Kredi Masraf İadesi
-
iadeli taahütlü olarak bankaniza şu mektubu gönderiniz düzenleyerek
……………BANKASI …………….. İLİ………………….. ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE
………………..
Konu: Kredi masrafları iadesi Hk.
Bankanızın ……………. numaralı kredi müşterisiyim. Her kredi işleminde bankanıza, anılan krediye ait kredi masrafını ödemekteyim.
Ancak , çeşitli tüketici mahkemeleri ve Yargıtay kararlarıyla da “Kredi masraflarının haksız şart niteliğinde ve tüketicilerden tahsilinin haksız olduğu sabitlenmiştir. “
Bu çerçevede ve yukarıdaki gerekçeler doğrultusunda;
1- On yılla sınırlı olmak üzere şimdiye kadar bankanıza yaptığım tüm kredi masrafları ödentilerinin on yıl geriye dönük olarak ve dökümünü içeren bir listenin tarafıma verilmesini,
2- On yıl geriye dönük olarak benden kesilen kredi masrafı ücretlerinin toplam miktarının yasal faizi ile birlikte defaten tarafıma iadesini,
3- Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Karar Tarihi: 15.12.2011 Esas No: 2011/9823 Karar No: 2011/19204
Yerel Mahkeme Ankara 7. Tüketici Mahkemesi Karar Tarihi: 14.04.2011 Esas No: 2010/858 Karar No:2011/309Aksi taktirde alacağımın faiziyle birlikte tahsili için her türlü mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini bankanızdan tahsil etmek üzere yasal yollara baş vuracağımı bildiririm
Saygılarımla,
../…/2012
Adı, Soyadı
ADRES : İMZA
-
teşekkürler mehmetcan
-
Gerçekten Geçerlimidir Mehmet Hocam?
-
Tüketici mahkemesine gideceğiz de bunun için nedir masrafımız :S
-
i kadar murid var , muride var ... Hic mi bankaci yok ???
-
http://www.memurlar.net/haber/276583/
detaylı açıklamalar ve yönlendirmeler bu linkte...
başvurupta geri ödeme alabilen arkadaşlar lütfen yazsın...
-
çizik
-
Az Önce Televizyon da yine çıktı haberler de alınabılıyormus arkadaslar ...
Yapıştırın :D
Ben yazıyorum walla hemen :D -
arkadaslar alan varmı ?
-
Walla alan var mı yokmu bılmem Hocam ama ben yapğıstırıyorum :)
Çıktıyı alıp yolluyorum :DTÜRKİYE İŞ BANKASI
İZMİR İLİ
AYRANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE31.08.2012
Konu: Kredi masrafları iadesi Hk.
Bankanızın 93216599 numaralı müşterisiyim. Her kredi işleminde bankanıza , anılan müşteri numarasından kredi masrafını ödedim ve ödemekteyim.
Ancak , çeşitli tüketici mahkemeleri ve Yargıtay kararlarıyla da “Kredi masraflarının haksız şart niteliğinde ve tüketicilerden tahsilinin haksız olduğu sabitlenmiştir. “
Bankanız Ayrancılar Şubenizden bugüne kadar çekmiş olduğum 4 Adet Kredim bulunmakta ve kredi tutarları aşağıdaki gibidir.- 10.000 TL (Onbin TL)
- 10.000 TL (Onbin TL)
- 15.000 TL (Onbeşbin TL)
- 20.000 TL (Yirmibin TL)
Bu çerçevede ve yukarıdaki gerekçeler doğrultusun da ;
1- On yılla sınırlı olmak üzere şimdiye kadar bankanıza yaptığım tüm kredi masrafları ödentilerinin on yıl geriye dönük olarak ve dökümünü içeren bir listenin tarafıma verilmesini,
2- On yıl geriye dönük olarak benden kesilen kredi masrafı ücretlerinin toplam miktarının yasal faizi ile birlikte defaten tarafıma iadesini,
3- Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Karar Tarihi: 15.12.2011 Esas No: 2011/9823 Karar No: 2011/19204
Yerel Mahkeme Ankara 7. Tüketici Mahkemesi Karar Tarihi: 14.04.2011 Esas No: 2010/858 Karar No:2011/309
Aksi taktirde alacağımın faiziyle birlikte tahsili için her türlü mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini bankanızdan tahsil etmek üzere yasal yollara baş vuracağımı bildiririm
Saygılarımla ,
31/08/2012
Süha TUNA
ADRES : 661 / 5 Sokak No:23 Buca – İZMİR İMZA