Kotlin For Android V2

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    MhmdAlmz bunu yazdı
    0x656e bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

SkynetX, hocam bu JAVA nefreti nedir ya :D JAVA dan nefret ediyorsanız C# dan da nefret etmeniz gerekmekte. ikisi de aynı b*kun laciverti ? ikisi de çalışmak için bir sanal makinaya ihtiyaç duyuyor ikisinin de SYNTAX'ı %90 benziyor . Ikisi de masaüstü/mobil vs vs alanda kullanılıyor. Hayır niye C# değil de JAVA ? 

Abi bold kısmı açıklayabilir misin gerçekten bilmediğimden soruyorum. Java için JVM okey fakat C# için ? 

JIT ?

Tamam işte bilmiyorum o yüzden soruyorum JIT , CLR falan diyen olmuş valla bilmiyom.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    0x656e bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    0x656e bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

SkynetX, hocam bu JAVA nefreti nedir ya :D JAVA dan nefret ediyorsanız C# dan da nefret etmeniz gerekmekte. ikisi de aynı b*kun laciverti ? ikisi de çalışmak için bir sanal makinaya ihtiyaç duyuyor ikisinin de SYNTAX'ı %90 benziyor . Ikisi de masaüstü/mobil vs vs alanda kullanılıyor. Hayır niye C# değil de JAVA ? 

Abi bold kısmı açıklayabilir misin gerçekten bilmediğimden soruyorum. Java için JVM okey fakat C# için ? 

JIT ?

Tamam işte bilmiyorum o yüzden soruyorum JIT , CLR falan diyen olmuş valla bilmiyom.

Yanlış bişey varsa yeşillendir abi :D

C# -> MSIL veya IL Assembly -> CLR -> Makina kodu şeklinde değil mi C# da ? Yanlış bişey varsa açıklayabilir misiniz :D

MhmdAlmz tarafından 21/May/17 14:53 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Niye la C#  MSIL a derlenmiyor mu? Hatta Monogame falan ??

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    0x656e bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    0x656e bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

JIT ?

C# -> MSIL veya IL Assembly -> CLR -> Makina kodu şeklinde değil mi C# da ? Yanlış bişey varsa açıklayabilir misiniz :D

Okla gösterdiğin kısımda sanal makina yok ki?

Hocam kısaca çalışmak için java sanal makinaya ihtiyaç duyuyor c# duymuyor.

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    0x656e bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    0x656e bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

JIT ?

Okla gösterdiğin kısımda sanal makina yok ki?

Hocam kısaca çalışmak için java sanal makinaya ihtiyaç duyuyor c# duymuyor.

https://en.wikipedia.org/wiki/Common_Language_Runtime

The Common Language Runtime (CLR), the virtual machine component of Microsoft's .NET framework, manages the execution of .

Sanal makina bileşimi olması onu sanal makine yapmıyor ise doğru dediğinde haklısın.

Fakat fare üzerine bağlı bir komponent olduğu zaman fare, fare olmuyorsa doğru . Benim bakış açım mı yanlış ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

http://stackoverflow.com/a/1625090/7784803

Adamlar tartışmış bu konuyu :) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    PcK0 bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    PcK0 bunu yazdı

Konu dışı:

Program çalışır, koşmaz.

buna cevap olarak arkadaş ingilizcedeki "run" etmeden çevirdim diyecek.

Bende ona diyeceğim ki: "Türkçe konuşuyorsun ve bir yapay zekaya komut verdiğini düşün. 'Word'ü koştur' mu dersin? 'Word'ü çalıştır' mı?"

wordu çalıştır tabiki.Zaten ben run demiyorumda arkadaş heralde ordan çevirdi diye öyle bir mantık kurdum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    PcK0 bunu yazdı

Konu dışı:

Program çalışır, koşmaz.

buna cevap olarak arkadaş ingilizcedeki "run" etmeden çevirdim diyecek.

İngilizce windows'ta başlatta run yazan yerde Türkçe windows'ta çalıştır yazıyor koş değil.

ben windowstaki başlatla alakalı bişey söylemedim.Ben zaten kendim run demiyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

Kotlin ve Swift neredeyse birebir aynı hocam. iOS geliştiricileri kısa bir çabayla direk Android geliştiricisi olabilecekler.

Toplam Hit: 4253 Toplam Mesaj: 29
android kotlin