj atmaya devam ediyorsun.

    Kısaca love the system diyorum fuck the systemin modası geçeli çok oldu sevgili popülariteristler...

    Mutlaka gelecek cevaplara not: Hayır sayın gerizekalı mod değilim, hayır modlar içinde çok sevdiğim insanlar da yok, hayır onlara yakın da değilim bi çoğunu tanımıyorum.


    iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

    İçinde aptalca "düzen karşıtlığı" taşıyan insanların kafasını hiç bir zaman yaşayamadım. Tüm filmler tüm popüler "şey"ler düzene "kafa tutarken" yaş ilerledikçe hayatın her alanında bir düzenin olduğunu görüyorum.

    Tahribatta da aynı mantık, konu başlığı "düzenli olalım", konuya atılan en dikkat edici post "yönetime eleştiri" içerikli. 

    Yahu konu sana diyor ki konu açarken özenli ol, bi basamak ötesi cevap yazarken de özenli ol, dikkat et; sen ne yapıyorsun? Konuya konuyla alakasız mesaj atmaya devam ediyorsun.

    Kısaca love the system diyorum fuck the systemin modası geçeli çok oldu sevgili popülariteristler...

    Mutlaka gelecek cevaplara not: Hayır sayın gerizekalı mod değilim, hayır modlar içinde çok sevdiğim insanlar da yok, hayır onlara yakın da değilim bi çoğunu tanımıyorum.

    Profildeki yaşın gerçekse "bu kafayı" yaşayamaman tecrübesizliğin ve ilgili konulardaki bilgi eksikliğinden kaynaklanıyordur. 20 yaşında daha ne gördün, ne geçirdin de cesur bir cahil cesaretiyle yaş ilerledikçe her alanda düzen gördüm, karşıtlar aptal diyebiliyorsun? 

    Kavramın İngilizcesini yazınca, birine popülarist diyince hakikaten farkındalığı olan bir birey olduğunu ortaya koymuş oluyorsun. Bunun laciverti de "kız kaldırmak için atayiz oldular" kafası.

    Esasında yarı cehaletten kaynaklanıyor bunlar. Cahil adam kendini belli eder, ne olduğu bellidir ama yarı cahil, farkında olduğunu zannedip tünel bakışıyla olayları dar perspektifinden, kısa ufkundan yorumlayanlara deniyor. (https://eksisozluk.com/yari-cahil--56380)

    Sendeki olayda tam olarak bu, ötesi değil. Başlıktaki üsluba gömmeye gelip alakasız konularda içini dökmen hakikaten başlığın ruhuna yakışır bir davranış tarzı. Ötesinde karşıya bir arguman sunarken gerizekalı, aptal vb. hakaretlerle de süslemek üstte bahsettiğim tanıma dahil. Tam anlamıyla yukarıdaki tanıma uygun yazıp çizdiğin, bu karakteri bütünüyle sergilediğin için mutlu olmalısın. En azından bu konuda tutarlılık söz konusu.

     

     

    Austen tarafından 17/Eyl/16 21:31 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Erkek

    2015 ve 2016 uyeleri konuları yanlış yere açar anlarim. 

    Adam 2005 - 2009 üyesi israrla her konusunu genele açıyor. 

    Defalarca konu altina modlar not düşüyor ama nafile.. 

    Eee lafa geldimi biz eski uyeyiz demesini biliyorlar ama icraat a geldiğinde bir çoğu yeni uyelerden daha acemi takınıyor. 

    2015 ve 2016 üyelerin konularini silmemek icim çabalıyorum.  Konu altina not düşüyorum ve gerçekten düzelme oluyor. 

    2005 2009 vb tarihli üye olan kullanıcılar hatali yere konu acarsa 2 kere not düşüyorum.  3 te ve sonrasında hep silerim. 

    Ve üşenmeden bunun icin Excel tablosu yaptım.  Bizzat takip ediyorum. 

    Eskiler eskiyiz diyebilmesi için yenilere örnek olmasi lazim. 


    🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2015
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

    İçinde aptalca "düzen karşıtlığı" taşıyan insanların kafasını hiç bir zaman yaşayamadım. Tüm filmler tüm popüler "şey"ler düzene "kafa tutarken" yaş ilerledikçe hayatın her alanında bir düzenin olduğunu görüyorum.

    Tahribatta da aynı mantık, konu başlığı "düzenli olalım", konuya atılan en dikkat edici post "yönetime eleştiri" içerikli. 

    Yahu konu sana diyor ki konu açarken özenli ol, bi basamak ötesi cevap yazarken de özenli ol, dikkat et; sen ne yapıyorsun? Konuya konuyla alakasız mesaj atmaya devam ediyorsun.

    Kısaca love the system diyorum fuck the systemin modası geçeli çok oldu sevgili popülariteristler...

    Mutlaka gelecek cevaplara not: Hayır sayın gerizekalı mod değilim, hayır modlar içinde çok sevdiğim insanlar da yok, hayır onlara yakın da değilim bi çoğunu tanımıyorum.

    hocam bende şimdiye kadar hiçbiyerde düzen göremedim otobüsü geç kalır, hocası dersi olduğunu unutur, yaptığın her planda bişeyler aksi gider....

    o yüzden yaşasın anarşizm:D

     


    i might be a pineapple but you're a fineapple baby
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vesselam
    vesselam's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2009
    Erkek

    ne kadar boş muhabbet.eski bagımlılıgım kalmıyor artık yavas yavas .....


    Telegram @WVesselam
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Sor bakalım kategoriler en son ne zaman güncellenmiş?


    ...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2011
    Erkek
    FCN bunu yazdı
    AMpul bunu yazdı

    Ben bu konu kategorisi olayina niye bu kadar takiliyor anlamis degilim. Alisveris konusunu programlama kismina acmaktan bahsetmiyorum, her hangi bir konuyu genel'e acmaktan bahsediyorum.

    Zaten aktif konulardan dusunce muhtemelen konu kaybolup gidecek, sonradan yazani da hortlatiyor diye hasliyoruz. Kim kategori kategori konu ariyor, ben sahsen hic yapmadim, ya konuyu acanin profilinden ya kendi yazdigim cevap uzerinden ya da search ile buluyorum bir konu aradigim zaman.

    Bence gereksiz tatava, kural olsun diye kural.

    bir forum kültüründen anca bukadar uzak olunur.  herşeyi geçtim foruma dışardan gelen ziyaretçi napsın ?  

    +1

    Ayrıca da birileri ben konu başlığından aratmıyorum demiş ben aratıyorum ve çok da kullanışlı herşey her yerde olsa düzensiz olurdu ona da tarikat denmezdi zaten ..


    Ne Mutlu Türk Doğana..
Toplam Hit: 3853 Toplam Mesaj: 27
düzen mod sorumluluk