Konya Hakkında Bilgi
-
Selam müridler,
Konya ile ilgili bi kaç sorum var inş her zaman olduğu gibi bu konudada tahribatta bilen birileri çıkar :)
İlk defa konyaya gidiyorum, nasıl gidilir nerde kalınır bilmem.
Haftasonu konyada kalacağım iki gün ve kalacak uygun bir yer arıyorum otel ne çok pahalı nede çok vasat olmamamalı (İki kişiyiz)
Gezebileceğimiz bir çok yer var ama yine tavsiyelerinizi bekliyorum, mesela arkadaşımı yemek için nereye götürebilirim konya merkezde ne meşhurdur.
-
yemek için havzana git en iyi etliekmek orda yenir.
konyaya otogara inince bin tranwaya belediyenin orada in zaferi sor hemen gösterirler zaferi dolaş oradan mevlanayı sor yakın zaten.
gezilecek yer dersen öncelikle mevlanayı falan gez zaferi falan dolaş işte :)
diğer bilgileri daha iyi bilen arkadaşlar versin yanlış yönlendirmiyim.
-
Mevlana Türbesi'ni görmeden,meram da çay içmeden,havzan da etliekmek, alaaddin tepesinde çekirdek yemeden, kule sitenin 41.katındaki restoranın terasından konyayı izlemeden konyadan gitmeyin :)
-
çok sağolun arkadaşlar bu kadar yeri iki güne ancak gidip görebilirim yeterli peki nerede kalabiliriz illaki beş yıldızlı oteldemi kalmak gerekiyor.
-
K4R4B4S4N bunu yazdı:
-----------------------------
çok sağolun arkadaşlar bu kadar yeri iki güne ancak gidip görebilirim yeterli peki nerede kalabiliriz illaki beş yıldızlı oteldemi kalmak gerekiyor.
hayır tabiki de..Mevlana müzesinin yakınlarında fiyat olarak cazip oteller var görürsün zaten,ancak direk şu fiyat diyemem kalmadım cünki hic :) -
Hocen mevlana, meram, aladdın ,kulesıte 41. kat, havzan etlı ekmek konya bıttı Bin Otobuse dön :) ne kalacan
-
iyi bir yerde kalayım diyorsan özkaymak otel sema otel bera otel var otogardan çarşı tarafına giden kampüs dolmuşlarına bin binince sor önünde indirirler mevlananın yanında hemen bu oteller yok bunlar pahalı dersen otel baykara var istanbul caddesinde temizdir
Yemek için havzan etliekmek ya da köfteci sofu yada hacı şükrüde fırın kebap ya da alternatif ararsan kule siteye gidebilirsin. Çay içmek için meram aydın çavuşu tavsiye ederim onun altında bağlarbaşı restorant var oranın yemekleride güzeldir
-
Dün ordaydım :) Konya sıtayla için zincirle köpek gezdiren yüzlerce insanı barındırır olmuş.
-
habib_mx_tr bunu yazdı:
Dün ordaydım :) Konya sıtayla için zincirle köpek gezdiren yüzlerce insanı barındırır olmuş.
-----------------------------stifler ile bizde gezdirmiştik zamanında sibirya kurdunu herkes saygıdan yolu boşaltıyordu :)
-
Meram'da Yörük Obası adlı tesisler var.Ugramanı tavsiye ederim:)
-
valla bu dedigin sehre her hafta ist dan gezmeye giderdim kız arkadasimla bulasmaya ayrilmadan evel :) guzel sehir sevdim hos.. ( alaaddin tepesi cok super.. * kule site - meram baglari vs buralara gitmeden o sehri terk etme ..