Kotlin For Android V2
-
MhmdAlmz bunu yazdı0x656e bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
SkynetX, hocam bu JAVA nefreti nedir ya :D JAVA dan nefret ediyorsanız C# dan da nefret etmeniz gerekmekte. ikisi de aynı b*kun laciverti ? ikisi de çalışmak için bir sanal makinaya ihtiyaç duyuyor ikisinin de SYNTAX'ı %90 benziyor . Ikisi de masaüstü/mobil vs vs alanda kullanılıyor. Hayır niye C# değil de JAVA ?
Abi bold kısmı açıklayabilir misin gerçekten bilmediğimden soruyorum. Java için JVM okey fakat C# için ?
JIT ?
Tamam işte bilmiyorum o yüzden soruyorum JIT , CLR falan diyen olmuş valla bilmiyom.
-
0x656e bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı0x656e bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
SkynetX, hocam bu JAVA nefreti nedir ya :D JAVA dan nefret ediyorsanız C# dan da nefret etmeniz gerekmekte. ikisi de aynı b*kun laciverti ? ikisi de çalışmak için bir sanal makinaya ihtiyaç duyuyor ikisinin de SYNTAX'ı %90 benziyor . Ikisi de masaüstü/mobil vs vs alanda kullanılıyor. Hayır niye C# değil de JAVA ?
Abi bold kısmı açıklayabilir misin gerçekten bilmediğimden soruyorum. Java için JVM okey fakat C# için ?
JIT ?
Tamam işte bilmiyorum o yüzden soruyorum JIT , CLR falan diyen olmuş valla bilmiyom.
Yanlış bişey varsa yeşillendir abi :D
C# -> MSIL veya IL Assembly -> CLR -> Makina kodu şeklinde değil mi C# da ? Yanlış bişey varsa açıklayabilir misiniz :D
MhmdAlmz tarafından 21/May/17 14:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Niye la C# MSIL a derlenmiyor mu? Hatta Monogame falan ??
-
MhmdAlmz bunu yazdı0x656e bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı0x656e bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
JIT ?
C# -> MSIL veya IL Assembly -> CLR -> Makina kodu şeklinde değil mi C# da ? Yanlış bişey varsa açıklayabilir misiniz :D
Okla gösterdiğin kısımda sanal makina yok ki?
Hocam kısaca çalışmak için java sanal makinaya ihtiyaç duyuyor c# duymuyor.
-
by_Tet bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı0x656e bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı0x656e bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
JIT ?
Okla gösterdiğin kısımda sanal makina yok ki?
Hocam kısaca çalışmak için java sanal makinaya ihtiyaç duyuyor c# duymuyor.
https://en.wikipedia.org/wiki/Common_Language_Runtime
The Common Language Runtime (CLR), the virtual machine component of Microsoft's .NET framework, manages the execution of .
Sanal makina bileşimi olması onu sanal makine yapmıyor ise doğru dediğinde haklısın.
Fakat fare üzerine bağlı bir komponent olduğu zaman fare, fare olmuyorsa doğru . Benim bakış açım mı yanlış ?
-
http://stackoverflow.com/a/1625090/7784803
Adamlar tartışmış bu konuyu :)
-
PcK0 bunu yazdıu235 bunu yazdıPcK0 bunu yazdı
Konu dışı:
Program çalışır, koşmaz.
buna cevap olarak arkadaş ingilizcedeki "run" etmeden çevirdim diyecek.
Bende ona diyeceğim ki: "Türkçe konuşuyorsun ve bir yapay zekaya komut verdiğini düşün. 'Word'ü koştur' mu dersin? 'Word'ü çalıştır' mı?"
wordu çalıştır tabiki.Zaten ben run demiyorumda arkadaş heralde ordan çevirdi diye öyle bir mantık kurdum.
-
DarkSkull bunu yazdıu235 bunu yazdıPcK0 bunu yazdı
Konu dışı:
Program çalışır, koşmaz.
buna cevap olarak arkadaş ingilizcedeki "run" etmeden çevirdim diyecek.
İngilizce windows'ta başlatta run yazan yerde Türkçe windows'ta çalıştır yazıyor koş değil.
ben windowstaki başlatla alakalı bişey söylemedim.Ben zaten kendim run demiyorum.
-
Kotlin ve Swift neredeyse birebir aynı hocam. iOS geliştiricileri kısa bir çabayla direk Android geliştiricisi olabilecekler.